Jump to content
2019 Temmuz'dan sonraki tüm içerik ve üyelikler silinmiştir. Lütfen yeni kayıt yapınız ×

İsa

Üye
  • Toplam İleti

    101
  • Katılım

  • Son ziyaret

İletiler, İsa tarafından oluşturuldu

  1. Selamlar arkadaşlar;

    Yeni focusun koltuk ergonomisi ve sürüş pozisyonunun sorunlu olduğunu düşünüyorum. Şöyle ki her türlü koltuk ayarını denememe rağmen kendime en uygun ve rahat edebileceğim oturma şeklini bulamadım. Özellikle bel desteğini çok yetersiz buluyorum, sanki bel desteği beli değilde sırtı destekliyor gibi konumlandırılmış yada daha uzun boylu insanlara göre ayarlanmış. Bu durum özellikle uzun yolculuklarda sırt ve boyun ağrısına neden olmakta. Sırf bu yüzden yeni aldığım aracımı değiştirmeyi bile düşündüm. Sonrasında neyse ki ortopedik uyku ürünleri satan bir mağazadan vizkoz bel desteği yastık buldum da biraz daha rahat edebildim. Benim gibi benzer sıkıntıyla karşılaşan var mı yoksa bende bel kayması mı var??

  2. arakadas yokuşta ve yükle farklı sonuçlar olabilir demiş bende dedim yokuşta olsa passat 150ps daha iyi tırmanır.bunun neyi eksik bilgi ..dizel benzinli ye göre eğer beygirler arasında fazla fark yoksa avantajlıdır onun dışında turbo benzinli beygir farkı fazlaysa gücü fazla olan daha iyi gider..en az 20-30 beygir tabiki burda kastım

    Ancak Çağlar bey göz ardı ettiğiniz bir şey var. Bahsedilen araçlardan passat düz vites focus powershift. Yani arada vites değiştirme hızı ve bu esnada yaşanan güç ve tork kaybı var. Focus şanzıman avantajı ile daha kesintisiz ve maksimum tork devirleri içinde hızlanmasını sürdürmekte. Tabi bu dediğim ara hızlanmalarda geçerli.

  3. MPS6 ... daha fazla detay istenir belki diye network'ten alınma teknik data'yı aşağıda paylaşıyorum.

    PS%20anzman%20Kodu.jpg

    ... bu arada şanzıman kodu'nu ne yapacaksınız? Merak ettim de :)

    .. ek yapayım ...

    1,5TDCI motor ile birlikye kullanılan ıslak PS şanzıman bu işte (parçalar - montaj - çalışma mantığı)

    https://youtu.be/V_aav_fTgzc

    Teşekkür ederim Kaan abi. Şanzımanın tork dayanımı, vites değişim hızı gibi teknik detayları araştırmak için istedim şanzıman kodu yada adını.

    • Beğen 1
  4. araç ile birlikte halı paspas zaten hediye ediliyor ... havuzlu kauçuk paspasları da internet ve/veya aksesuarcılardan temin edebilirsiniz ... pek çok sağlayıcı var piyasada (  http://www.hepsiburada.com/liste/tarz-ford-focus-iii-3d-havuzlu-special-paspas-seti-2012-sonrasi/productDetails.aspx?productId=otelf17441&categoryId=20035778 ) ... kuZu'nuzun hayrını görün efendim & iyi günlerde kullanın. 

    Teşekkür ederim Kaan bey. Kırşehir Ford bayisinde bulabildiğim Focus Titanyum 1.5 TDCİ+sunroof+navigasyon paketli aracı dün teslim aldım. Heralde forumda ikinciyim :) . Detaylı inceleme ve yorumlarımı ayrı bir başlıkta paylaşırım.

    • Beğen 2
  5. Passat 1,6TDI 120ps ve 250nm , Focus 1,5TDCI ise 120ps ve 300nm ... ben mi yanlış biliyorum? 30 beygir üstünlüğü nerede?!? 

     

    ...merak ettim, e-kataloğa baktım   :)  150PS olan "Benzinli" motor'muş ... ben de 30ps fark nerede?!? diye kendi kendime soruyordum.

     

     

     

    ...kıskandım de, olsun bitsin ... yabancı yok   :)

     

    Benim karşılaştırmada bahsettiğim araçlar passat 1.4 tsi 150 hp manuel ile focus 1.5 tdci powershift. Ara hızlanmalarda kim kimi ezer meselesi :)

  6. Yakup bey siz birçok aracı test ettiğiniz için direkt size sorayım. Bahsi geçen iki aracı her ne kadar farklı segment olsalar da yalnızca sürüş sırasındaki ataklık ve ara hızlanma değerleri, sportif sürüş karakteri açısından karşılaştıracak olursak hangisi üstün gelir. Yani hemen hemen benzer ağırlıkta olan iki araç, passatın 30 ps beygir üstünlüğü, focusun ise bariz 60 nm tork ve şanzıman üstünlüğü var. Düz yolda yada rampada örneğin 50-120 km/saat rolling yapılsa hangisi yüz güldürücü olur?

  7. İki araçta farklı segment ancak fiyat aralığı kategorisinde karşılaştıracak olursak; daha çok uzun yolda kullanılacak(yılda yaklaşık 15-20 bin km aralığında), hafif performanslı, az yakan, sürüş keyfi veren, eğlenceli ve birazda konforlu bir araç alacak olsanız hangisini tercih edersiniz? Araçlar ikinci el passat 1.4 act 150 hp manuel comfertline ve focus 1.5 tdci powershift titanyum.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgi

Bu siteyi kullanarak, forum Gizlilik Politikasını kabul etmiş olursunuz.