Yanıtlama zamanı: Temmuz 27, 20242 yıl comment_517260 Yeni kuga kullanıcısıyım. Olması gereken değerleri bilmiyorum. 2018 kuga diz otm.aracım son 500 km şehir dışı (ağırlıklı virajli yollar) 8.3 ün altına düşmedi. Fabrika degeri cok farkli ama bu değer sizce normal midir? Değilse sorun nerede olabilir arkadaşlar? Teşekkür ederim. Raporla
Yanıtlama zamanı: Temmuz 27, 20242 yıl comment_517261 Arabaniz hayirli olsun. Ortalam hiz kac? Virajli ve belkide tirmanma olan yollarda araba surekli vutes dusurmustur. Bayilmasin diye S modunda kullandiginizi varsayarak tuketimin o yol kosullari icin normal olacagini dusunuyorum. Cunku araba surekli dusuk vites yuksek devir yapacaktir. Haliyle ortalamaniz yukari cikiyor. Raporla
Yanıtlama zamanı: Temmuz 27, 20242 yıl comment_517262 Bende de aynı araç var. Uzun yolda 6,2 falan yaktığı oluyor 120-130 arası olursa. Ama sakin kullanımda 6 nın altında kalıyor. Şehir kullanımda bile görmedim o rakamları doğrusu. Bir terslik var gibi. Raporla
Yanıtlama zamanı: Temmuz 27, 20242 yıl comment_517263 Arabaniz hayirli olsun. Ortalam hiz kac? Virajli ve belkide tirmanma olan yollarda araba surekli vutes dusurmustur. Bayilmasin diye S modunda kullandiginizi varsayarak tuketimin o yol kosullari icin normal olacagini dusunuyorum. Cunku araba surekli dusuk vites yuksek devir yapacaktir. Haliyle ortalamaniz yukari cikiyor. Ayni arabadan bende de var. Temmuz basinda Fethiye'den Denizli iline giden yolda dag basi sayilabilecek virajli ve ciddi rakim yukselisi olan yolda benim arabada yuksek ortlamaya cikarken devaminda yolun duzelmesi, egimin kismen inise gecmesi ve ortalama hizin artmasi sebebiyle 7,5 ortalamadan 6,6 ya kadar indi. Temmuz 27, 20242 yıl Eser Ekinci tarafından düzenlendi Raporla
Yanıtlama zamanı: Temmuz 27, 20242 yıl comment_517264 2 dakika önce, Eser Ekinci yazdı: Arabaniz hayirli olsun. Ortalam hiz kac? Virajli ve belkide tirmanma olan yollarda araba surekli vutes dusurmustur. Bayilmasin diye S modunda kullandiginizi varsayarak tuketimin o yol kosullari icin normal olacagini dusunuyorum. Cunku araba surekli dusuk vites yuksek devir yapacaktir. Haliyle ortalamaniz yukari cikiyor. Eser Hocam yine de fazla gibi. 500 km nin tamamı rampa ve tırmanış mı acaba? Raporla
Yanıtlama zamanı: Temmuz 27, 20242 yıl comment_517265 Hocam konu sahibi arkadasin Adana'da yasadigini varsayarak klima faktorunude dikkate almak lazim. Birde araci yeni aldigini belirtmis.bu sartlarda bence ilk bakista fazla gibi ama yolun nerden nereye oldugunu, ortalama hizi, arladasin surus tarzini bilmek gerek 3 dakika önce, Fikret Ö. yazdı: Eser Hocam yine de fazla gibi. 500 km nin tamamı rampa ve tırmanış mı acaba? Ben 15 gun once Side'den Akseki uzeri yoluyla Kahramanmaraş'a geldim. 790 km yolda klima hep acik araba yuklu iken ( neredeyse toplam agirlik 2 ton vardir) 6,4 ile indim. Simdi sehirici kullanim sebebiyle ortalamam 6,9 da duruyor Raporla
Yanıtlama zamanı: Temmuz 27, 20242 yıl comment_517266 1 dakika önce, Eser Ekinci yazdı: Hocam konu sahibi arkadasin Adana'da yasadigini varsayarak klima faktorunude dikkate almak lazim. Birde araci yeni aldigini belirtmis.bu sartlarda bence ilk bakista fazla gibi ama yolun nerden nereye oldugunu, ortalama hizi, arladasin surus tarzini bilmek gerek Evet sürüş şartlarını yazarsa daha iyi yorumlanır. Gerçi Ankara da sıcak klimayı çalıştırıyorum çoğunlukla. Raporla
Yanıtlama zamanı: Temmuz 27, 20242 yıl Yazar comment_517267 30 dakika önce, Fikret Ö. yazdı: Eser Hocam yine de fazla gibi. 500 km nin tamamı rampa ve tırmanış mı acaba? Cevaplarınız için öncelikle teşekkür ederim. S vitese hiç geçmedim açıkçası. İlk defa otm.vites kullanıyorum.Tirmanirken , virajli yollarda S viteste mi kalmalı araç? Aracı Feke, Tufanbeyli (dağlık bölgeler) civarında kullandım çoğunlukla. Ort.hız en fazla 80-90'dır bu arada. Klimayı da %50 kullandım . 500 km yolun %80 rampa, viraj diyebilirim. Fakat bana da biraz yüksek geldi. Düze inince km yi sifirlayip tekrar denemeyi düşünüyorum. Kullanıma mi bağlıdır ya da mekanik bir sorun olabilir mi diye fikir sormak istedim sizlere. Raporla
Yanıtlama zamanı: Temmuz 27, 20242 yıl Yazar comment_517269 7 saat önce, Eser Ekinci yazdı: Hocam konu sahibi arkadasin Adana'da yasadigini varsayarak klima faktorunude dikkate almak lazim. Birde araci yeni aldigini belirtmis.bu sartlarda bence ilk bakista fazla gibi ama yolun nerden nereye oldugunu, ortalama hizi, arladasin surus tarzini bilmek gerek Ben 15 gun once Side'den Akseki uzeri yoluyla Kahramanmaraş'a geldim. 790 km yolda klima hep acik araba yuklu iken ( neredeyse toplam agirlik 2 ton vardir) 6,4 ile indim. Simdi sehirici kullanim sebebiyle ortalamam 6,9 da duruyor Ben de sıfırlayıp 2/3 virajli yol , yüklü araba olmak üzere 6.5'a düştü Rahatladım biraz. Raporla
Yanıtlama zamanı: Temmuz 28, 20242 yıl comment_517270 Ben de Focus 1.5tdci otomatik ile normal şartlarda 5-6 lt aralığında tüketim görüyorum şehiriçi ya da şehirleraraaı yollarda. Ama yaklaşık 1.5 aydır bulunduğum Marmaris-Datça bölgesinde tüketim ortalamam8 lt civarı. buralardaki virajlı ve rampalı yollarda tempolu kullanayım dersem 9 litre ortalamaya yükseldiği de oluyor. Bence bu tüketim ortalamaları olağan. Temmuz 28, 20242 yıl Kerem Bozdoğan tarafından düzenlendi Raporla
Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın