Jump to content
2019 Temmuz'dan sonraki tüm içerik ve üyelikler silinmiştir. Lütfen yeni kayıt yapınız ×
  • Hoş Geldiniz!

    Tüm özelliklerine erişmek için şimdi kaydolun. Kayıt yaptırdıktan sonra, konu açabilir, konuları yanıtlayabilir, kullanıcıların mesajlarını beğenebilir, özel mesaj yollayabilirsiniz.

    Kayıt olduktan sonra bu mesaj silinecektir.

  • 0

Focus 1.0 Ecoboost Soğutma Suyu Eksiltme


yunus emre üzüm

Soru

          Merhabalar.forum kurallarini pek bilmemekle birlikte arabamla ilgili onemli bir konuda fikrinize basvurmak istiyorum.bu konuda daha once acilmis bir basligi cogunlukla okudum.sorunu net tespit etmek adina biraz detayli yazacagim.katki sunan herkese simdiden tesekkur ederim. yaklasik 2 ay once aldigim  2013 manuel focus 1.0 ecoboost arabamda su eksiltmesi sorunu vardir (bu sürede 5.000 km yol yaptım şu an 54.000 km de).yaklasik 15 20 gunde 1 su bardagina yakin su eklemem gerekmektedir.arabayi vites uyarisi ve devrine dikkat ederek 1500 2000 devir bandinda kullanmaktayim.

         Aracıma ozel serviste 2 teshis konuldu.1 devirdaimin son kisminda vida gevsekmis ve loktite diye bi sey kullandi.fakat bu cozum olmayinca conta degisecek dedi (1.000 tl). Yetkili servise gittigimde ise  motorun kapak kismindaki bir yer sökülüp (motorun içi olmayıp motorun ön tarafında kapak veya kasnak gibi bi yerden dendi  tam anlamadım.) oring degisecek dedi(iscilikle beraber 2.500 ile 4.000 tl arasi tutar dediler).yine serviste benden onceki servis kayitlarinda da arabanin birkac sefer su eksiltme sikayetiyle servise gittiği ve 2 sefer devir daiminin degistigi , fakat onceki serviste yapilan bu teshisin doğru olmadigi soylendi.ford muhendislerinden gelen genel mail kapsaminda oring degismesinin cozum olacagi soylendi.sorularima gececek olursak;

 

1 arabayi bu haliyle belli periyotlarla su ekleyerek kullanmamin bir sakincasi var mi?suyun birdenbire bitmesi gibi bir sey olabilir mi?

2 oring degismesi tam olarak nedir?bu islemi yaparsak araba baska yeni sikintilara gebe kalir mi?(dikiş tutmama yag kacirma vs gibi)

3 ozel servis ve yetkili servisteki fiyat farkina ragmen yetkili serviste yaptirsak kesin cozum olur mu?

4 simdiye kadar hep servis bakimli olan ve 2018 mayis ayinda garantisi biten (ama garanti süresi içerisinde bu şikayetle servise başvurulan) arac icin yapilabilecek farkli bi yol var mi?

1.jpg

2.jpg

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Bu soruda 3 cevap bulunuyor

Önerilen Mesajlar

  • 0

önce su kabının kapağını değiştirin..bununla ilgili bilgi var forumda..sizde ki kapak eski tip mi yeni mi bakın.. yine su kabında çatlak  var mı iyi tespit edin..

hala eksiltirse servisten iyi niyet indirimi isteyin daha önce bakımları serviste yapıldığı için, ve yaptırın derim..

damlama akıtma görülmüyor mu?

2. resim akıtmanın resmi mi, sürülen maddenin mi?

 

akıtma garantili iken başlamış ve garanti bitmesine rağmen çözüm üretilememişse ayıplı mala girer mi araştırmak lazım.. girerse bastırın..

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

  • 0

Oncelikle cevabiniz icin teskkur ederim anca yazabiliyorum.resimdeki kisim daha once akan yer.burada sizdirma oldugu icin buradakini kestik ama halen eksiltmeye devam ettigi icin 3 yetkili servis de motoru kapagini vs acacaz dediler ama bu islemin maliyeti konusunda kimse net bi sey diyemiyo.2.500 tl den baslar motorun tamaminin degismesine kadar gider diyolar.yapmaya baslarsak da motoru eski haline getirmek icin tekrar toplayamayabilirIz dediler.su kabinda kacirma yok.hortum ve devirdaim degismis daha once ama cozum olmamis.forumda konu ile ilgili tum basliklari okuyup ford genel merkeze (yurtdisi) mail atmayi dusuniyorum

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

  • 0

açtığım başlık üzerine geçtiğimiz günlerde arabayı park edip stop ettiğim sırada aniden 1 litre kadar su eksiltti.hararet yükselmeksizin su kabının oradan az bi duman çıktı.servis ücretsiz olarak oring denilen parçayı değiştirdi.sorunun çözülüp çözülmediği önümüzdeki günlerde netleşecek.şimdilik ucuz yırttık

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgi

Bu siteyi kullanarak, forum Gizlilik Politikasını kabul etmiş olursunuz.