Jump to content
2019 Temmuz'dan sonraki tüm içerik ve üyelikler silinmiştir. Lütfen yeni kayıt yapınız ×
  • Hoş Geldiniz!

    Tüm özelliklerine erişmek için şimdi kaydolun. Kayıt yaptırdıktan sonra, konu açabilir, konuları yanıtlayabilir, kullanıcıların mesajlarını beğenebilir, özel mesaj yollayabilirsiniz.

    Kayıt olduktan sonra bu mesaj silinecektir.

  • 0

Focus 3 Ilk Kalkışta Gelen Ses


Türker Ölmez

Soru

Arkadaşlar 2013 model ford focus 7000 km deki aracımdan aracı ilk çalıştırdığımda kalkış yapıp yavaşça ilerlerken hızımı arttırmak için hafif gaza yüklendiğimde aracın ön tarflarından bi yerden bişey sürtme sesi bi ses çıkıyor (1 sn. kadar sürüyor). tekrar durup kalktığımda bu ses olmuyor. ancak aracı stop edip tekrar kalkış yaptığımda zaman aynı ses çıkıyor. araç garantili yetkili servise baktırdım bişey bulamadılar herşey normal dediler. sizce nedir bunun sebebi?

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Bu soruda 12 cevap bulunuyor

Önerilen Mesajlar

  • 0

selam arkadaşlar, yakın zamanda focus aldım 1.0 ecobost, aynı sıkıntılı ses benim aracımdanda geliyo debriyajı fazla zorlayıp aracı hızlı kaldırırken ve hafif tümsekten yavaş cıkarmak istediğinizde debriyaja yüklenince uğultulu ve rahatsız edici bir ses çıkıyo.

 

servise götürüp o sesin kaynağı için bir test sürüşü yaptıktan sonra ordaki usta bu sesin 1.0 küçük motor ve turboyla güçlendirilmiş bir motor olduğu için aşırı zorlamada sistemin kendini korumaya aldığını, yani tork kontrolü olduğunu söyledi.

 

bu açıklama beni tatmin etmedi ama yapacak bişey yok şuan.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

  • 0

Aynı sesten mustaribim aracı kaldırırken ufak tümsek bir yerden geçerken aracın devirinide veriyorum fakat yine o sürtme sesini yapıyor cok gıcık bi durum servis ( Konya/ OTOKOÇ ) açıklaması balatalardan kanserojen maddenin cıkarılmıs bu yüzdenmiş , fabrika çıkışları böyleymiş volvo aynı şansızamanı kullanıyormus ondada varmış vs vs bahaneler peki neden baska firmalarda böyle bu durum yok adamların aracına bakıyorum sesiz saat gibi çalısıyor da ford da sürtme yapıyor paramıza yazık mı degil bunun çözümü yokmu araştırıyorum herkes şikayetçi çözüm yok bilen varsa yardımcı olursa çok sevinirim   :(

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

  • 0

Bu sesi 2 yıl önce bende çok takmıştım.Servis yeni baskı balatalardaki kanserojen bi madde tabakasını kaldırdıkları için demişti.Araç 5000 km de falandı şuan 34000 de o sesi artık duymuyorum ya ben debriyaja alıştım yada zamanla kullanımdan ötürü balatanın aşınmasıyla geçti.

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

  • 0

bahsi geçen sorun eğer uğuldama ise o bende de var.. debriyajı yarım yapıp kalkış yaptığımızda biraz uğulduyor ama bunu  her seferinde yapmıyor. -En azından benim aracım öyle- :) bu durumu Çetaş`a ilettiğimde de  bana -kronik bir sorun , bir problem yaratmaz- dendi :)

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgi

Bu siteyi kullanarak, forum Gizlilik Politikasını kabul etmiş olursunuz.