Jump to content
2019 Temmuz'dan sonraki tüm içerik ve üyelikler silinmiştir. Lütfen yeni kayıt yapınız ×
  • Hoş Geldiniz!

    Tüm özelliklerine erişmek için şimdi kaydolun. Kayıt yaptırdıktan sonra, konu açabilir, konuları yanıtlayabilir, kullanıcıların mesajlarını beğenebilir, özel mesaj yollayabilirsiniz.

    Kayıt olduktan sonra bu mesaj silinecektir.

Polish + Wax Uygulama Sonucu :)


Guest Tolga KARACA

Önerilen Mesajlar

Sağol Kerem, bakımları kendim yapıyorum.

Aracı önce yıkayıp kuruladım, sonra Meguiars 205 finishing + Makita 9227CB polisaj makinası / 3M Polish pad ile boyayı temizleyip kılcalları temizledim.

Sonra Autoglym Srp ile geriye kalan tek tük çizikleri maskeledim, PB glaze ile parlaklık sağlayıp gene PB White Diamond wax ile koruma altına aldım.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Kerem elin yatkınsa bu işlemi yapmak için gerekli ürünlerin bedeli (makina hariç) aşağı yukarı 250 lira, makina da kalitesine göre 80-90 liradan başlayıp yukarı doğru gidiyor.

Malzemelere sahip olduktan sonraysa ortalama 5-10 liralık bir maliyeti var, ama işçiliği de önemli tabi.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Bu iş için gerekli malzemeler neler, tam olarak liste halinde sunulsa hep birden olmasına gerek yok. Sırasıyla alınabilir. Elim çok çok yatkın değil ama, öğrenilemiyecek bir şey olduğunu düşünmüyorum. Sadece bol vakit lazım. Bir keresinde Europa'ya tamamen acemi işi pasta cila çekmiştim. Pek işe yaradığını söyleyemem ama bu pastanın kalitesindendi sanırım. Yani yapamayacağım bir şey değil diye düşünüyorum.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Elin yatkınsa, hevesin ve sabrın varsa tabi ki yapabilirsin yapanların senden bir üstünlüğü yoktur sonuçta. Kararlı olup konu üzerine forumları takip etmek ve gerekli donanıma sahip olduktan sonra el alışkanlığı kazanıp verim alana kadar da çalışmak gerekiyor, çok dikkatsiz olunmadıkca boyaya zarar verme riski zaten yok.

Gerekli başlıca malzemeler; polisaj makinası, (kılcal çizikler için uygulamaya) makinaya uygun hafif aşındırıcı ped, hafif aşındırıcı pasta, (kılcal çizik, kirli yüzeyi temizleme) Srp, (maskeleme de denir, temizlik ve kılcal çizik sonrası dolgu ve parlaklık için) glaze, (parlaklık,kayganlık ve yansıtma için) ve wax (tüm işlemleri koruma altına almak, kaygan bir yüzey ve parlaklık için) mikrofiber bezler.

Ayrıca sürekli parlaklık ve kayganlık için Quick Detailer da alınabilir, araç her yıkandıktan sonra uygulanırsa yapılan bakımın sürekliliği artar.

Ben hala amatörüm, Alper bu işte tecrübeli.

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Zaten bu tür detaylı bir iş yapacaksam önce deneme tahtasında yapmak lazım. Deneme tahtası = Europa :(

O arabanın benden çektiğini çiğ tavuk aşçıdan çekmemiştir. :P Ama hala yürüyor. Maşallahı varmış. :P:kıhkıh: Eminim Focus u onu kullandığımızın yarısı kadar kötü kullansak, dikkatsiz kullansak dağılır. O arabanın babama kazandırdığı bir lakap bile var. Kasislerde falan hızını hiç azaltmaz babam, hala öyle mi pek bi bilgim yok ama sırf bu yüzden babama arkadaşları "Gazkesmez" diye lakap takmışlardı. ;):D

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Europa nın "en sorunsuz araç" ve "en güvenilir ikinci el" gibi önemli ödülleri vardır, bu konuda en iyi Renault modellerindendir. :kıhkıh:

Komşumuz Fransız üretimi Europa 1.8i almıştı da, bir o araç bir de ilk nesil Safrane lar en etkilendiğim Renault modelleridir,

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgi

Bu siteyi kullanarak, forum Gizlilik Politikasını kabul etmiş olursunuz.