Jump to content
2019 Temmuz'dan sonraki tüm içerik ve üyelikler silinmiştir. Lütfen yeni kayıt yapınız ×
  • Hoş Geldiniz!

    Tüm özelliklerine erişmek için şimdi kaydolun. Kayıt yaptırdıktan sonra, konu açabilir, konuları yanıtlayabilir, kullanıcıların mesajlarını beğenebilir, özel mesaj yollayabilirsiniz.

    Kayıt olduktan sonra bu mesaj silinecektir.

Araç Alacağım Ama Nasıl ?


Önerilen Mesajlar

Arkadaşlar bu hafta içerisinde focus 3 alacağım ama kafamı karıştıran bir kaç konu var.

 

Mevcut aracım babamın üzerine ve 3 yıllık hasarsızlık indirimiyle kasko baya indirimli geliyor. Ve plaka Bolu plaka olduğundan kasko ve sigorta yönünden neredeyse Ankara ile yarı yarıya... bunun gibi nedenlerden dolayı aracı üzerime almamıştım..

 

Şimdi yeni araç alacam ancak emniyet indirimi ile baya uygun bir fiyat aldım ki bundan faydalanmak için aracı kendi üzerime almam lazım. İkametgah adreside Ankara'da olduğu için plaka 06 plaka çıkacak ve ilk defa kasko ve sigorta yapılacağından baya tuzlu olacak. Şimdi aracı otomobil kredisiyle kendi üzerime alsam 06 plakayı taktırsam, hemen ardından da babamın üzerine satışını versem eski aracımın koskosunu devam ettirebilirmiyim? Otomobil kredisi kullandığım için rehin li olacağı için satışta ne gibi problemler olur? 

 

Ya da tüm bu maceralara girmeyip emniyet indiriminden faydalanmayıp direk babamın üzerine 14 plaka mı çıkarttırayım ?

Engin Karagöz tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

merhaba;

aracı kredili alacaksanız kaskosuz alamazsınız. Dolayısıyla kasko da sizin adınıza ve indirimsiz olacak. Fakat araç kredisi yerine ihtiyaç kredisi çekerseniz, aracı emniyet indirimiyle kendi adınıza alırsınız, ertesi gün 200 tl ye babanıza devredip onun adına olan kaskoyla devam edersiniz. unutmayın ki ihtiyaç kredisi taşıt kredisinden daha pahalı bir borçlanma şeklidir. ama aracınızın üzerinde rehinde olmaz buda artısı

Devlet memuru olmanız nedeniyle bütün bankalar maaşınız 10 katı kadar kefilsiz kredi verir. Kefille beraber istediğiniz rakama da çıkar. 

Uğur G. tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Her yıl kasko ve sigortadan 1000 TL gibi bir fark çıkarsa indirimin pek anlamı kalmıyor. Ayrıca tüketici kredileri zaten araç kredilerinden daha avantajlı. 

tüketici kredilerinde risk taşıt kredilerinden daha fazla olduğundan daha avantajlı olmazlar.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Otomobil kredileri şu an %0,83 e kadar mevcut. Tüketici kredileri ise en cazip olanı %0,95 felandı... Otomobil kredisi cazip gelen taraf. Ancak Hakan Bey'inde dediği gibi kasko ve sigortadan doğacak farklar yani 06 ile 14 plaka arasında ki farkta ikisi arasında fazla bir uçurum bırakmıyor. Tüketici kredisi alıp akabinde aracı babamın üzerine yapmak ve eski kaskodan faydalanmak şu anda aklıma en yatan tafaı gibi... ama yinede kararsızım.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Ben şöyle örneklemeye çalışacağım. 6 ay önce Doğuş ikinci el istanbuldan Hyundai accent araç aldım kredi ile araç kredi ile alındığından adıma noterden vekalet ile satış yapıldı ve aracın plakası mecburen 34 olarak kaldı. Benim normalde Eskişehir ilçesi olduğum için 180 TL olan trafik sigortam 620 TL kasko, ise 1200 TL ye çıktı. Aracın trafik sigortası ve kasko bitmeden önce kredisini kapatıp hanımın üzerine devir yapıcam ve 26 plaka olacak, değilse bu aracı alırken yıllık 2000 TL ye yakın kasko ve sigorta masrafı hesabımın içinde yoktu. 

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgi

Bu siteyi kullanarak, forum Gizlilik Politikasını kabul etmiş olursunuz.