Jump to content
2019 Temmuz'dan sonraki tüm içerik ve üyelikler silinmiştir. Lütfen yeni kayıt yapınız ×
  • Hoş Geldiniz!

    Tüm özelliklerine erişmek için şimdi kaydolun. Kayıt yaptırdıktan sonra, konu açabilir, konuları yanıtlayabilir, kullanıcıların mesajlarını beğenebilir, özel mesaj yollayabilirsiniz.

    Kayıt olduktan sonra bu mesaj silinecektir.

  • 0

Avgo Multimedya Direksiyon Ayar Kolu Çalışmıyor.


Erdal Çobanoğlu

Soru

http://www.n11.com/avgo-ford-focus-connect-mondeo-mulitemedya-P18229949

Yukarıdaki alışveriş sitesinden bu multimedyalı teyibi aldım.Küçük bir ilçede oturuyorum.Manisa/Sarıgöl.Buralarda bunu en iyi muharrem usta yapar dediler.Önceden BMW de dahil birçok araca takmış.Gel görki geri vites kamerası dahil herşeyi yaptık ama bir türlü direksiyondan kontrol yapamadık.Makinede direksiyon diye bir buton var ama açınca alt tarafta Gerilim:0.00 gösteriyor.(Diğer ses açma kapama vb butonlar var dokunmatik ekranda var ama sadece basılıyor).Sanırım görmüyor direksiyon kolunu.Bu konu hakkında tecrübesi olan arkadaşlar varsa yardım ederse çok teşekkür ederim.Birde acaba mekanik değilde yazılımsal olarak bizim mi ayarlamamız gerekiyor?

İşin en ilginç yanı çin malı bu teyibin kutusundan ne kullanma kılavuzu nede garanti çıktı :D Sonradan farkettik.Sadece teybin içte kalan metal kısmının üstünde kablo renkleri ile ne işe yaradıklarını gösteren şema var.

Erdal Çobanoğlu tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Bu soruda 5 cevap bulunuyor

Önerilen Mesajlar

  • 1

Arkadaşlara yardımı olması açısından sevindirici haberi vereyim.Kumanda koluna bağlattırdım hemde 10 dk bile sürmedi.Adana ya yolum düştü aldığım yerden montaj servisinin adresini aldım ve yanına gittim.Takamadığımız üzerinde steering whell yazan yeşil kablo ile yeşil beyaz bir kabloyu kesti ve birleştirdi.2 dk ayar bölümünden tuşlara basarak ayar yaptı ve şu an sorunsuz bir şekilde kullanıyorum.Bu arada teyp hala canavar gibi çalışıyor.Hiçbir sıkıntı yaşamadım.Sadece navigasyon bazen inatla geri dön olayı yapıyor oda ayarlardan düzelir sanırım...Umarım arkadaşlara yardımı olur.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

  • 1

önce hayırlı olsun. Sadece bildiğim kadarıyla yardımcı olmak isterim. Cihazdan acaba bu koldan kumandayı desteklıyen sıstem varmı bunu bılmek gerek buna CAN BUS denır. Eğer resmi ekleye bilirsem böyle bir şey varmıydı montaj yaparken? Birde şemaya fazla ihtiyaç yok çünkü zaten giriş çıkışlar farklı olduğu için yanlış montak yapamazsınız belki bazı kablolar boşta kalır onalrda ses sistemi için olan kablolardır. 39Warp.jpg

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

  • 1

Öncelikle cevaplarınız için teşekkürler.Adana da bulunan servisini aradık ama adam abi siz kesinlikle yapamazsınız araya farklı bir parça takılması gerekiyor dedi.Yani kısaca desteklemiyor.Siz siz olun servisinden alıp taktırın.Gelecek Ay Adanaya gitmeyi düşünüyorum.O zaman kumanda bağlantısını kendilerine yaptıracağım.

Sıkıntının ana sebebi kumanda kolu teybe ayar yaparken sadee 1 tek sinyal gönderiyor.Yani aşağıda bassan yukarıda bassan tek komut gidiyor ve siz ilk tuşu kaydettikten sonra diğer tuşa atama yaptığınızda otomatik ilk ayar yaptığınız komut gidiyor.

Erdal Çobanoğlu tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

  • 0

slm bende benzer bir sıkıntı olmuştu belki faydası olur diye yazayım

1 öncelikle dreksiyon kumandası teybe bağlantılı olmak zorunda bunun için kablolar teybe bağlı olmalı

2 teybin dreksiyon kumandasına uyumu şart bunlartamamsa sıra geldi kuruluma

krulum derken teybin içinde bir menü var dreksiyon resmi var ikonunda yani bendeki öyle menüdeki adı dreksiyondan kumanda benim teyp sizinkinden farklı ama mantık aynı diye düşünüyorum teybin içindeki ilgili menüden dreksiyon kumandasındaki butonlara fonksiyon atanması lazım mantık olarak aynı oyun mauselerindeki gibi bu mauseler çok tuşludur bunlara tuş atamak lazım gelir böyle çalışır bizim teyplerde bu mantıkla çalışır her tuşa fonksiyon atanması lazım ilgili menüden

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgi

Bu siteyi kullanarak, forum Gizlilik Politikasını kabul etmiş olursunuz.