Jump to content
2019 Temmuz'dan sonraki tüm içerik ve üyelikler silinmiştir. Lütfen yeni kayıt yapınız ×
  • Hoş Geldiniz!

    Tüm özelliklerine erişmek için şimdi kaydolun. Kayıt yaptırdıktan sonra, konu açabilir, konuları yanıtlayabilir, kullanıcıların mesajlarını beğenebilir, özel mesaj yollayabilirsiniz.

    Kayıt olduktan sonra bu mesaj silinecektir.

  • 0

Focus Mk3 1.6 Tdci Motor Arıza Lambası Yandı


Ibrahım K.

Soru

arkadaşlar 2012 dizel focus düz vites  arabamı 103800 ford yetkili servise periyodik bakımları için servise götürürken yolda motor arıza lambası yandı.

araç bakıma girdi filtreler yağlar falan değişti, motor arızasını turbo borusunan olabilir dediler kontrol ettiler turbo borusu değilmiş, sonra bilgisayara bağladılar enjektörler-map sensörü-egr valfi-enjektör geri vites kiti değişmesi gerekiyor dediler  ve bana 8000 civarında masraf cıkar dediler ve bu arızalar yakıtın cok yakmasına, çekişten düşmesine vb seylere sebep verir dediler ben yaptırmadım fiyat çok geldi. periyodik bakım bitince arabayı teslim aldım, arıza lambası yanmıyor, servise sordum lamba sonmüş diye arkadaşlar kapatmış olabilir dediler, sonra bu konuyu ve parçaları başka tamirci arkadaşa sordum telefon ile bana yakıt temizleyici koy uzun yol yap birşeyi kalmaz dedi, 

bu konu hakkında tanıdığınız tamirci varmı yardımcı olabilecek yetkili servis dışında. düşünceleriniz nelerdir arkadaşlar ne önerirsiniz???

Ibrahım K. tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Bu soruda 2 cevap bulunuyor

Önerilen Mesajlar

  • 0

İbrahim bey merhaba,

öncelikle geçmiş olsun. arıza kodlarını muhtemelen sildikleri için geçmiştir. ilk olarak bir arızasında neler çıktığına baktırın bence. sırasıyla değişim yapıyor genelde ustalar. map sensörü ile başlayıp enjektör vs. diye gidiyor. (map sensörü orijinali 400 tl civarında yaptırmıştım yanlış hatırlamıyorsam.) enjektörler için motor arıza lambasını yakmasını bekliyorum.  enjektör için fiyatta 300 tlden başlar 1500 a kadar çıkabilir dediler. ankarada olsanız yer tavsiye edebiliriz ancak izmir olunca kusura bakmayın. aşağıdaki konuyu inceleyebilirsiniz

 

 

Cihat A. tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgi

Bu siteyi kullanarak, forum Gizlilik Politikasını kabul etmiş olursunuz.