Jump to content
2019 Temmuz'dan sonraki tüm içerik ve üyelikler silinmiştir. Lütfen yeni kayıt yapınız ×

Erdem Ay

Üye
  • Toplam İleti

    157
  • Katılım

  • Son ziyaret

  • Kazandığı Gün

    2

İletiler, Erdem Ay tarafından oluşturuldu

  1. 21 saat önce, Hüseyin B. yazdı:

    Merhabalar 

     

    Araçlar eskidikçe,mi yoksa düzgün ustayami denk gelemiyorum bilemedim..

     

    2005 model dizel c max aracimda sağ önden geldigini düşündüğüm , tümsek  çukur ve bozuk yollarda "lok lok " şeklinde ses geliyor

     

    1 hafta önce genel bakim yaptirdigim aracimda

     

    Ön iki salincak ( delphi marka)

     

    Ön iki zrot ( lemforder marka)

     

    Ön iki rot başı ( trw marka )

     

    Dış aks kafaları (skf marka)

     

    Ön iki amortisör-amortisör

    takozları-bilyaları - körükleri

    körük takozları  hepsi ( SACHS marka ) 

     

    Degisti fakat sag önden geldigini dusundugum ses gitmedi

     

    Ustam sag arka amortisor patlak diyo , şundan ses yapabilir bundan ses yapabilir diyor . 

     

    Sizler boyle durumla karsilastinizmi sorun ne olabilir

     

     

     

     

     

    Sanırım bahsettiğiniz parçaların hepsi yan sanayi, hani orijinal kullanmadınız keşke mümkün olduğunca aynı marka yan sanayi parçaları bir araya getirseydiniz. Sonuçta her üreticinin, üretim toleransları vs farklı olabilir, bu parçalarda sürekli bir arada çalıştığı için uyum önemli diye düşünüyorum. Belki yanılıyorum.. benzer durum eşimin Hyundai I10 aracında vardı, direksiyon kutusu komple değişmişti ve sorun düzelmişti..

  2. 8 saat önce, Ali Gök yazdı:

    arkadaşlar  nihayet araç geldi pazartesi günü teslim alacağım. ilk kez otomatik aracım olacak. arabayı sürerken özellikle dikkat etmem gereken neler var. 

    Dikkat etmeniz gereken bir şey yok. Sadece eğimli yere park ederken önce N konumuna alıp el frenini çekin ve aracın yükünü frene yükleyin sonra tekrar frene basıp P konumuna alın. Böylece şanzımana, bağlantı kulaklarına yük binmemiş olur..

  3. 3 saat önce, Mithat E. yazdı:

    Az önce İstanbul trafigine girdim vites geçişleri bazen çok yumuşak bazen çok belli ediyor silkeleme yapıyor bazen hepsi mi böyle acaba 

    Bence iyi bir ustaya gösterin, araca özgü bir sıkıntı olabilir. İstanbulda yaşayan forumdaşlar usta/servis önerisinde bulunacaklardır..

    • Teşekkür 1
  4. Bir saat önce, Ali Gök yazdı:

    arkadaşlar faturada 2023 focus titanium stil 4K 1,5L 115PS 85 AT yazıyor. 120 beygir değil mi bu araçlar bir de TCDİ yazmıyor. ben dizel diye alıyorum

    Emisyon gereksinimlerini karşılamak için 2023  model yılı ile gücü 120 den 115 beygire, torku da 300 nm den 250 nm olarak düşürdüler. Araç okdukça seri ve yeterli. Çok fark hissetmezsiniz yani.. Hayırlı uğurlu olsun.

  5. 7 saat önce, Fikret Ö. yazdı:

    Merhabalar,

    Şu anda aracımda kışlık lastikler var. Yazlık lastikler eskiydi ve yeni lastik almam gerekiyor. Continental ile devam etmek istiyorum. 235 50 18 lastikler.

    Arasştırdığım kadarıyla premiumcontact7 ve ultracontact şeklinde iki seçeneğe düşürdüm. Birbirlerinden farkları nelerdir? Hangisini almalıyım. 

    Ben 215 50 R17 PC 7 aldım ve 1000 km’ dir kullanıyorum. Çok viraj vs zorlamadım şimdilik ama konfor anlamımda da gayet güzel hissiyatı var.

    • Teşekkür 1
  6. 7 saat önce, H. Cenk yazdı:

    BU kararsızlık denilen şey sanırım bende de vardı. Hatta satma kararımdaki etmenlerden biridir. Bakım yapıldığında başta düzeliyor gibi oluyordu sonra yine başlıyordu. Benimki daha çok gaza az basınca olan silkeleme ya da hava filtresi tıkanmış da silkeliyor  gibiydi. Soğukta ve lk çalıştırmada oluyordu. Özellikle sabahları garajdan çıkış ölüm oluyordu. Dik rampa D de Spor da da düşük vitese izin vermiyordu. Benim istediğim hızda neredeyse duracak gibi silkeliyordu. Daha hızlı çıkınca sorun değildi ama o hiz tehlikeli buluyordum. (aynı yerde volvoda hiç sorun olmuyor bu arada) 

     

    Fakat arabayı sattık. Karşı taraf kullanarak notere geldik. Gencecik çocuk hiç de öyle silkeletmedi. Ben kendi kötü şoförlüğümden oluyor diye düşünmedim değil 😄

     

    Hocam sattıracak kadar can sıkıcı mıydı? Sizin Araca özgü bir durum muydu ya da?

