Skip to content
Uygulamada görüntüle

Daha iyi bir gezinme deneyimi. Daha fazla bilgi edinin..

Focus Club Tr | Otomobil Severlerin Adresi

Ana ekranınızda tam ekran olarak çalışan; anlık bildirimler, bildirim rozetleri ve daha fazlasını sunan bir uygulama.

Bu uygulamayı iOS ve iPadOS’e yüklemek için
  1. Safari'deki paylaş simgesine dokunun
  2. Menüyü aşağı kaydırın ve Ana Ekrana Ekle seçeneğine dokunun.
  3. Sağ üst köşedeki Ekle’ye dokunun.
Bu uygulamayı Android’e yüklemek için
  1. Sağ üst köşedeki üç nokta menüsüne (⋮) dokunun.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Yükle seçeneğine dokunarak onaylayın.
2019 Temmuz ve 2023 Mart arası tüm içerik ve üyelikler silinmiştir. Lütfen yeniden kayıt yapınız

Hoş Geldiniz!

Tüm özelliklerine erişmek için şimdi kaydolun. Kayıt yaptırdıktan sonra, konu açabilir, konuları yanıtlayabilir, kullanıcıların mesajlarını beğenebilir, özel mesaj yollayabilirsiniz.

Kayıt olduktan sonra bu mesaj silinecektir.

ABS Fren mesafesini uzatır mı kısaltır mı?

Featured Replies

Yanıtlama zamanı:
  • Yazar

Yaşadım :) :)

gördün mü bire bir yaşadın mı?

• Yanıt 44
  • Görüntüleme 22,8k
  • Created
  • Son yanıt

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• Belen Yalçın
    Belen Yalçın

Kaymayan(abs) lastik kayan lastikten daha kısa sürede durur tabii ki buna kimsenin itiraz edeceğini sanmıyorum.Fakat lastiği kaydırmadan maksimum fren uyguladığında(pratikte biraz zor) abs ye göre dah

• O. Fatih Yurter
    O. Fatih Yurter

ABS fren mesafeyi kısaltmaz diye düşünüyorum çünkü normal frende bi sınırdan sonra kayma yapıyor. ABS de öyle bişey yok ne kadar basarsanız kaymıyor bence ABS hertürlü.

• Yahu bir tane araç kılavuzuna baksanız dahi yeterdi ? orada abs kısmında yazar, mesafeyi uzatır buna güvenme diye ? 

Yanıtlama zamanı:

gördün mü bire bir yaşadın mı?

Yasadım ama Focus ile değil.Focus frenlerini çok beğeniyorum. Abs durup dururken ani de bassam devreye girmiyor. Bazı araçlarda okadar kolay giriyor ki anlatılmaz.

Yanıtlama zamanı:

Focus'un fren konusunda da maşaallahı var,öyle ki artı hiçbir arabanın frenlerini beğenmiyorum !

Hele civic :D

Yanıtlama zamanı:

Focusun frenleri öyle konforlu ki,içindekileri kesinlikle huzursuz etmiyor.Araba izinden çıkmadan tam istediğiniz yerde duruyor.

Yanıtlama zamanı:

Eğer sürücü limit fren yapmıyorsa, yani kaymaya başlamadan hemen önceki düzeyde frene basmıyorsa, ABS fren mesafesini kısaltır. Açıklayım hemen:

Statik ve dinamik sürtünme katsayısını anlatayım önce. Durmakta olan(statik) ve hareket halindeki(cisimlere) farklı sürtünme kuvvetleri etki eder. Cismin hareket durumunu değiştirmeniz için uygulamanız gereken kuvvet, zeminin ona uygulayabileceği sürtünme kuvvetini aşmalıdır. Duran bir cisme etki edebilecek maksimum sürtünme kuvveti, hareket halindeki cisme etki edebilecek maksimum sürtünme kuvvetinden daha büyüktür, bunun sebebi de başta belirttiğim statik ve dinamik sürtünme katsayısı kavramlarından kaynaklanmaktadır. Günlük hayattan bir örnek vermek gerekirse, ağırlığı yüksek bir cisimi itmemiz gerektiği zaman(çift kişilik yatak, buzdolabı, ağır bir üçlü koltuk gelebilir aklınıza) ilk hareketi verene kadar daha çok zorlanırız ancak cisim ilk hareketini kazandığı andan itibaren itmemiz kolaylaşır, yani bizim amacımız cisme ilk hareketi kazandırmak olmalıdır. Bu örnekte sürtünme kuvveti bizim alehimizde çalışıyordu; ancak frenleme durumunda olay tersine dönüyor ve sürtünme kuvvetini artırmak fren mesafesini kısaltıyor. ABS kullanıldığı durumlarda, tekerlek, ABS'nin çok seri müdahaleleriyle anlık olarak durma pozisyonuna geçiyor ve bu durum biz durana kadar defalarca tekrarlanıyor. Yani biz, ABS yardımıyla dinamik sürtünme katsayısı yerine ondan daha büyük olan statik sürtünme katsayısını kullanıyoruz ve daha kısa mesafede duruyoruz. Bu söylediklerimi daha net anlatan bir link paylaşayım ki soru işaretleri ortadan kalksın.

daha güzel/bilimsel videolar da vardır ama çok vaktim olmadığı için detaylı arayamadım, yine de yardımcı olacaktır:)

Yanıtlama zamanı:
  • Yazar

Kaymayan(abs) lastik kayan lastikten daha kısa sürede durur tabii ki buna kimsenin itiraz edeceğini sanmıyorum.Fakat lastiği kaydırmadan maksimum fren uyguladığında(pratikte biraz zor) abs ye göre daha kısa mesafede durur.

Yanıtlama zamanı:

Fren duruş mesafesini kısaltmak, ABS fren sisteminin asıl geliştirme amaçları arasında değildir. Ancak kaygan zeminde kilitlenmeyi önlediği için ABS'siz bir otomobile göre daha kısa mesafede duruş sağlayabilmektedir.

Yanıtlama zamanı:
  • Yazar

Kilitle kapıyı da çıkalım :P

Yanıtlama zamanı:
  • Yazar

Mühürle bi de......

Yanıtlama zamanı:
  • Yazar

Hangi parmak olduğuna bağlı...!..!..!...£#½$;

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Background Picker
Customize Layout

Account

Navigation

Araştır

Araştır

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.