Skip to content
Uygulamada görüntüle

Daha iyi bir gezinme deneyimi. Daha fazla bilgi edinin..

Focus Club Tr | Otomobil Severlerin Adresi

Ana ekranınızda tam ekran olarak çalışan; anlık bildirimler, bildirim rozetleri ve daha fazlasını sunan bir uygulama.

Bu uygulamayı iOS ve iPadOS’e yüklemek için
  1. Safari'deki paylaş simgesine dokunun
  2. Menüyü aşağı kaydırın ve Ana Ekrana Ekle seçeneğine dokunun.
  3. Sağ üst köşedeki Ekle’ye dokunun.
Bu uygulamayı Android’e yüklemek için
  1. Sağ üst köşedeki üç nokta menüsüne (⋮) dokunun.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Yükle seçeneğine dokunarak onaylayın.
2019 Temmuz ve 2023 Mart arası tüm içerik ve üyelikler silinmiştir. Lütfen yeniden kayıt yapınız

Hoş Geldiniz!

Tüm özelliklerine erişmek için şimdi kaydolun. Kayıt yaptırdıktan sonra, konu açabilir, konuları yanıtlayabilir, kullanıcıların mesajlarını beğenebilir, özel mesaj yollayabilirsiniz.

Kayıt olduktan sonra bu mesaj silinecektir.

ABS Fren mesafesini uzatır mı kısaltır mı?

Featured Replies

Yanıtlama zamanı:

Genelde herkesin tam net bilgiye sahip olmadığı abs nin fren mesafesini uzatıp uzatmadığı konusunda benim düşüncem abs nin fren mesafesini kısaltmak gibi bir özelliği yok,ABS(Anti Blockade System)nin asıl amacı tekerleklerin kilitlenmesini yani bloke olmasını engelleyip çizgi dışına çıkmamasını sağlamaktır.Bir virajda ani fren yaptığınızı düşünürseniz ABS olmayan araç panik frenle lastikleri kilitlenecek,araç dümdüz gitme eğilimi gösterecek ve yoldan çıkacaktır.ABS ise aracın lastiklerinin kilitlenmesini engelleyerek yoldan çıkmasına engel olarak,gidilmesi istenen çizgide gidecektir.Yani ABS nin fren mesafesini kısaltmak gibi bir özelliği yoktur,tam tersine durma mesafesini uzatır.Fakat bu abs siz aracın frenlerinin kilitlenmediği durumlarda geçerlidir.ABS li ve ABS siz 2 aracın frenlerine köküne kadar basıp durma mesafelerine baktığınızda ABS li aracın durma mesafesinin daha kısa olduğunu görürsünüz.ABS siz aracı kızaklama yaptırmadan maximum güçte fren uygularsanız ABS sistemi devreye girmiş olan araca göre daha kısa mesafede durur.

• Yanıt 44
  • Görüntüleme 22,9k
  • Created
  • Son yanıt

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• Belen Yalçın
    Belen Yalçın

Kaymayan(abs) lastik kayan lastikten daha kısa sürede durur tabii ki buna kimsenin itiraz edeceğini sanmıyorum.Fakat lastiği kaydırmadan maksimum fren uyguladığında(pratikte biraz zor) abs ye göre dah

• O. Fatih Yurter
    O. Fatih Yurter

ABS fren mesafeyi kısaltmaz diye düşünüyorum çünkü normal frende bi sınırdan sonra kayma yapıyor. ABS de öyle bişey yok ne kadar basarsanız kaymıyor bence ABS hertürlü.

• Yahu bir tane araç kılavuzuna baksanız dahi yeterdi ? orada abs kısmında yazar, mesafeyi uzatır buna güvenme diye ? 

Yanıtlama zamanı:

ABS sistemi fren mesafesini kısaltmaz, çok fazla olmamakla birlikte bir miktar uzatır da.

Ancak sistemi bloke etmediği ve kontrolünüzü devam ettirme imkanı verdiği için hayat kurtarır.

Yanıtlama zamanı:
  • Yazar

Bizim burda bi arkadaş iddia kaybetti de 1 kilo baklava yedik ama sonra öğrendim ki abs mesafeyi kısaltır iddiasında bulunan arkadaş kazanmış.Haksız bir kazanç olmuş ama olsun baklavayı biz yedik yine de :)

Yanıtlama zamanı:

Bizim burda bi arkadaş iddia kaybetti de 1 kilo baklava yedik ama sonra öğrendim ki abs mesafeyi kısaltır iddiasında bulunan arkadaş kazanmış.Haksız bir kazanç olmuş ama olsun baklavayı biz yedik yine de :)

Nasıl kazanmış?

