Jump to content
2019 Temmuz'dan sonraki tüm içerik ve üyelikler silinmiştir. Lütfen yeni kayıt yapınız ×
  • Hoş Geldiniz!

    Tüm özelliklerine erişmek için şimdi kaydolun. Kayıt yaptırdıktan sonra, konu açabilir, konuları yanıtlayabilir, kullanıcıların mesajlarını beğenebilir, özel mesaj yollayabilirsiniz.

    Kayıt olduktan sonra bu mesaj silinecektir.

  • 0

Sol Ön Kapı Kilit Sorunu


Metin Deniz

Soru

Merhaba,

 

Aracın kontağını kapattıktan sonra sürücü kapısını açtığımda radyonun kapanmadığını gördüm. İncelemeler sonucu kapı kilit switch'inin temas problemi olduğunu gördüm. Sanırım yoğun tozdan dolayı bozulmuşmuş. Balata spreyi ile temizledim, yağlama yaptırdım fakat çözüm olmadı. 

Farklı bir önerisi olan var mıdır? Yenisi ile değiştirmek zorundayım alternatif parça da bulamadım. Orjinali 500tl civarında basit bir parçaya da o kadar para vermek istemiyorum. 

Sürücü kapısını açıp içeri oturduğumda eğer kapının açıldığını algılamazsa ki çoğu zaman algılamıyor, kapıları otomatik kilitliyor. Birgün anahtarı içeride unutup daha fazla masraf çıkmasından korkuyorum.

Değerli fikirlerinizi bekliyorum. Focus ve Courier'da ortak parça belki çıkmacılarda bulunur. Haftaya Ankara'da olacağım muhtemelen çıkmacılarda kaybolacağım.

 

20171128_113729_1.jpg

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Bu soruda 2 cevap bulunuyor

Önerilen Mesajlar

  • 0

Benim araç da aynı teybi kapatmama sorununu yapıyor. Arada kapatıyor ama çoğunlukla kapatmıyor. Diğer kapı açılınca sorun değil ama sürücü kapısında bu sorun mevcut. Ben acaba yazılımsal mı diye düşünüyordum. Akü kutup başını sökmeyi düşünüyordum.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

  • 0

Sanıyorum bu sorun özellikle 2011 yılında çıkan ilk parti üretimlerde genel olarak var. Ne yazık ki bende de mevcut. Sorunun sebebi ise resimde gösterdiğiniz kilit mekanizmasının siyah plastik aksamlı kısmında bulunan ve alttaki metal aksama sabitlenince içerisine geçen kanca şeklinde bir plastik mandal ve bu mandalı tutan yay. Bu mandalın ucu deforme oluyor ve güçsüz yay sayesinde kapıyı açtığınızda yerine oturması gereken kapı dili oturmuyor haliyle switch sinyal gönderemiyor. Buda kapıyı açtığınızda aracın uyanmaması, kapattığınızda uyku dalmaması vb. sorunlara yol açıyor.

 

Sorunun üstünden uzun zaman geçmiş olsa da yeni karşılaşacak olan arkadaşlar için belki bir basamak olur. 

Muharrem B. tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgi

Bu siteyi kullanarak, forum Gizlilik Politikasını kabul etmiş olursunuz.