Jump to content
2019 Temmuz'dan sonraki tüm içerik ve üyelikler silinmiştir. Lütfen yeni kayıt yapınız ×
  • Hoş Geldiniz!

    Tüm özelliklerine erişmek için şimdi kaydolun. Kayıt yaptırdıktan sonra, konu açabilir, konuları yanıtlayabilir, kullanıcıların mesajlarını beğenebilir, özel mesaj yollayabilirsiniz.

    Kayıt olduktan sonra bu mesaj silinecektir.

  • 0

Focus 3 Debriyaj Hakkında


Samet çeltikci

Soru

 Herkese Merhabalar.

 

 Arabam bölümünde tanıttıgım aracımı satıp gecen hafta focus 3 style 1.6  tdi almış bulunmaktayım.Yeni aracın resimlerini yüklemeyi isterdim ama buna hic vakit ayıramadım.En yakın zamanda resimlerini atıcağım inşallah.

 

Benim sorum şu olucak. Vites geçişlerinde debriyaja sonuna kadar basmama rağmen debriyaj hala kavrıyormuş gibi devir saatinde ibre 1'in üstünde.Kendiliğinde 2 sn sonra düşüyor.O ara gaza zaten basmıyorum.Belki bu normal bişey hiçbi fikrim yok.Ama bana normal gibi gelmiyor debriyaja bastıgımda ufak bi tıkırtı gıcırtı var gibi.Ben mi pimpirikli oldum yeni araç diye bilmiyorum

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Bu soruda 8 cevap bulunuyor

Önerilen Mesajlar

  • 0

Otomatik Mesaj

Bu konu, "Focus GarajıFocus IISorular ve Sorunlar" kategorisinden "Focus GarajıFocus IIISorular ve Sorunlar" kategorisine taşınmıştır.

Lütfen konu açmadan önce uygun yeri bulmaya çalışalım.

Saygılarımızla,

Focus Club Tr Yönetimi

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

  • 0

0 km mi aldınız aracı ?

 

 

Evet 

 

Bu aracınızın özelliği, vites değişiminde aracın titremesini yani silkelenmesini önlemek için var.  Konfor odaklı bir yazılım desteği diyelim.

 

Aracınız hayırlı olsun

 

Devir saatinin geç inmesi beni şüpheye düşürdü.Normal birşey ise sıkıntı yok :)

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

  • 0
Evet 

 

 

Devir saatinin geç inmesi beni şüpheye düşürdü.Normal birşey ise sıkıntı yok :)

Aynı sorunu 2009 yeni kasa fiesta titanyum dizel de yaşamıştım. 56 binde aldığım aracı sırf bu yüzden yetkili servise götürdüm ve yazılımdan kaynaklandığını debriyajın daha uzun süre kullanılabilmesi için bu şekilde olduğu söylendi bana. Yani standardı bu imiş. Zaten 1 ay kullandım aracı 62 bin de sattım.

C-Max'i alalı daha 3 gün oldu. Henüz buna dikkat etmedim fakat şu dikkatimi çekti . Ani gaza yüklenmelerde vites büyüteceğim zaman ben gazdan ayağımı kaldırmış olmama rağmen araç yaklaşık 0,2-3 sn. gaz vermeye devam ediyor. 3000-4000 devir aralığında vites büyültmek istediğimde debriyaja bastığımda araç en az 200 devir kadar yükseliyor. Bunu daha önce sadece mondeolarda yaşamıştım. Bu olay da yazılımsal diye düşünüyorum. 

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

  • 0
Bir üst vitese attığınızda düşük devirde kalıp araç yığılmasın diye düşünülmüş bir yazılım özelliği. Aracınızın tadını çıkarın, sorun bulmaya harcamayın enerjinizi...!

 

Verdiğiniz bilgi için teşekkür ederim.Tadını çıkartıyorum elbet :)

 

Evet yeni araç alınca acabalar çok oluyor ..Ama iyi bir seçim yapmışsınız keyfini çıkarın...

 

Her ne kadar konulara cevap yazmasamda her gün takip ediyorum forum'u. Arabayı alalı bi hafta olmasına rağmen bi çok yapılan aksesuarları yaptım bile. Bi tek bi xenon lar kaldı.İnş sizin gibi en yakın zamanda bende takıcam :)

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgi

Bu siteyi kullanarak, forum Gizlilik Politikasını kabul etmiş olursunuz.