Jump to content
2019 Temmuz ve 2023 Mart arası tüm içerik ve üyelikler silinmiştir. Lütfen yeniden kayıt yapınız ×
  • Hoş Geldiniz!

Tüm özelliklerine erişmek için şimdi kaydolun. Kayıt yaptırdıktan sonra, konu açabilir, konuları yanıtlayabilir, kullanıcıların mesajlarını beğenebilir, özel mesaj yollayabilirsiniz.

Kayıt olduktan sonra bu mesaj silinecektir.

• 0

DPF Koruma İçin Katkı Maddesi Kullanan Var mı?

Kemal A

Soru

Merhaba,

Bilindiği üzere 1.5 Ecoblue araçlarda DPF ve rejenerayon sorunu sıklıkla yaşanmakta. Biraz araştırma yaptığımda özellikle bilindik kaliteli markaların (Motul, Liqui Moly vs.)gibi DPF koruyucu yakıt katkısı olduğunu gördüm.(DPF temizleyici değil, koruyucu olarak geçmekte). Bu yakıt katkılarını aracında kullanan DPF rejenerasyon sıklığında ya da tarzında değişiklik tespit eden var mıdır?  Bu katkıları kullanmanın  motor açısından sıkıntısı olur mu?

(Bu arada aracım 15000 kmde-Otomatik-2024)

Bilgi ve tecrübelerini paylaşabilirseniz memnun olurum.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Bu soruda 14 cevap bulunuyor

Önerilen Mesajlar

• 0

bununla ilgili geçen gün forumda konusu açılmıştı. bulabilirsem yazayım

Benim aracım 98000 km'de yukarda paylaştığım şablona göre aracı kullanıyorum, şehiriçi kullanımı ve yılda iki kez uzun yol yapıyorum şu ana kadar partikül ile hiç bir sorun çıkarmadı araç. arada kullandığın bir karışım var liqui moly nin 1 litrelik teneke kutuda satılıyor 55 litrelik depoya 183ml katıyorum üzerine shell v power dolduruyorum yaklaşık 2000 km'de bir bunu tekrarlıyorum,sehir içi kullanımda düşük devirde bu karışım motorda daha verimli yanma sağladığından partitül filtersinide koruma altına almış oluyorum. 1 litre karışım 300 litre diesel yakıta karıştırılıyor depo 55litre olduğundan bu oran 183ml denk gelmekte ve 6 depo yakıta tekabül ediyor incelemek isteyen olursa karışım ile ilgili doküman ekte inceleyebirsiniz.

5123.pdf38.81 kB · 5 kez indirildi

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

• 0
30.12.2025 - 12:13 tarihinde, Kemal A yazdı:

Merhaba,

Bilindiği üzere 1.5 Ecoblue araçlarda DPF ve rejenerayon sorunu sıklıkla yaşanmakta. Biraz araştırma yaptığımda özellikle bilindik kaliteli markaların (Motul, Liqui Moly vs.)gibi DPF koruyucu yakıt katkısı olduğunu gördüm.(DPF temizleyici değil, koruyucu olarak geçmekte). Bu yakıt katkılarını aracında kullanan DPF rejenerasyon sıklığında ya da tarzında değişiklik tespit eden var mıdır?  Bu katkıları kullanmanın  motor açısından sıkıntısı olur mu?

Kemal bey aracınızın güncellemesi var egr açma kapanma oranları ile ilgili bakım için gittiğinizde sorun sadece güncelleme varmı diye sorun mümkünse müşteri temsilcisine usta başina sormasını isteyin aracınızı şu aralıklarda kullanmaya çalışın aşağıda çizelgede bulunan devir aralıklarını inceleyin egr ne zaman ve hangi oranda açıldığını göreceksiniz. 

EGR - DPF Etkileşim tablosu.png

ıdeal şürüş senaryoları.png

30.12.2025 - 12:13 tarihinde, Kemal A yazdı:

Merhaba,

5123.pdf

Kemal bey sizin raç için uygun değil DPF'sine zarar verebilir.

