Skip to content
Uygulamada görüntüle

Daha iyi bir gezinme deneyimi. Daha fazla bilgi edinin..

Focus Club Tr | Otomobil Severlerin Adresi

Ana ekranınızda tam ekran olarak çalışan; anlık bildirimler, bildirim rozetleri ve daha fazlasını sunan bir uygulama.

Bu uygulamayı iOS ve iPadOS’e yüklemek için
  1. Safari'deki paylaş simgesine dokunun
  2. Menüyü aşağı kaydırın ve Ana Ekrana Ekle seçeneğine dokunun.
  3. Sağ üst köşedeki Ekle’ye dokunun.
Bu uygulamayı Android’e yüklemek için
  1. Sağ üst köşedeki üç nokta menüsüne (⋮) dokunun.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Yükle seçeneğine dokunarak onaylayın.
2019 Temmuz ve 2023 Mart arası tüm içerik ve üyelikler silinmiştir. Lütfen yeniden kayıt yapınız

Hoş Geldiniz!

Tüm özelliklerine erişmek için şimdi kaydolun. Kayıt yaptırdıktan sonra, konu açabilir, konuları yanıtlayabilir, kullanıcıların mesajlarını beğenebilir, özel mesaj yollayabilirsiniz.

Kayıt olduktan sonra bu mesaj silinecektir.

Şanzıman Yağı Değişimi, Yağ Filtresi ve Far Içi Temizleme Hakkında

Featured Replies

Yanıtlama zamanı:

merhaba arkadaşlar. yeni araç aldığım için ard arda 3 sorum olacak.

 

1- 2010 model ford focus 1.6 benzin/lpg li otomatik aracım var ve 95 binde. Aracın bu zamana kadar şanzıman yağı değişmemiş. Ford servisine gittiğimde de kapalı sistem olduğu için herhangi bir problem olmadığı sürece şanzıman yağı değişmez dedi. DIşarıda ustalara sorduğumda da 45 binde yada 60 bin de bir değişmesi lazım. Herhangi bir şey var mı ki ömrü olmasın dediler ve kararsız kaldım.

 

2 - aracın yağ filtresi kısa tip mi yoksa uzun tip mi ?

 

3 - son olarak da ön farın içindeki lamba patladığı için içerisinde beyaz bir leke bırakmış. toz olabilir mi ? sökülüp temizlenebilir mi?

Şimdiden kıymetli bilgileriniz için teşekkür ederim.

 

Yanıtlama zamanı:

Otomatik Mesaj

Bu konu, Otomobiller Hakkında > Bakım - Servis & Yedek Parça kategorisinden Focus II > Ford Garajı > Mk2- Sorular ve Sorunlar kategorisine taşınmıştır.

Lütfen konu açmadan önce uygun yeri bulmaya çalışalım.

Saygılarımızla,
Focus Club Tr Yönetimi

Yanıtlama zamanı:
6 saat önce, Mehmet Fatih Genç yazdı:

2010 model ford focus 1.6 benzin/lpg li otomatik aracım var ve 95 binde. Aracın bu zamana kadar şanzıman yağı değişmemiş. Ford servisine gittiğimde de kapalı sistem olduğu için herhangi bir problem olmadığı sürece şanzıman yağı değişmez dedi. DIşarıda ustalara sorduğumda da 45 binde yada 60 bin de bir değişmesi lazım. Herhangi bir şey var mı ki ömrü olmasın dediler ve kararsız kaldım.

 

Şanzıman yağı değişmeyip, selenoid valflerin tıkanıp geçişlerde vuruntu yapma süreci genellikle 150.000 km'den sonra olduğu için ve  bu süreçte garanti kalmadığı için yetkili servisler bu şekilde rahatlıkla bilgi verebiliyorlar.

 

Şanzıman yağı sıcaklık değişimlerine,yüksek sıcaklığa(100-120 derece) , basınca, sürtünmeye, metal tozlarına maruz kalıyor. 

Dolayısıyla değişimi gerekli. Aracınız 100.000 km'ye ulaştığı için şanzıman yağ filtresinde de metal tozlar,tortular muhakkak birikmiştir.

Şanzıman yağ filtresini de temizleyerek yağ değişimini öneririm.

 

Yanıtlama zamanı:
  • Yazar

Teşekkür ederim Çağlar Sertan bey. En kısa zamanda değiştireceğim.

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Background Picker
Customize Layout

Account

Navigation

Araştır

Araştır

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.