Jump to content
2019 Temmuz'dan sonraki tüm içerik ve üyelikler silinmiştir. Lütfen yeni kayıt yapınız ×
  • Hoş Geldiniz!

    Tüm özelliklerine erişmek için şimdi kaydolun. Kayıt yaptırdıktan sonra, konu açabilir, konuları yanıtlayabilir, kullanıcıların mesajlarını beğenebilir, özel mesaj yollayabilirsiniz.

    Kayıt olduktan sonra bu mesaj silinecektir.

Günah Yavrularımıza


Tevfik

Önerilen Mesajlar

Hatırlarsanız bu pazar balkonumda keyif yaparken birsürü çılız vücutlu uykusuzluktan yada heyecanlar biz ebeveynlere başarısız olmanın verdiği korkuyla yürüyen çocuklarımızdan bahsetmiştim...

Ne mi olmuş onlardan bazılarına işte...günahlarımız hepimizin....

SBS'ye saatler kala yaşamına son verdi

spacer.gif

spacer.gif

Uzmanlar bugüne değin belki de bin kez uyardı: Sınav hayatın sonu değil... Gazetelerde, televizyonlarda özel programlar yapıldı, ''çocuklarımız yarış atı değildir'' denildi. Bütün bunlara rağmen sınav çocuklarımızın başlarının üzerinde Demokles'in kılıcı gibi sallanıp duruyor. Son SBS stresi, toplum baskısı iki fidanımızı aramızdan ayırdı. Minicik yürekleri bu ağırlığa dayanamadı, 'pes' etti. Anneler, babalar, eğitmenler, Milli Eğitim'in uzmanları bu haber sizin için...

spacer.gif

Ankara'da ilköğretim okulu 8'inci sınıf öğrencisi 15 yaşındaki Nazik Kıraç, Seviye Belirleme Sınavı'na (SBS) saatler kala ailesine bir not bırakıp canına kıydı. Mutfak masasının üstüne 'Ben de isterdim yaşamayı ancak başarılı olamıyorum. Sizi çok seviyorum' yazılı not bırakan Nazik Kıraç'ın sınav öncesi strese girdiği ileri sürüldü. Dün ise Batman'da 12 yaşındaki Yusuf Aksoy'un cansız bedeni ailesi tarafından bulundu. Belediye Başkanı Muzaffer Arslan 'Bunalım mı başka bir neden mi ne olursa olsun, yaşamlarına son vermeleri yüreğimizi parçalıyor' dedi.

Ankara'nın Mamak İlçesi'ne bağlı Şahap Gürler Mahallesi'nde gecekonduda oturan ailenin 4 çocuğundan ilköğretim 8'inci sınıf öğrencisi Nazik Kıraç, SBS'nin yapıldığı Cumartesi günü sabah saat 06.00'da elektrik kablosuyla kendini odanın tavanına astı.

Aile, sınava girecek kızlarını uyandırmaya gittiğinde, sallanan cansız bedeniyle karşılaştı. Olay yerine gelen polis ekiplerinin incelemesinin ardından Kıraç'ın cesedi, otopsi yapılmak üzere Adli Tıp Morgu'na kaldırıldı. Otopsinin ardından da Nazik Kıraç'ın cenazesi ailesi tarafından alınarak toprağa verildi.

'BEN DE İSTERDİM YAŞAMAYI, ANCAK BAŞARILI OLAMIYORUM'

Nazik Kıraç'ın bu yıl okuldan taktir alamadığı ve SBS'de de başarılı olamayacağını düşünerek bunalıma girdiği öne sürüldü. İçine kapanık olan Nazik Kıraç intihar etmeden önce de mutfak masasının üzerine, "Sevgili ailem! Böyle olmasını istemezdim. Ben de isterdim bu dünyada yaşamayı...Ancak başarılı olamıyorum...Ben dedemin gittiği yere gidiyorum. Sakın benim için ağlamayaın. Sizi seviyorum" yazılı not bıraktığı belirtildi.

Nazik Kıraç'ın ailesi polise verdiği ifadede, kızlarının bu yıl okulda teşekkür ve taktir alamadığı için üzüldüğünü, SBS'de de başarılı olamayacağını düşünerek bunalıma girdiğini söylediler.

doping_cocuk.jpg

12 YAŞINDAKİ YUSUF'UN DA CANSIZ BEDENİ BULUNDU

Batman'ın Sason İlçesi'nde ilköğretim 7'nci sınıfa geçen 12 yaşındaki Yusuf Aksoy, evde kendini iple tavana asarak yaşamına son verdi.

Olay dün öğle saatlerinde, Aykut Ozan Mahallesi'ndeki evde meydana geldi. Geçen cuma günü karnesini alarak 6'ncı sınıfı bitiren Yusuf Aksoy, kimsenin bulunmadığı bir sırada eve girip uzun süre dışarı çıkmadı. Yusuf'u merak eden yakınları eve girdiklerinde Yusuf'u odasında tavana iple asılı halde gördü. Yakınları sinir krizi geçirirken eve gelen sağlık ekibi Yusuf'un yaşamını yitirdiğini belirledi. Yusuf'un cansız bedeni, otopsi için Diyarbakır Adli Tıp Kurumu'na gönderilirken, olayla ilgili Sason Cumhuriyet Savcılığı soruşturma başlattı.

Küçük yaştaki çocuğun henüz hayatının başlarında yaşamına son vermesinden büyük üzüntü duyduğunu söyleyen Belediye Başkanı Ak Parti'li Muzaffer Arslan, "Küçücük çocuk neden intihar eder? Bunalım mı başka neden mi ne olursa olsun, küçük bedenlerin bu şekilde yaşamlarına son vermeleri yüreğimizi parçalıyor. Bu olayı duyunca şoke oldum." diye konuştu.