Areas of application Suitable for diesel vehicles with diesel particulate filters, provided these have not already been equipped with an electronically controlled additive tank system for filter regeneration (as used by Citroen and Peugeot, for example). Also suitable for trucks and buses

Uygulama Alanları Dizel partikül filtreli dizel araçlar için uygundur, tabii ki bunlar elektronik kontrollü bir ek tank sistemi ile donatılmış değilse (örneğin Citroen ve Peugeot'ta kullanıldığı gibi). Kamyonlar ve otobüsler için de uygundur

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

• 0

teşekkür ederim üstad malesef biz ilçede olduğumuz için hemen ulaşamıyoruz servise k.maraşta yok malatyaya gidecez ama   şimdi kar kış iş güç  sizden tecrübelerinizi dinlemek isterim inşallah yaptırın takip edelim düzelsin aracı çok seviyorum ama bu sorun artık yordu beni inşallah düzelir servis sonrası paylaşımlarınızı bekliyoruz 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

• 0
9 saat önce, Yusuf Doğan yazdı:

Tam olarak nedir güncellemenin içeriği biraz açarmısınız zahmet olmazsa 2024 aracımda sürekli yaşıyorum bende herkes gibi hatta aracı satıcam artık 

Power control Modul (PCM) güncellemesi yapacaklar rejenerasyon süreçlerini iyileştiren bir yazılım olduğu yazıyor.DPF'sinde hasar kontrolü yapıyorlar hasar varsa değiştiriyorlar ve yazılım yüklemesi yapıyorlar hasar yoksa sadece yazılım güncelleme yapılıyor almanyada şu an.

PCM güncellemesi şunları içeriyor 24E06 PCM yazılım güncellemesiyle ilgilidir ve ücretsiz uygulanıyor düzensiz rejenerasyon ile ilgili bir yapılan bu yazılım partikül filtresinin hasar görmesininde önleneceğini söylediler srviste.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

• 0

Merhaba,

Ben de servise sorayım hemen. Ali Bey de servise gidince sonuç ile ilgili bir bilgi verebilirse memnun olurum.

Volkan Bey  verdiğiniz bilgiler için çok teşekkür ederim. Attığınız pdf dosyasında elektronik kontrollü  filtre yenileme sistemi ibaresi geçmekte. Biraz araştırdığımda Citroen ve Peugeot gruplarının bazı motorlarında ek katkı maddesi deposunun mevcut olduğunu öğrendim. 

Zaten alttada "Uygulama Alanları Dizel partikül filtreli dizel araçlar için uygundur, tabii ki bunlar elektronik kontrollü bir ek tank sistemi ile donatılmış değilse (örneğin Citroen ve Peugeot'ta kullanıldığı gibi) yazmışsınız. yine araştırdığıma göre bu tarz araçlarda bu sistem haricinde ek katkı maddesi kullanılırsa dozaj aşımı oluyormuş.  Sanırım bizde böyle bir tank yok (Adblue sistemi ve tankı değil tarif edilen).

Umarım konuyu doğru yorumlayıp aktarabilmişimdir.  Yanlış bir şey yazdıysam ya da anladıysan düzeltirseniz memnuniyet duyarım.

Teşekkürler

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

• 0

Merhaba, 

Liqui Moly Dpf koruyucu ürünler için direkt liqui moly Almanyaya araç marka model ve özelliklerini içeren bir mail attım. Verilen cevap aşağıdadır.

The note regarding additives LIQUI MOLY Pro-Line Diesel Particulate Filter Protection and LIQUI MOLY Diesel Particulate Filter Protector

refers solely to vehicles that have an additive system installed for DPF regeneration;

however, these systems have nothing to do with the AdBlue system from a technical standpoint.

Both additives can be used without hesitation in vehicles with AdBlue, as the additives have no negative impact on the AdBlue system.

Çevirisi;Katkı maddeleri ile ilgili LİQUİ MOLY Pro-Line Dizel Partikül Filtresi Koruması ve LİQUİ MOLY Dizel Partikül Filtresi Koruyucusu yalnızca DPF rejenerasyonu için katkı sistemi kurulmuş araçları ifade eder; Bu sistemlerin teknik açıdan AdBlue sistemi ile hiçbir ilgisi yoktur. Her iki katkı maddesi de AdBlue bulunan araçlarda tereddüt etmeden kullanılabilir, çünkü katkı maddelerinin AdBlue sistemi üzerinde olumsuz bir etkisi yoktur.

şeklinde cevap verilmiştir.

Sizin düşünceniz nedir?

Teşekkürler

Kemal A tarafından düzenlendi
edit
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

• 0
12 dakika önce, Kemal A yazdı:

Merhaba, 

Liqui Moly Dpf koruyucu ürünler için direkt liqui moly Almanyaya araç marka model ve özelliklerini içeren bir mail attım. Verilen cevap aşağıdadır.

The note regarding additives LIQUI MOLY Pro-Line Diesel Particulate Filter Protection and LIQUI MOLY Diesel Particulate Filter Protector

refers solely to vehicles that have an additive system installed for DPF regeneration;

however, these systems have nothing to do with the AdBlue system from a technical standpoint.

Both additives can be used without hesitation in vehicles with AdBlue, as the additives have no negative impact on the AdBlue system.

Çevirisi;Katkı maddeleri ile ilgili LİQUİ MOLY Pro-Line Dizel Partikül Filtresi Koruması ve LİQUİ MOLY Dizel Partikül Filtresi Koruyucusu yalnızca DPF rejenerasyonu için katkı sistemi kurulmuş araçları ifade eder; Bu sistemlerin teknik açıdan AdBlue sistemi ile hiçbir ilgisi yoktur. Her iki katkı maddesi de AdBlue bulunan araçlarda tereddüt etmeden kullanılabilir, çünkü katkı maddelerinin AdBlue sistemi üzerinde olumsuz bir etkisi yoktur.

şeklinde cevap verilmiştir.

Sizin düşünceniz nedir?

Teşekkürler

Merhaba ürünün kullanma talimatında tam tersi yazıyor aynı üründen bahsediyorsak kemal bey ben tekrar kullandığım ürünün prospektüsünü ekliyorum size bunu yollayın onlara 

Areas of application

Suitable for diesel vehicles with diesel particulate filters, provided these have not already been equipped with an electronically controlled additive tank system for filter regeneration (as used by Citroen and Peugeot, for example). Also suitable for trucks and buses.

Uygulama alanları

Dizel partikül filtrelerine sahip dizel araçlar için uygundur,ancak bu filtreler zaten elektronik kontrollü katkı tankı sistemi ile filtre rejenerasyonuna sahip değilse(örneğin Citroen ve Peugeot tarafından kullanılan sistemler gibi)Ayrıca kamyonlar ve otobüsler için de uygundur.

sizin araçta katkı tankı var yanılmıyorsam adb kullanıyorsunuz,aracın partiküle zarar veririmi kullandığınızda onu bilemem sizin yakıt tankı kaç litre kemal bey 1 litre bu ürün teneke kutuda geliyor, rengi siyah.1 litre (300 litre diesel yakıt içindir) yakıt deponuzun kapasitesine göre hesaplayın kaç (ml) denk geliyorsa bebek mamasını enjektörü ile ölçerek bir kaba boşaltın yakıt aldığınızda önce ürünü daha sonrada yakıtı alın özellikle belirtilmiş aşırı dozdan kaçının diye belirtmiş prospektüs'de bana depo kapasitenizi yazın hesaplamasını yapayım size.

5123.pdf

26 dakika önce, volkan karakuş yazdı:

Merhaba ürünün kullanma talimatında tam tersi yazıyor aynı üründen bahsediyorsak kemal bey ben tekrar kullandığım ürünün prospektüsünü ekliyorum size bunu yollayın onlara 

Areas of application

Suitable for diesel vehicles with diesel particulate filters, provided these have not already been equipped with an electronically controlled additive tank system for filter regeneration (as used by Citroen and Peugeot, for example). Also suitable for trucks and buses.

Uygulama alanları

Dizel partikül filtrelerine sahip dizel araçlar için uygundur,ancak bu filtreler zaten elektronik kontrollü katkı tankı sistemi ile filtre rejenerasyonuna sahip değilse(örneğin Citroen ve Peugeot tarafından kullanılan sistemler gibi)Ayrıca kamyonlar ve otobüsler için de uygundur.

sizin araçta katkı tankı var yanılmıyorsam adb kullanıyorsunuz,aracın partiküle zarar veririmi kullandığınızda onu bilemem sizin yakıt tankı kaç litre kemal bey 1 litre bu ürün teneke kutuda geliyor, rengi siyah.1 litre (300 litre diesel yakıt içindir) yakıt deponuzun kapasitesine göre hesaplayın kaç (ml) denk geliyorsa bebek mamasını enjektörü ile ölçerek bir kaba boşaltın yakıt aldığınızda önce ürünü daha sonrada yakıtı alın özellikle belirtilmiş aşırı dozdan kaçının diye belirtmiş prospektüs'de bana depo kapasitenizi yazın hesaplamasını yapayım size.

5123.pdf 63.45 kB · 0 kez indirildi

Hesaplama

Ürün: 1 litre (1000 ml) → 300 litre yakıt için

Senin depo: 47 litre

Gerekli katkı=47lt / 300 = 0,1566666666666667 x 1000ml = 156.6 

Yani yaklaşık 150–160 ml katkı senin 47 litrelik depo için uygun olur.

Pratik Uygulama

Katkıyı yakıt dolumu öncesinde depoya eklemek en doğru yöntemdir.

1 litrelik şişeyi 6–7 dolumda kullanabilirsin (her dolumda ~150 ml).

Ölçekli bir kap veya şırınga kullanarak doğru miktarı ayarlamak kolay olur.