  7. 3 saat önce, Murat Kav. yazdı:

    Rampalarda 2008'in bazen bocaladığını hissediyorum. Spor moda alınca daha akıcı. Sanırım esas neden emisyondan dolayı motorun kendini frenlemesi. Bu da şanzımanı kararsızlaştırıyor. Yeni alınca otomatiklerde bu tür hisler yaygın oluyor, zamanla ayak alışır.

    Aynen. Aracı ilk aldığımda benzer hissiyat vardı. Benim ayağım mı yoksa araç mı alıştı artık pek bocalamıyor..

  8. Aynı aracı kullanıyorum bende ama çoğu zaman vites değiştirdiğini anlamıyorum bile. Hiç rahatsız da olmadım yani. Sizin araca özgü sarsıntılı/gürültülü vites değiştirme durumu olabilir mi bilemedim.. Sürüş modlarından sport olanı seçerek aracın daha düşük viteslerde kalmasını sağlayabilirsiniz..

    • Teşekkür 1
  9. Onunla yaşamaya alışmıştım sanırım😊tabi sizinki ne boyutta bilmiyorum ama 1>2>3 geçişlerinde yapıyordu. Servis kavrama değişse bile sorunun tekrar edebileceği gibi bir açıklama yapmıştı. Araç soğukken yapmıyordu sizin de dediğiniz gibi. Hissedip gazı ona göre ayarlıyordum artık😊 Ford, bu şanzıman yüzünden amerika da çok mahkemelik olmuş o dönemler. Aracınız yetkili servis bakımlıysa bir gösterin, indirim vs yapabilirler. Focus 3.5 kasada dizeller de kullanılan kavrama yağlı tip ve benzer sorunun çıktığını duymadım..

  10. Rica ederim. “Egsoz filtresi aşırı yüklendi” uyarısını bir sonraki aşama gibi düşünebilirsiniz. Normal rejenerasyon yeterli gelmediğinde, ve ya motoru stop edip hep yarım bırakılması dudumunda bu durum ortaya çıkabilir. Normal rejenerasyon’dan kasıt; uyarı vermeden motorun sesinin değiştiği, fanın çalıştığı, rölanti devrinin normalden biraz yukarıda kaldığı gibi belirtiler ile ortaya çıkan düzenli bir işlemdir. Bu durumda stop etmemeye çalışın, böylece aşırı yüklenme uyarısını almazsınız. Yakın zamanda bende tecrübe ettiğim için bilgiliyim bu konuda😊

    • Beğen 3
  11. Motor gerekli çalışma sıcaklığına eriştiğinde, dizel partikül filtresi rejenerasyon işlemi devreye giriyordur. Biriken kurumları yakar araç böylece. Bu durumlarda motoru stop etmeden, 2500-3000 devirde açık yollarda aracı sürmeye çalışın. İşlemi yarım bırakıp stop ettiğinizde motor ısınınca yarım kalan işlemi tamamlamaya çalışır sürekli aksi taktirde..

    • Beğen 1
  12. 3 saat önce, Gürkan Çakıroğlu yazdı:

    Gürkan bey benim içinde aynı durum geçerli, kışlık ve yazlık iki setim oldu. Yazlık için olana arıyorum sensörlü sübapları. 4 tanesi 802 + 260 kargo bedeli dikkate alındığında servis tarafından verilen fiyatla inanılmaz fark ortaya çıkıyor. Siz memnunsanız, hemen sipariş edeyim. Sizin araçlarda da rakam olarak ( 38 psi gibi) gösteriyor değil mi? Farklı olamaz araçlar?

  13. Benimde kışlık ve yazlık ayrı jant takımı kullandığım için tpms uyumlu sensör setine ihtiyacım var. Yetkili servis 2 ay önce tanesine 3400 fiyat vermişti yanlış hatırlamıyorsam, şaşmazda kartal ford var, şasiden sorguladılar, orijinal dedikleri parçalara 800 tl demişlerdi tanesine. Bu kadar fark olur mu servis ve yedek parçacı arasında anlam veremedim.. bekliyorum, yaz lastiklerini taktırmaya yakın alırım diyorum. Temine yönelik gelişme olursa haber edin lütfen😊

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgi

Bu siteyi kullanarak, forum Gizlilik Politikasını kabul etmiş olursunuz.