Tevfik tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Onun için üç çocuk, yok yetmez beş çocuk isteniyor ya...

Kalan sağlar bizimdir!

İlkokulda başlayan ve çocukluk artı gençlik yıllarını ileride hemen hiç kullanmayacağı bilgilerle doldurarak bir yarış atının bile maruz bırakılmadığı sınava/yarışa hazırlık aşaması olan dershane yılları yerini yine beynini gereksiz bilgilerle doldurmaktan ibaret üniversite sürecine bırakıyor mutlu bir azınlıkta.

Sonra diplomasını alarak işsiz kalıyor.

Bu arada çocukluk berede kaldı, ya da gençlik?

Evlatlarına bu kadar hoyratça davranan, bu kadar anlamsız ve verimsiz bir sürecin içinden geçmelerine neden olan, aileleri kendi evlatlarının insanlıktan çıkarılmasına aracı olmaya zorlayan gelmiş geçmiş tüm yönetimlere saygılarımı sunarım.

Bu yaşananları bir mantık süzgecinden geçirerek izah etmek mümkün değil.

En azından benim aklım ve mantığım yetmiyor, zaten sırf bu yüzden çocuk sahibi olmaktan vaz geçtim.

Üç yetmez, beş tane...

Beyni iğfal edecek körpeler lazım sisteme!

Üç yetmez beş tane!

  • Beğen 4
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

"Sevgili ailem! Böyle olmasını istemezdim. Ben de isterdim bu dünyada yaşamayı...Ancak başarılı olamıyorum...Ben dedemin gittiği yere gidiyorum. Sakın benim için ağlamayaın. Sizi seviyorum"

küçük bir canın çığlığı aslında bu....başarızlığı asla istemiyoruz hem oğlumuz kızımız takdir alıcak teşekkür alıcak okul birincisi olucak en olucak...yazık nasıl ödeyeceğiz böyle biir günahı düşünmek lazım...ebeveynlerin çılgınlığı hiç bitmiyor...robotlaşmış heryerde birinci olan ama sokakta bile oynamaktan korkan çocuklar biliyorum etrafımda ve utanıyorum zaman zaman bende bu çılgınlığa katıldığım için AFFET BENİ OĞLUM....BİLEMEDİM...AFFET....

  • Beğen 3
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Bu cancağazlarında anaları babaları okumadığı için , okumayı pek birşey zannediyorlar ... İnşallah bundan sonraki nesillerde böyle şeyler yaşanmayacak ... Yeni bir toplumuz herşeyi en ağar bedeller ödeyerek öğreniyoruz ... Kendi ailemmi öyleydi bilmiyorum ama benim zamanımdayken böyle şeyler yoktu : biz babamla karneme bakar gülüşürdük(kötü bir öğrneciydim) :)..

Memlekette doktoruna saldırılır , misket kavgası yüzünden 5 yaşındaki çocuk 6 yaşındaki cocuğu bıcaklar , tecavüz olaylarımı desem , artık iyice çivisi çıktı ... Napalım kendi düşen ağlamaz derler... Maalesef zincir gibi en baştan en sonuna kadar herşey yanlış ... İnsanlar kendi becerisizliklerinin bedelini , çocuğun psikolojisi nedir ne değildir diye düşünmeden , çocuğunu çok para kazancak bize bakacak diye öldürüp, futbolcu olacak çok para kazanacak diye uyusturucu bağımlısı , şarkıcı artiz olacak diye neyse işte... Sosyal medyada oyna hadi tarla ek biç sürde , insan evledı ile fazla oynanmaz , hamur gibi şekillendirilemez , bir insan 7 sinde ne ise 70'inde de odur diye boşuna dememişler ...

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Okurken Gözlerimden Akan Yaşlara Hakim Olamadım :( ,Ama Ne Yazık ki Sistem O Kadar Kötü Ve Kötüye Gidiyor ki,Kimi Sbs Öğrencisi Kimi Üniversite Hazırlık,Kimi KPSS Herkesin Sıkıntısı Aynı Ve Maalesef Aynı Son.Bu Hayatta Başarılı Olmak İçin 2 Saatlik Sınavdan Çok İyi Puan Almak Zorundalar Yoksa Başka Seçenekleri Yok,Kazanamazlarsa Sınavı Çevreleri Tarafından Yetersiz,Tembel,Başarısız Bir Kişilik Olarak Alglılanacaklarını İyi Bildiklerinden Sınavın Baskısı Daha Da Artıyor Üzerlerinde,Hemen Hemen Hepsi Anti Sosyal,Bir Sanat,Spor Faaliyeti Yok Deşarj Olamayan Bünyeler,Çocukluğunu Yaşayamayan Yavrularımız Hayal Bile Kurmaktan Uzak Tek Dertleri Sınav...

Bizim Zamanımızda Annem Beni Dayakla Sokakta Top Oynamaktan Alıyordu,Ne İşine Yarayacak Senin Bu Top,Otur Derslerine Çalış Evde Otur Derdi,Ama Benim Kendimi Bulduğum Yer Spor Ve Toptu Öylede Oldu Çok Şükür Beden Eğitimi Öğretmeni Oldum,Kimse Başarısız Değildir Ancak Önemli Olan Yavrumuzun,Öğrencilerimizin Yeteneklerini Keşfetmelerine Yardımcı Olmak Ve Onun Kapasitesini Bilmek...

Lütfen Çocuklarımızın Da Can Olduklarını Unutmayalım Ve Onların da Kendilerini İfade Etmelerine İzin Verelim...

  • Beğen 3
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgi

Bu siteyi kullanarak, forum Gizlilik Politikasını kabul etmiş olursunuz.