Jump to content
2019 Temmuz'dan sonraki tüm içerik ve üyelikler silinmiştir. Lütfen yeni kayıt yapınız ×
  • Hoş Geldiniz!

    Tüm özelliklerine erişmek için şimdi kaydolun. Kayıt yaptırdıktan sonra, konu açabilir, konuları yanıtlayabilir, kullanıcıların mesajlarını beğenebilir, özel mesaj yollayabilirsiniz.

    Kayıt olduktan sonra bu mesaj silinecektir.

  • 0

Elektrik Sorunu


Feyyaz Yenil

Soru

Öncelikle herkese. Merhabalar burada yeniyim. Aracım 2001 focus lpg benzin ghia

Sorunum şu. 2 ay önce tamirci akünün kutup başını sıkmadan arabamı çalıştırdı ve motor bölümünden soketlerin olduğu yerden dumanlar çıktı ve hemen stop etti. Akabinde ise araç çekişten düştü yakıt arttı tekleme silkeleme başladı. Ateşleme sistemi değişti. Son 1 haftadır ise yolda giderken ayağımı gazdan çekince devir 3-4 saniye sonra düşüyor ve çok düşüyor. 400 lere falan. Devir düşmezkende bütün lambalar aşırı bir şekilde azalıp çoğalıyor. Çekiş düşüyor. 2000 devre geldiğinde gaz yemiyor. 2000 sabit tutunca dalgalanıyor. Voltaj kırparken devir düşmüyor. Voltaj normalken debriyajdan ayağını çekince hemen düşüyor. Lpg benzin ikisindede aynı. Yardımcı olursanız sevinirim.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Bu soruda 3 cevap bulunuyor

Önerilen Mesajlar

  • 0

akünün kutup başında gerçekleşen ark büyük ihtimal bazı kablolarda tahribata yol açmış. bu yüzden kablolardaki bu tahribat akım iletirken dengesizliğe sebep olabilir diye düşünüyorum. tabi ara elemanlarıda (röle vb.) kontrol etmek gerekir. umarım kolay ve ucuz yolla çözersiniz.

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

  • 0

Ömer bey teşekkürler. Elektrik düzensizliği 1 ay öncede başıma geldi. Şasemi almıyor diye kaputu açtığımda akünün kutup başına gelen alternatör kablosunun gevşek olsuğunu gördüm. Temizleyip sıktım ve düzeldi. Bide bugün farkettim motor ısınmaya başlayınca motordan çık çık çık sesi geldiğini fark ettim. Zaten bu ses gelmeye başlayınca akım dengesi bozuluyor. Tahminimce alternatör rulmanı tam gitmiş ve rotor şarj statoruna temas ediyor ve dengeyi bozuyor. 

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgi

Bu siteyi kullanarak, forum Gizlilik Politikasını kabul etmiş olursunuz.