Jump to content
2019 Temmuz'dan sonraki tüm içerik ve üyelikler silinmiştir. Lütfen yeni kayıt yapınız ×
  • Hoş Geldiniz!

    Tüm özelliklerine erişmek için şimdi kaydolun. Kayıt yaptırdıktan sonra, konu açabilir, konuları yanıtlayabilir, kullanıcıların mesajlarını beğenebilir, özel mesaj yollayabilirsiniz.

    Kayıt olduktan sonra bu mesaj silinecektir.

Ford Focus MK1 Motor Temizliği


Mert Gülkokan

Önerilen Mesajlar

Merhaba Arkadaşlar;

Her ne kadar süresinden emin olamasam da 8 yaşındaki aracımızın motoru en azından 4 yıldan beri temizlenmiyordu. Aracın motorunun ilk halini, kullandığım malzemeleri görebilirsiniz...

 

 

2012-05-01074754.jpg

 

Resimde sonax motor temizleyicisi, bim marketlerinde satılan 2'li paket halindeki mikrofiber bez, küçük ebattaki boya fırçası, streç film, yeteri kadar su, bulaşık süngeri ve elektrik bandını görebilirsiniz. Temizleme aşamasında bulaşık süngerini ve elektrik bandını kullanmadım. Mikrofiber bezin su tutma kapasitesi oldukça işe yaradığı için süngere ihtiyaç bile duymadım. İlk resimde de görüldüğü gibi yalıtım yaptığım tek yer streç film kullanarak kapladığım şarj dinomosudur. Elektrik bantını belki soketleri kaplamak amaçlı kullanırım diye düşünmüştüm ancak gerek kalmadı.

 

 

2012-05-01075433.jpg

 

Sonrasında tüm motor temizleme spreyini her yere gelecek şekilde sıkıyoruz. En az 4 yıllık bir kir olduğu için elimde olsa 2. kutuyu da kullanırdım. Sonrasında mikro fiber bezi kirlendikçe durulayacak şekilde tüm motoru siliyoruz. Ben yaklaşık 4 kova su kullandım. Suyu hiç bir şekilde motora doğrudan püskürtmedim Sadece bez yardımıyla silme amaçlı olarak kullandım. Yaklaşık 2.5 saat süren çaba sonucunda motor son halini almıştır.,

Boya fırçasını kirin beton halini almış yüzeylerde kullandım.

 

 

 

 

2012-05-01112514.jpg

2012-05-01112509.jpg

2012-05-01112502.jpg

  • Beğen 11
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Elinize sağlık, ben de bu gün emektar Europa'mızın motorunu temizledim. Tabi benim işim seninkinden biraz daha kolay oldu. Motora bol bol (ama gerçekten bol, araba yıkama makinesiyle 1-1.5 saat kadar) su tuttum.

Anlamadığım, şarj dinamosunu neden folyo ile kapladın. Şu sebepten soruyorum, ben kaplamadım ve arabanın şarj ışığı yanıyor yıkayalıdan beri :)

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Hocam,

elektrikli bir alet olduğu için su ile temas etmesi durumda iyi şeyler olmaz diye kapladım. Tam emin olmadan yaptım ancak sonuçta motor temizliği garip bir iş. İnternette yıkamadan sonra bozulan araç olduğunu görünce orayı kapladım özellikle...

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

ben bu işi sürekli yapmayı düşünüyorum artık ama motor temizleyicisi almam sanırım. Onun yerine evlerde genel kullanım amaçlı satılan yağ ve kir çözücüler var. Onları kullanmayı düşünüyorum. Uzun süre temiz kalmasını sağlayıcı plastik aksam koruyucu sütleri var sanırım. Her yeri temizleyip cila gibi koruyucu sütlerden sıkacağım son olarak.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

  • 1 ay sonra...

Motorun şimdiki hali nasıl, benimki yine kirlendi biraz. Dün gece Focus'un motor kapağını sökmesini öğrendim. :P Onu arada yerinden söküp o şekilde temizleyeceğim. Kapağın altını ise senin gibi mikrofiber bez ve sadece suyla temizlemeyi düşünüyorum. Çünkü diğer kimyasallar geride bir miktar yağlı tabaka bırakıyor ki bu da tozu kiri bir müddet saklasa da daha sonra kötü oluyor.

Tekrar soruyorum. Motorun şu anki hali ne alemde.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Abi su an resim cekemiyorym cunku kaput kilidimde sorun var acamiyorum maalesef. Bugunde arabayi boya koruma cam filmi ve tavan kaplama icin teslim ettim adam kaputu acabilirsem motoruda temizlerim dedi eger acamazsa sanayide kilidi yaptirir resmi cekerim

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Yok benim derdim resim değil, senin yorumunu merak ediyordum, hani tozlandı, yapışkan bir hal aldı, çok temiz gibi. Her neyse, kaput açılmayınca zaten bunları da göremeyeceksin.

( Motoru temizledim, kimseye göstermem diye kilidi mi bozdun yoksa ) :D :D :D :D

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Ben temizlerken sonax motor temizleme spreyi kullandim yaparkem ise sadece sarj dimosunu kapattim sadece eger aracinin beyni su alacak yerde ise onuda strec filmi istedigin yeri kapat motoru temizledikten sonra koruyucu olarak atas plak2 tavsiye ederim

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Ben sonaxin uzerine o kadar cok nemli bezle sildim ki yaglanma olmasi imkansiz sadece tozlu biraz su an gecende bozuldu kilid. Motor kapagini ilk bozulmadan once biraz.havadan birakmistim. Kilid dilinde hafif bir sikinti var. Fabrikadan bir abi tamir yontemini biliyorum dedim onunda arabasi focusmus. Basina gelmis cozumu biliyorum dedi:))

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

  • 1 yıl sonra...

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgi

Bu siteyi kullanarak, forum Gizlilik Politikasını kabul etmiş olursunuz.