Jump to content
2019 Temmuz ve 2023 Mart arası tüm içerik ve üyelikler silinmiştir. Lütfen yeniden kayıt yapınız ×
  • Hoş Geldiniz!

Tüm özelliklerine erişmek için şimdi kaydolun. Kayıt yaptırdıktan sonra, konu açabilir, konuları yanıtlayabilir, kullanıcıların mesajlarını beğenebilir, özel mesaj yollayabilirsiniz.

Kayıt olduktan sonra bu mesaj silinecektir.

• 0

DPF Koruma İçin Katkı Maddesi Kullanan Var mı?

Kemal A

Soru

Merhaba,

Bilindiği üzere 1.5 Ecoblue araçlarda DPF ve rejenerayon sorunu sıklıkla yaşanmakta. Biraz araştırma yaptığımda özellikle bilindik kaliteli markaların (Motul, Liqui Moly vs.)gibi DPF koruyucu yakıt katkısı olduğunu gördüm.(DPF temizleyici değil, koruyucu olarak geçmekte). Bu yakıt katkılarını aracında kullanan DPF rejenerasyon sıklığında ya da tarzında değişiklik tespit eden var mıdır?  Bu katkıları kullanmanın  motor açısından sıkıntısı olur mu?

(Bu arada aracım 15000 kmde-Otomatik-2024)

Bilgi ve tecrübelerini paylaşabilirseniz memnun olurum.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Önerilen Mesajlar

• 0

yazılımı güncelledik dediler ama çarşambadan beri belirgin bir fark göremedim. 15-20 dakikalık bir sürüş yapmazsam ortalama 7-8 günde sürün diye uyarı veriyordu. henüz daha o süre dolmadı. başka yerden de mazot almıyorum ki etkisini görmek için. 

EGR sıfırladık dediler ama  EGR sıfırlamak temizlemek mi iptal etmek mi tabi onu da bilmiyorum. 

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

• 0
28 dakika önce, Ali Gök yazdı:

yazılımı güncelledik dediler ama çarşambadan beri belirgin bir fark göremedim. 15-20 dakikalık bir sürüş yapmazsam ortalama 7-8 günde sürün diye uyarı veriyordu. henüz daha o süre dolmadı. başka yerden de mazot almıyorum ki etkisini görmek için. 

EGR sıfırladık dediler ama  EGR sıfırlamak temizlemek mi iptal etmek mi tabi onu da bilmiyorum. 

EGR zamanlamasını yazılımla yenilediler bu 7-8 günde uyarı gelmez ise yazılım başarılı olmuştur,DPF'in çabuk dolmasının sebebi EGR nin gereginden fazla açılarak yanma odasındaki ısıyı düşürerek nox gazının oranını azaltmak bu esnadada aşırı kurum oluştuğundan parkül filtreniz uyarı veriyordu bu süre şimdi uzamış olacak,araç sistemini yeni emisyon değerlerine göre ayarladılar almanyada ama başarısız oldu şimdi düzelttiler artık katkıyıda kullanın 150 ml full depoya  2000 km'de bir bana dua edeceksiniz. 

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

• 0
Şimdi, Ali Gök yazdı:

biraz araştırdım da performansın da artması lazımmış bu durumda

biraz daha canlanır araç siz katkıyı kullanın 1800 -2000 devir aralığında kullanın şehir içerisinde  partikül temizlendikce fark edersiniz.

Ali bey burdan takibini yapabilirsiniz.

rejenerasyon tablosu.png

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgi

Bu siteyi kullanarak, forum Gizlilik Politikasını kabul etmiş olursunuz.