Bu şekilde hem ürünün tavsiye edilen oranını korumuş olursun hem de DPF korumasını optimum seviyede uygularsın.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

• 0

Volkan Bey,

Bilgiler için çok teşekkür ederim. Direkt açıklamalarına göre sordum. Açıklamadaki yazdığınız husus nedir şeklinde. Onlarda adblue İle alakası olmadığını özellikle söylediler. Otomatik dozajlamalı yakıt katkı sistemine sahip araçlara atıf yapıldığını belirtiler. Hala yazışmamız sürüyor. Ayrıyeten araştırmalarıma göre;Burada bahsedilen bu kullandığınız katkı maddesinin ayrı bir deposu olan her yakıt alımında otomatik olarak alınan yakıta belli bir dozda katkı maddesini ekleyen sistemler olduğunu öğrendim.

Bazı dizel araçlarda elektronik kontrollü DPF katkı maddesi (Eolys vb.) kullanan sistemler, DPF rejenerasyonunu kolaylaştırmak için yakıta ayrı bir katkı sıvısı enjekte eder. Bu sistem her dizelde yoktur; özellikle bazı üreticiler Çoğunlukla Psa grubu motorlarda kullanmışlar.

Adblue  tamamen emisyon alakalı bir sistem olup dizel araçlarda zararlı egzos emisyonları SCR ile azot oksit  gazlarını zararsız azot ve su buharı olarak egzosdan atılmasını sağlar. Adblue %32.5 üre geri kalanı saf su içeriklidir. Dpf kurum tutar , adblue scr sistemi zararlı gazları  parçalamaktadır.  Birbirinden bağımsız ama birbiri ardına çalışan sistemlerdir. Burada yanılgı adblue sistemi ile dpf katkı sisteminin karıştırılmış olması sanırım. Araştırdıkça öğreniyorum. Ulaştığım bilgilere de sizlerle paylaşmak istedim. Bilgi paylaştıkça daha değerli olmakta. 

Bu nedenle size de çok teşekkür ederim bilgi paylaşımı ve karşılıklı fikir alışverişiniz için. Liqui moly ile yazışmamızın devamı gelirse paylaşıyor olacağım. 

Tekrar teşekkür ederim.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

• 0
6 dakika önce, Kemal A yazdı:

Volkan Bey,

Bilgiler için çok teşekkür ederim. Direkt açıklamalarına göre sordum. Açıklamadaki yazdığınız husus nedir şeklinde. Onlarda adblue İle alakası olmadığını özellikle söylediler. Otomatik dozajlamalı yakıt katkı sistemine sahip araçlara atıf yapıldığını belirtiler. Hala yazışmamız sürüyor. Ayrıyeten araştırmalarıma göre;Burada bahsedilen bu kullandığınız katkı maddesinin ayrı bir deposu olan her yakıt alımında otomatik olarak alınan yakıta belli bir dozda katkı maddesini ekleyen sistemler olduğunu öğrendim.

Bazı dizel araçlarda elektronik kontrollü DPF katkı maddesi (Eolys vb.) kullanan sistemler, DPF rejenerasyonunu kolaylaştırmak için yakıta ayrı bir katkı sıvısı enjekte eder. Bu sistem her dizelde yoktur; özellikle bazı üreticiler Çoğunlukla Psa grubu motorlarda kullanmışlar.

Adblue  tamamen emisyon alakalı bir sistem olup dizel araçlarda zararlı egzos emisyonları SCR ile azot oksit  gazlarını zararsız azot ve su buharı olarak egzosdan atılmasını sağlar. Adblue %32.5 üre geri kalanı saf su içeriklidir. Dpf kurum tutar , adblue scr sistemi zararlı gazları  parçalamaktadır.  Birbirinden bağımsız ama birbiri ardına çalışan sistemlerdir. Burada yanılgı adblue sistemi ile dpf katkı sisteminin karıştırılmış olması sanırım. Araştırdıkça öğreniyorum. Ulaştığım bilgilere de sizlerle paylaşmak istedim. Bilgi paylaştıkça daha değerli olmakta. 

Bu nedenle size de çok teşekkür ederim bilgi paylaşımı ve karşılıklı fikir alışverişiniz için. Liqui moly ile yazışmamızın devamı gelirse paylaşıyor olacağım. 

Tekrar teşekkür ederim.

Merhaba adb ile kullanılmasında bir sorun yok kullanabilirsiniz dozojlamayıda yaptım size, sizin arac için uygun  her depo için 150 ml kullanmanız ve 2000 km'de bir defa kullanmanız gerek ben

teşekkür ederim  

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgi

Bu siteyi kullanarak, forum Gizlilik Politikasını kabul etmiş olursunuz.