Yanıtlama zamanı: Şubat 27, 20242 yıl comment_514924 2013 focus trend x aracım soğuk havada yalnızca sabahları ve geceleri soğuk havada ilk kalkıştan 300mt içinde motor ariza lambası 10-15 sn yanıp sönüyor, gün içinde kesinlikle tekrar yanmıyor, çekişte gidişte bir sorun yok, hangi sensör hatalı okuma yapıyor olabilir esas sorun sizce ne olabilir? Benzer sorun yaşayanların çözüme dair bilgi paylaşımını istirham ederim. Raporla
Yanıtlama zamanı: Şubat 29, 20242 yıl Yazar comment_514949 Arıza kaydı, obd cihazında oksijen sensörü çıkıyor, ancak sensör çalışmazsa motor arıza lambası yanmazdi. Raporla
Yanıtlama zamanı: Mart 2, 20242 yıl Yazar comment_514960 Aracı 7 gündür benzinde kullanıyorum, ilk 5 gün motor arıza lambası yine aynı şekilde yandı, dün ve bugün yanmadı Obd cihazında arıza kaydı çıkmadı araç hafızası arızayı kaydetmemiş, yorumlarınızı bekliyorum. Raporla
Yanıtlama zamanı: Mart 2, 20242 yıl comment_514961 On 2/29/2024 at 1:30 PM, Hakan Dursun said: Arıza kaydı, obd cihazında oksijen sensörü çıkıyor, ancak sensör çalışmazsa motor arıza lambası yanmazdi. Hakan bey arabanın O2 sensörü arızalıysa ve arıza kodu girdiyse neden arıza lambası yanmasın? 14 minutes ago, Hakan Dursun said: Aracı 7 gündür benzinde kullanıyorum, ilk 5 gün motor arıza lambası yine aynı şekilde yandı, dün ve bugün yanmadı Obd cihazında arıza kaydı çıkmadı araç hafızası arızayı kaydetmemiş, yorumlarınızı bekliyorum. Arıza kaydını sizin görmüyor olmanız olmadığı anlamına gelmez. Kullandığınız okuyucuda/uygulamada o kod yoksa görüntülenmez. Akü kutup başını söküp aynı testi tekrarlayın. LTFT değerleriniz LPG ye göre değişmiştir. Büyük ihtimalle katalitikten önce oksijen sensörünüz bozulmuş. Arıza kodu önce geçicilere kaydedilir, eğer devam ediyorsa kalıcı olarak kaydeder ve arıza lambası yakar. Onların da severity leri var, kritik bir arıza değilse lambanın yanması haftalar alabilir. Kullandığınız uygulamada geçici olanları görüntüleyebiliyorsanız lamba yanmasa dahi arıza kodunu görürsünüz. Raporla
Yanıtlama zamanı: Mart 4, 20242 yıl comment_514976 Aynı sıkıntı bir kezde bende oldu soğuk havada ilk çalıştırdığımda yanıp söndü lamba. Araçta sanki motor korumaya almış gibi gitmedi. Bana mı öyle geliyor bilmiyorum sanki motorun kükreyen seside artı diye düşünüyorum. Araçta LPG yok. Bulunduğum yerde servis olmadığı için baktıramadım. Ateşleme sistemi sıkıntısı olarak düşünüyordum ama oksijen sensörü olabileceğini bilmem iyi oldu. Mart 4, 20242 yıl Mete Turfan tarafından düzenlendi Raporla
Yanıtlama zamanı: Mart 8, 20242 yıl Yazar comment_515020 Dün itibariyle motor arıza lambası sabit şekilde yandı, arıza tespiti silindir 1 tekleme, sonuç test kompresyon kaybı, çözüm subaplar değişecek. Oksijen sensörü yukarıda yazdığım gibi düzgün çalışıyor. Raporla
Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın