Jump to content
2019 Temmuz'dan sonraki tüm içerik ve üyelikler silinmiştir. Lütfen yeni kayıt yapınız ×
  • Hoş Geldiniz!

    Tüm özelliklerine erişmek için şimdi kaydolun. Kayıt yaptırdıktan sonra, konu açabilir, konuları yanıtlayabilir, kullanıcıların mesajlarını beğenebilir, özel mesaj yollayabilirsiniz.

    Kayıt olduktan sonra bu mesaj silinecektir.

  • 0

Focus 2 1.6L/LPG Titreme Sorunu


rıdvan can

Soru

merhaba 2008 makyajlı kasa focusum var arac otomatik  benzin/lpg sabah kalkıp ılk çalıştırmada titreme yok aynalar dan bellli ama motor biraz ısındımı başlıyor rolantıde kırmızı ışıklarda titremeye aracın akü, buji , buji kablosu ve bobin yeni değiştim orjınali ile fakat bir sonuc alamadım neden oluyor diye motor takozu deniliyor fakat serviste onada baktırdım sorunun bundan kaynaklı değil dediler bu kasalarda kronık mı otomatık lerde bilhassa var mı aynı sounu yaşayan acaba saygılar...

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Bu soruda 5 cevap bulunuyor

Önerilen Mesajlar

  • 0

Merhaba,

 

Sorunun sonradan müdahele ile ilgisi yok. Bir çok kişide daha lpg uygulanmadan da bu sorun var. Hatta lpg de daha az titreme yapıyor. Sorunun motor takozu ile ilgisi yok. Motor takozu ister istemez zamanla yıpranıyor. Değiştirildiğinde biraz azalma oluyor. Tamamen yakıt haritası yazılım kalibrasyon hatası. klima fanını 2 kademe açık tutarak motor rolanti devrini 850 gibi tutar iseniz bu titreme kayboluyor. yoksa çözümü ve kısa vadede zararı yok. 

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

  • 0

Merhabalar bende  de 2007 hb  var aracı aldığım da zavoli lpg takılıydı, lpg takıldıktan 45 000 - 50 000 km sonra bu sorun bende de oldu lpg kullanımı sonucunda sübapların yanması denilen olayın başlangıcı, ilerleyen zamanlarda titreşim artıyor ve araba özellikle yokuşlarda çekmiyor. Sonuç sübapları değiştirmek zorunda kaldım Lpg uyumlu sübap değişimi yaklaşık 2000 TL tuttu,  buna ilave ustanın dediği gibi 800 - 1000 km benzinde kullandım onuda eklesek toplamdaki maliyeti 2500 - 2600 TL gibi oldu.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgi

Bu siteyi kullanarak, forum Gizlilik Politikasını kabul etmiş olursunuz.