Jump to content
2019 Temmuz'dan sonraki tüm içerik ve üyelikler silinmiştir. Lütfen yeni kayıt yapınız ×

M. Ali BİLGEN

Üye
  • Toplam İleti

    42
  • Katılım

  • Son ziyaret

İletiler, M. Ali BİLGEN tarafından oluşturuldu

  1. 30.000 bakımı için servis 800 tl maliyet çıkardı. Malum yağ fiyati ve buji değişimi de içinde. Ben de parçaları alıp bakımı başka bir yerde yaptırmaya karar verdim.   5w20 yağı araştırırken Total firmasının 1.0 ecoboosta uygun Ford onaylı 5w20 yağ ürettiğini öğrendim.  İnternette  5 Litre 150 tl.  Yağ hakkında fikri ya da bilgisi olan var mı arkadaşlar? 

  2. 7 dakika önce, Mehmet Demir said:

    @M. Ali BİLGEN

    Sizin araç kaç model, makyajlı mı. Soğutma hortumu durumu ne? Makyajlı ise güçlenmiş ön düzen de yapıyorsa, değişen birşey yok anlaşılan.

    Garanti ise sırf bu sesten uzatmaya değmez çünkü yine yaparsa kullanıcı hatası derler km den.

    Binmeye devam edersek 3 yılda bir salıncakları değişiriz ne yapalım. Yan sanayisi ucuz ve belki o yapmaz 2 orjinalden sonra ^_^

    Abi benim araç 2013 model makyajsız kasa. Aracın 2. sahibiyim,  komşumun aracıydı bana satmadan önce bakımını yaptırdı öyle teslim etti. Soğutma hortumunu da ücretsiz değiştirdiler demişti bana. (Galiba üretim hatası varmış hortumda). Gıcırtı yapan parça güvenlik bakımından sıkıntı çıkarmasın da gerisi çok da önemli değil artık napalım. ^_^

    • Beğen 1
  3. 5 saat önce, Mehmet Demir said:

    vallahi git ama şimdi kış girdi.. çok hafif acaba yine mi başlıyor gibi bir durum söz konusu.. net emin olamadım.. 2 gündür..

    1-2 yağmur kar yesin, kurusun.. belki yine başlayacak.. :(  bu durumda o bölgeyi yağlayıcı sprey sıkmak gerekecek 1-2 ayda bir.. nasıl bir iş anlamıyorum.. biladerin dizel de de duyduk bu sesi 3-4 kez ama devamı gelmedi..

    gıcırdayan yerde dışa taşkın kauçuk var.. iki metal arasına giriyor.. kauçuk soğuktan sertleşince araya su vs girince hani ayakkabıyı sert kaygan zeminde sürtünce gıcırdar ya, mantık bu.. peki neden böyle.. dizellerin salıncakları ile bizimkilerde yapı farkı var mı bilgim yok..

    slikonlu sprey almıştım wd40 ın.. onu sıkacağım eğer tekrarlarsa..

    işin tuhaf tarafı, bu salıncak değişiminden sonra 215 lastikleri yazlıkları taktık, bir de gittik 205-60 kışlık alarak değiştirdim, kasislerden daha yumşak geçsin diye.. 

     

    kırmızı içindeki parça gıcırdıyor.. her kasisten geçince lastik vuruyor ve burası geriye doğru zorlanıyor..sarı ok

    benim era da hiç böyle dert yoktu.. ki hyundai lerde hiç yoktur, ön düzen sorunları.. değiştirmedilerse, fordun bu aşağıdaki parça aynen yukarıda da var.. yani eşkenar üçgen gibi.. açı geniş tutulunca zorlanma minimize edilmiş olunuyor..

    566ed4ee7cf67_Adsz.jpg.b8f569d65c8449514

     

     

    hyundai deki salıncak.. elantra ya baktım, focus un aynısı neredeyse

     

     

    54500-1E000.jpg

    güya bizim ki daha etli butlu ama, başka bir sorun olmalı..mm lik bir hata..o kolun girdiği yer mininal bol geliyordur, yıpranınca ıslanmaya bağlı ses gelebilir..

     

    kısaca ne desek boş.. adamlar zaten bunları bildiği için makyajlı kasalarda ön düzen güçlendirildi dediler.. eskilerde nasıl bir çözüm var.. ???  bari değişen salıncak yapamayacak şekilde güçlendir salıncağı veya üretim hatasını düzelt..

     

    eski vw lerin hepsinde vardı bu sorun.. golf 7 yi bilmiyorum

     

     

    Abi detaylı açıklama için teşekkürler. Zaten ses her zaman yapmıyor gibi. Belki zamanla düzelir birsey yapmak gerekmez. Hyundai konusuna katiliyorum .Bundan önce  Getz vardı bende 8 yıl bindim, dağ bayır en kötü yollarda gittim ön  takımda en ufak bir sorunla karşılaşmadım. Garantiyi uzatmaya düşünmeye başlayacağım galiba :)

  4. On 23.08.2015 at 23:27, Mehmet Demir said:

    gırc gırc diye mi, hem kasis e ön teker vurduğunda hem de indiğinde.. öyle ise bendeki sorundandır, garantiden ön teker salıncakları(tabla) değişti.. ıslanınca veya yağlanınca geçiyor, 2-3 haftaya tekrarlıyor.. sizin ki iyi imiş, bende 20.000 lerde başlamıştı..  http://www.fordtoptancisi.com/On-Alt-Tabla-Salincak-Focus-Sag,PR-1310.html

    garantiden değişen parçalar başlığında aratın..

    Abi benim araçta da  bahsettiğiniz gibi bir gıcırtı sol ön tekerlekten gelmeye başladı. Kasisten geçerken gelen gırç diye bir ses. Daha 20.000 km'de bir arabada böyle sorunların olmasını anlayamıyorum. Garanti devam ediyorken serviise gitsem iyi olacak. :)

  5. Ben de de yaklaşık 1 haftadan beri koltuğun sırt bölümünde ufak bir oynama var ve tık tık ses geliyor. Aynı şekilde de zaman zaman 

    On 30.06.2015 22:15:22, mustafa ilteke said:

    selamun aleyküm arkadaşlar bir sorum olacaktı akşam arabayı çalıştırıp gezmeye gitmek istediğimde ekrandaki yolcu ön hava yastığı uyarı lambası beni engelledi araç  sokak da park halinde duruyordu benim tarafımdan herhangi bir kaza veya iptal etme olmadı zaten iptal etmeyi veya açma yerini de bulamadım belki elimiz değmiş olabilir diye düşündük bir gün önce arabayı yıkadım iç ve dış acaba koltuklar ileri geri çekildiğinde olmuş olabilir mi ?veya ne gibi arıza vardır yardımlarınızı beklerim bu şekilde servise gitsem yolda bana sıkıntı yaşatır mı ?şimdiden teşekkürler 

    DSC_0060.jpg

    Aynı durum bende de 1 haftadan beri var. Işık aniden kendi kendine bir süre yanıyor, stop ettikten yarım saat - 1 saat sonra da sönerek normale dönüyor. yine yaklaşık 1 haftadan beri sürücü koltuğunun sırt bölümünde de ufak bir boşluk ve oynama var , tık tık ses geliyor. İşten fırsat bulup servise de götüremedim. Yorumları da okuduktan sonra ben de koltuktan şüpheleniyorum doğrusu. Aracımla ilgili aklıma takılan en ufak şeyde servise  danışmadan hemen foruma bakıyorum artık, mutlaka bir arkadaşın bilgisi veya deneyimi vardır diye... :)  Bu mecranın oluşumunda ve yaşatılmasında emeği geçen herkese teşekkürler :)  

    • Beğen 1
  6. Bir dönem benim de düşündüğüm arabalardan biriydi Octavia. Ancak arkadaşlara katılmamak mümkün değil, Focus'un  kinetik tasarımı, dinamik ve modern çizgileri, gerçek anlamda güven hissi veren yol tutuş özelliği  yanında,  Octavia hakikaten bir adım geride kalıyor gibi...  Bir araba, gördüğünde dönüp bir daha bakacak kadar ilgini çekemiyorsa pek olmamış demektir bana göre.  Focus mu? Fazlasıyla öyle.. :)

    • Beğen 1
  7. Bir de şunu anlamıyorum açıkcası.İddialı olacak ama gerçekten şoför olan kişi zaten arkasından gelenin dibine yanaşmasına selektör yapmasına fırsat vermeden yolda ilerlemeli.Yahu zaten önün boşsa git en sağdan mis gibi.gerektiğinde yap sollamadı geri gir şeridine.Rampa çıkarken çok denk geliyor.Geç sağa be adam illa vites mi küçültelim bırak rahatça çıkalım rampayı.Sadece saygı olsa bence yeter artar.

    Abi sana aynen katılıyorum. Benim kast ettiğim sağa geçmeye fırsat bile vermeden tacize başlayan  maganda tipler.

