Jump to content
2019 Temmuz'dan sonraki tüm içerik ve üyelikler silinmiştir. Lütfen yeni kayıt yapınız ×
  • Hoş Geldiniz!

    Tüm özelliklerine erişmek için şimdi kaydolun. Kayıt yaptırdıktan sonra, konu açabilir, konuları yanıtlayabilir, kullanıcıların mesajlarını beğenebilir, özel mesaj yollayabilirsiniz.

    Kayıt olduktan sonra bu mesaj silinecektir.

  • 0

Debriyaj Bazen Sertleşiyor


Ali_Ünal

Soru

Merhaba arkadaşlar 2005 model focus 1 ghia aracimi aldigimdan beri debriyaj ile basim dertte. Aracı ilk aldığımda debriyaj yukarıda kavrıyordu ve kalkış esnasında araç titreyerek kalkıyordu sonrasında ustam ile konuştuk ve sachs marka baskı balata, debriyaj bilyası ve şanzıman yağı değişimi yaptık. İlk zamanlar  aracın kavrama noktası normale döndü kalkışlarda titreme ortadan kalktı herşey düzeldi derken antalya seyahati esnasında şehir ici trafiğine girince debriyaj da anlamsız bir sertlik oluştu o şekilde hedefe ulaştım ve aracı park ettim sabah arabaya bindiğimde herşey normaldi fakat trafiğe girince yine debriyaj sertleşti. Bu şekilde aracı kullanmaya devam ediyorum ancak son 2 gündür arac sanki ilk zamanki haline döndü. Debriyaj yukarıda kavrıyor kalkışlarda titreme yapıyor rampada el freni olmadan çok geri kaçırıyor ve kalkış mümkün olmuyor. Hatta dün gece arabayı park ettikten sonra bir ayağım debriyaj da diğeri frende vitesi 1 e aldım ve kavrama noktası tespiti yaptim araç titremeye başlayınca ayağımı frenden çektim  araç ne ileri ne de geri gitmiyordu ancak garip olan debriyaj da olan ayağım da neredeyse boşta gibiydi tabiri caiz ise ağırlığı kadar basiliydi yani 1 cm var yok gibi.  Bunları ustama sorduğumda üst merkeze bakalım oradan yapar dedi ama sanayiye gitmeden önce sizlere sormak istedim bu sorun neden kaynaklanır ve çözüm için ne yapmak gerekir. 

Birde konuyla alakasız belki ama debriyaj trafikte ilk sertlestiginde araç motor arıza lambasini yakmisti hala da yanıyor kendileri.

Ali_Ünal tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Bu soruda 3 cevap bulunuyor

Önerilen Mesajlar

  • 0
6 dakika önce, Özer Aksu yazdı:

Sorun debriyaj üst merkezi gibi görünüyor. Üst merkez değişimi gerekli . Ustanızın tesbiti doğru. Hidrolik sıvısının havasını almayı ihmal etmeyin .

İlk debriyaj sertleşmesi problemini yasadigimda usta havasına bakmıştı abi bi problem yok kullan biraz devam ederse üst merkezi degistiririz demişti. Bu üst merkez tamir edilebilen bir parça mi yoksa değiştirmek mi gerekir 

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

  • 0
İlk debriyaj sertleşmesi problemini yasadigimda usta havasına bakmıştı abi bi problem yok kullan biraz devam ederse üst merkezi degistiririz demişti. Bu üst merkez tamir edilebilen bir parça mi yoksa değiştirmek mi gerekir 

Tamir edilmez değişim yapılır. Parca resimdeki gibi. 3823175.JPG?

 

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgi

Bu siteyi kullanarak, forum Gizlilik Politikasını kabul etmiş olursunuz.