Yanıtlama zamanı: Eylül 17, 20241 yıl comment_517990 Merhabalar, aracımda geçtiğimiz sene, direksiyonu çevirirken kayış sesine benzer seslerle başlayan durum kısa bir süre sonra tıkırtılarla devam etti. Servis sorunun direksiyon kolonundan kaynaklandığını söyledi. Garantiden değiştirdiler. Şimdi daha senesi dolmadan özellikle 40-50 km hızdan sonra küçük manevralarda(şerit değiştirirken vs) direksiyon olduğu yerde takılı kalmaya başladı ve ekstra güç uygulayarak düzeltme yapmak durumunda kalıyor. Tekrar servise gittim ve akü değişimi ile alakalı elektriksel bir problem olabileceğini söyleyip aküyü şarj edip, resetlemeler, yazılım güncellemeleri vs yapıldı, şimdilik düzeldi gibi eğer düzelmez ise tekrar kolon değişimi gerekeceği söylendi. Bu sorunu başka yaşayan var mı, tecrübesi veya bir fikri olan benimle paylaşabilir mi, şimdiden çok teşekkürler. Raporla
Yanıtlama zamanı: Eylül 17, 20241 yıl comment_517991 Geçen yıl düşük hızlarda, parke taş yollarda tıkırtı başladı direksiyonda ve Ekim ayında garantiden direksiyon kolonu değişti, şimdilik bir sorun yok. Raporla
Yanıtlama zamanı: Eylül 17, 20241 yıl Yazar comment_517993 İnşallah tekrarlamaz Gürkan hocam, şimdilik garantide hala benimki, ama bittiğinde tekrar da olursa maliyeti çok yüksek bir işlem, korkutmaya başladı. Ama benim de sorup soruşturdum kadarıyla kronik bir durum da yok gibi bana denk geldi heralde. Raporla
Yanıtlama zamanı: Eylül 17, 20241 yıl comment_517994 focuslardaki kronik direksiyon kutusu kolonu her neyse sorunu devam ediyor anlaşılan. Raporla
Yanıtlama zamanı: Eylül 18, 20241 yıl comment_517999 Nerdeee hidrolik direksiyon sistemleri.Focus 3'te elektrikli direksiyona geçtiklerinden beri başa bela direksiyon kutuları.Takır tukur kutu seslerini sineye çekerek biniyoruz Raporla
Yanıtlama zamanı: Eylül 18, 20241 yıl comment_518002 1 saat önce, Mehmet Çallı yazdı: Nerdeee hidrolik direksiyon sistemleri.Focus 3'te elektrikli direksiyona geçtiklerinden beri başa bela direksiyon kutuları.Takır tukur kutu seslerini sineye çekerek biniyoruz ciddi maliyeti de var. servis 120 bin ile 150 bin arası demişti değişim için. Raporla
Yanıtlama zamanı: Mayıs 6, 20251 yıl comment_521178 Öncelikle merhabalar 2. El almış olduğum mk4 focus aracımda aynı takılma sorunu var otobanda hafif viraj alırken orta noktada yapıyor sorununuzu nasıl çözdünüz acaba? Raporla
Yanıtlama zamanı: Haziran 13, 20251 yıl comment_521729 Servis, direksiyon kolonu değişimi gereklidir. Ben de çok araştırmıştım başka çözümü bulunmuyor. Ancak garantiniz yoksa, özel güvenilir bir serviste komple kolonu değiştirmektense sadece direksiyon motorunu değiştirmeyi deneyebilirsiniz. Raporla
Yanıtlama zamanı: Ocak 26Ock 26 Yazar comment_523752 Üzerinden epey zaman geçti ancak yine de bilgilendirme yapmak istedim, direksiyon 3. Kere aynı arızayı verdi, Ford 365 kapsamında garantiden değerlendiriliyor, kolon söküldü, İstanbula gönderildi, Otosanın anlaşmalı olduğu Rev-Mer de revizyon yapılması veya yeni bir kolonla değişmesi öngörülüyor. İşin sonu neye varır artık bilemiyorum. Raporla
Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın