Jump to content
2019 Temmuz'dan sonraki tüm içerik ve üyelikler silinmiştir. Lütfen yeni kayıt yapınız ×
  • Hoş Geldiniz!

    Tüm özelliklerine erişmek için şimdi kaydolun. Kayıt yaptırdıktan sonra, konu açabilir, konuları yanıtlayabilir, kullanıcıların mesajlarını beğenebilir, özel mesaj yollayabilirsiniz.

    Kayıt olduktan sonra bu mesaj silinecektir.

  • 0

Focus 2 Orjinal Park Sensörü


Tuncay Kırıs

Soru

Merhaba 

 

Foruma yeni katıldım. Tanışma kısmını bulamadım burada detaylandırmak istedim. Megane2 aracımı 3 sene keyifle kullandıktan sonra satıp yeni araç arayışına girdim. Focus uzaktan takip edip beğendiğim bir araçtı, Jetta arıyordum ancak temiz bulamayınca birden 2009 1.6 TitaniumX Sedan ile kesişti yollarımız. Aracımı dun satın aldım şu anda 91000 kmde kısmetse LPG taktırcam ancak önce arabayı tanımam gerekiyor bilemediğim merak ettiğim birçok özellik var.

 

 

Park sensörü çalışmıyor sanırım arkadaki araca iyice yanaşıyorum ancak ses seda yok. Geri vitese takdığımda da bazen uyarı veriyor bazen vermiyor çözemedim. Sizce hata ne olabilir yada başka aktif edilmesi gereken bişiy varmıdır. Birde solda far açma kapama düğmesinde auto var onda sıkıntı yok birde solda P yazan kısım ne iş yapar bilemedim.

 

220v elektrik prizine bayıldım, kolçağın içinde 2. 12voltuk çakmaklık soketi de ince güzel bir detay olmuş

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Bu soruda 6 cevap bulunuyor

Önerilen Mesajlar

  • 0

Bakalım ana ünitenin yerini bir bulsam yapacağım cok sey varda . Elektronik tecrübem iyidir, yetkili serviste en fazla çalışmıyor deyip değiştirirler. Eğer gerçekten değişim gerekir ise kendi orjinal ünitenin yerine Cenmax tarzı kaliteli bir sensör alırım.

 

 

Yeri tam olarak nerededir bilirmisiniz bu ana ünitenin

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

  • 0

Sağ arkada bir yerlerde.

 

Z172Mg.jpg

Teşekkürler yardımlarınız için, park sensörünün kablosunu takip ederek çözüme ulaştım.

Geçenlerde park sensörünün kablolarını takip ederek Sensörün Ana Kontrol Kutusunun yerini buldum. Neticelendiremedim daha park sensörü ve beyini ayrı ayrı denemem gerekli kablo oksit yapmış beyini açtım arızalı parça bulamadım ancak en azından yerini merak eden lazım olan birisi olacaktır düşüncesi ile foto çekip paylaşmak istedim.

Fotoğraf kalitesini düşüreyim derken berbat ettik ancak anlaşılıyor sanırım.Bagaj kapağını açtıktan sonra tam olarak Sağ arka çamurluk üzerinde kalıyor, sağ çamurluk üzerindeki bagaj için döşeme biryere sabit değil ezip büzmeden dikkatlice çekince geliyor sonra da arada köpük tarzı bir malzeme var onun ile benzin hortumu arasında kalan küçük siyah bir kutudur. En son fotoğrafta beyine ait, umarım tamir edebilirim. Gelişmeleri tekrar yazarım

post-7402-0-07610600-1412068594_thumb.jp

post-7402-0-05406900-1412068606_thumb.jp

post-7402-0-18475500-1412068613_thumb.jp

post-7402-0-04683200-1412068619_thumb.jp

post-7402-0-62859800-1412068631_thumb.jp

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

  • 0

Bayram tatilini de fırsat bularak park sensörü olayına tekrar bir el atayım dedim. Tesisat ve sensörlerde bir anormallik görünmüyordu ancak beyinde bir entegrenin üstü kararık ve değeri de okunmuyor. Başka bir park sensörü alarak hazır tesissat üzerinden tekrar monte ettim. Kendi sensörleri arkada tırnakları geriye doğru kıvırıp yumuşak bir cisim ile ileri doğru itince çıkıyor. Yeni sensörün ebatı aynı oluğu için direk oturdu yerine. 

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgi

Bu siteyi kullanarak, forum Gizlilik Politikasını kabul etmiş olursunuz.