    • Beğen 1
  8. Selektör ve korna kullanma huyum yok ancak bu konuda kendimi şanslı hissediyorum, Mondeo geniş gövdesi ve yine büyük gündüz ledlerinin avantajı ile yolu kendine açmasını çok iyi beceriyor, dikiz aynasında görmemeniz imkansız gibi,  sollama prestiji çok yüksek. Genel olarak gündüz ledli araçların hepsinde bu avantaj daha fazla diye düşünüyorum arkadan yaklaşırken daha iyi fark ediliyorsunuz.

    Birazcık iddaalı bir cümle olmuş ama aklıma nedense 1.0 Ekobüs @@Doğan ve Atmosferik @Mert geldi. :)

     

     1.0 Ecoboost alalı 2 ay oldu. 1.5 dizel hyundai getz vardı daha önce onunla yapmışlığım çok :)   

     

  9. Veriler tahmindir her zaman hata olabilir eğer bu farktan eminseniz bunu değiştirebilirsiniz.

    Başlığımız: http://www.focusclubtr.com/topic/3033-yol-bilgisayarı-ortalama-tüketim-değeri-kalibrasyonu/?page=1

    Yakup bey yol bilgisayarı verileri daha önceki hesaplamalarımda depo hesabiyla örtüşüyordu. Bu defa da  muhtelemelen  yakın değerlerdedir diye düşünüyorum. 4.8lt görünce  bir tereddüt ettim de o yüzden :)  

  10. Arkadaşlar, Focus 1.0 ecoboost aracımla ilk uzun yol deneyimim olan Yalova -  Ankarası arası  yolculuk verilerini paylaşmak istiyorum.

    -   Yola çıkarken depoyu fulledim 42 lt yakıt aldı.(Fullemeden önce  benzin ışığı henüz yanmamıştı.)

    -   2 kişi + 2 valizle birlikte gidişte 110km  ile hız sabitleyici kullanarak gittim,  yaklaşık 100 km Ankara şehiriçi kullanımdan sonra,  tek kişi olarak 100 km sabit hızla döndüm ve Yalova'ya yaklaştığımda benzin ışığı yeniden yandı. 

    -   Benzin ışığı yandığında, Yol Bilgisayarında ortalama tüketim 4.8lt , kat edilen yol  toplam 867 km görünüyordu. Tekrar Fulleyemediğim için kalan yakıtı hesaplayamıyorum şu an.  

               Sizce bu yol bilgisayarı  verileri tamamen gerçeği yansıtıyor mu?  ortalama tüketimde 0,2 - 0.3 lt  civarı bir sapma olabilir mi? Yorumlarınızı bekliyorum.... :)

  11.        Arkadaşlar bilindiği gibi sigara bağımlığığı toplumumuzdaki en  yaygın bağımlılık türüdür. Bu nedenle Sağlık Bakanlığı tarafından yürütülen mücadele kapsamında, sigara bağımlılığından kurtulmak isteyen vatandaşlar için Sigara Bırakma Poliklinikleri yıllardan beri hizmet vermektedir. Bu  polikliniklerde muayene olan ve Doktor tarafından ilaç kullanması uygun görülen kişilerin eskiden ücretle eczaneden temin ettikleri ilaçlar  2015 yılı Mart ayından bu yana İl ve İlçelerdeki Toplum Sağlığı Merkezlerinden ücretsiz olarak temin edilebilmektedir. Sigarayı bırakmak isteyen arkadaşlar  ALO 171 Sigara bırakma danışma hattını arayabilir  veya ikamet ettiği İl veya İlçedeki Devlet Hastanesine başvurabilir. (Sigara bırakma polikliniğine muayene olmadan ilaç almak mümkün değildir. ) ...

         Bu kadar duyarlı insanı bir arada bulmuşken paylaşmak istedim. Dumansız bir hayat dileğiyle.... :)

  12. Arkadaşlar yakıt ışığı yandığında depoda tam olarak kaç lt. benzin kalıyor? Ben ışık yandıktan sonra yaklaşık 15 km yol gittim ve  sonra depoyu fulledim. 43.5 lt civarı (196,5 tl ) benzin aldı. Yol bilgisayarı ort. yakıt 6,6lt gösteriyor. Depoyu doldurmamdan  bu yana 230 km yol yaptım, kalan yakıtla gidilebilecek yol 495 km gösteriyor. Depo çizgisi de 1/2'nin biraz üstünde.Yorumlarıızı bekliyorum. Teşekkürler :)

     

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgi

Bu siteyi kullanarak, forum Gizlilik Politikasını kabul etmiş olursunuz.