Yanıtlama zamanı:

ABS fren mesafeyi kısaltmaz diye düşünüyorum çünkü normal frende bi sınırdan sonra kayma yapıyor. ABS de öyle bişey yok ne kadar basarsanız kaymıyor bence ABS hertürlü.

Yanıtlama zamanı:
  • Yazar

Nasıl kazanmış?

Nette bir sayfaya bakmışlar orada da abs mesafeyi kısaltır yazıyormuş,bunun haricinde muallakta olan konu da iddiaya benimle girmiş olsaydı ben derdim ki abs siz olmayan araç frene full mu basacak yoksa kaydırmayacak şekilde maksimum fren basıncı mı uygulayacak? iddiaya girdiği kişi de bunu sormadığından dolayı kaybetmiş ilan edildi.Ben o sırada ortamda bulunmadığım için müdahale edemedim,aslında kaybedenin kazanan olması gerekiyor.Şartlar önemli her iki araç da frene full mu basacak yoksa abs li olan full basıp diğeri kaydırmadan mı durmaya çalışacak.Bunları konuşmadan iddiaya girmişler şu anda ikisi de kazanan.Şartlara göre de değişir bu olay.

Yanıtlama zamanı:

Evet , az da olsa ABS fren mesafesini uzatır !

Yanıtlama zamanı:
  • Yazar

Biliyordum forumda boş adam olmadığını :):D

Yanıtlama zamanı:

Belen abicim ilk msjına katılmakla birlikte ufak bir detaya bilgim dahilinde açıklık getirmek istiyorum. ABS dahi olsa viraj içerisinde frene basmak aracı kontrolden çıkartır. Tabiki kara düzen kadar kötü değil durum. Ancak viraj içerisinde frenajda (sürücü etkenleri hariç) kontrolden daha geç çıkmak için aracın ABS+EBD sistemine sahip olması gerekli Elektropnik fren gücü dağılımı ile viraj içerisinde her tekerleğe farklı fren gücü uygulanması gerekir ABS kilitler bırakır kilitler bırakır her kilitlendiğinde araç düz gitme eğilimine girer kilidi bıraktığı süreninde %30 bölümlük zamanında araç aynı eğilimi gösterir. EBD sistemi tekerleklerin bloke sayısını değiştirip aracın viraj içindeki salınımına göre aracı dengede tutmaya çalışır. Daha ileri emniyet içinde ESP gereklidir.

ABS nin asıl amacı Karşına çıkan engelden frenaj ile birlikte kaçma manevrası yapabilmek içindir ABS.

Frenli geyik testi ilede testi yapılır.

Yanıtlama zamanı:

Kesinlikle katılıyorum yorumlara ABS nin görevi dediğiniz gibi kızaklatmadan kontrollü bir şekilde durmaya yarar. kontrollü demem deki amaç kullanana hakimiyet sağlar. Belen abinin de mevzusun da konu olan fren mesafesini kısaltır diye düşünen vatandaşlarımızda var allah ne verdi basıyorlar şehir içinde bile sonra sonuç facia....

Yanıtlama zamanı:
  • Yazar

ABS vardı ama durmadı vurduk....... :)

Yanıtlama zamanı:
  • Yazar

Belen abicim ilk msjına katılmakla birlikte ufak bir detaya bilgim dahilinde açıklık getirmek istiyorum. ABS dahi olsa viraj içerisinde frene basmak aracı kontrolden çıkartır. Tabiki kara düzen kadar kötü değil durum. Ancak viraj içerisinde frenajda (sürücü etkenleri hariç) kontrolden daha geç çıkmak için aracın ABS+EBD sistemine sahip olması gerekli Elektropnik fren gücü dağılımı ile viraj içerisinde her tekerleğe farklı fren gücü uygulanması gerekir ABS kilitler bırakır kilitler bırakır her kilitlendiğinde araç düz gitme eğilimine girer kilidi bıraktığı süreninde %30 bölümlük zamanında araç aynı eğilimi gösterir. EBD sistemi tekerleklerin bloke sayısını değiştirip aracın viraj içindeki salınımına göre aracı dengede tutmaya çalışır. Daha ileri emniyet içinde ESP gereklidir.

ABS nin asıl amacı Karşına çıkan engelden frenaj ile birlikte kaçma manevrası yapabilmek içindir ABS.

Frenli geyik testi ilede testi yapılır.

Doğru diyorsun,%100 güvenli değil virajda frene basmak,hele ki hızlıysan,şu anda bende bu durum çok berbat virajda frene dokunduğumda arka dışa doğru kayıyor,fren ayarlarına bir baktırmam lazım.

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Background Picker
Customize Layout

Account

Navigation

Araştır

Araştır

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.