Jump to content
2019 Temmuz'dan sonraki tüm içerik ve üyelikler silinmiştir. Lütfen yeni kayıt yapınız ×
  • Hoş Geldiniz!

    Tüm özelliklerine erişmek için şimdi kaydolun. Kayıt yaptırdıktan sonra, konu açabilir, konuları yanıtlayabilir, kullanıcıların mesajlarını beğenebilir, özel mesaj yollayabilirsiniz.

    Kayıt olduktan sonra bu mesaj silinecektir.

FSI-TSI motorlara lpg uygulaması


Ogün Özemre

Önerilen Mesajlar

Sahibindende dolaşırken denk geldi uygulanmıyor diye biliyordum ben

http://www.sahibinden.com/ilan/hizmet-teknik-servis-oto-teknik-servis-fsi-tsi-motor-araclara-lpg-montaji-yapilir-71175163/detay

TSI lara uygulanabiliyorsa kaba mantıkla gidersek diğer markalarında bu tip motorlarına uygulanabilir. Araştırmak lazım bu işi :)

Hasan vosvosçu gel bakem buraya :yeah:

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Bir kaç ay önce FSI motorlu Passat almayı düşünüyordum. LPG takılabiliyor mu diye araştırdım.

Ogün beyin gönderdiği linkde de dendiği gibi 2500 TL fiyat verdiler.

Birde LPG ustası dedi ki: Yakıt tüketimi, genel kullanılan LPG li araçlarda %40 a kadar tasarruf sağlarken, bu yeni tip LPG kitleri %20 civarında tasarruf sağlıyor.

Bu tip LPG kitleri, lpg ile benzini beraber yakıyor.

Biz LPG yi tasarruf için taktırıyoruz. Yapılan yatırımın geri dönüşü olması lazım. Kendini ne kadar zamanda amorti ettiği önemli. Hesabımızı iyi yapmalıyız.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Evet tam benim başlığm buradaymış.. Kulaklarım çınlıyordu nedenini bilmiyordum.. Demek bundanmış.. :) FSI ve TSI ya LPG uygulaması var. Ama %80 LPG %20 Benzin yada %92 LPG %8 Benzin şeklinde.. Yani sadece LPG ile çalışan yok. Insignialara uygulanabiliyor; ama subapların değişmesi de gerekiyor 1500+2500=4000 Tl oluyor fiyat bu nedenle onlara tavsiye etmiyoruz diyorlar. 2.0 FSI a LPG taktıran bir tanıdığım var, kendisi eskisine göre %20 - %30 yakıtının düştüğünü söylüyor. öyle aman aman performans kaybı olmadı diyor.. :) Sadece LPG ile çalışan sistemlerde var ama onlar daha Türkiye'ye gelmedi.. :kıhkıh:

  • Beğen 2
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Yahu TSI Motor alıp neden LPG taktırırlar insanlar anlamam...TSI,Turbolu motor...LPG'nin turboya direkt zarar vermediğini düşünsek bile Aracın motorundaki kararsız çalışmalardan turbonun direkt etkileneceği kesin...O kadar para verip aldığınız arabanızın motorunu riske attırmanın anlamı ne? Yazık yahu...Az önce LPG li opel astrayı çalıştıramadım,düz benzinli motor hemde..LPG sisteminde soğuktan sıkıntı oluşmuş..Otoparktan çekici geldi,yüklüyorlardı arabaya yemekten önce...

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Evet benim bildiğimde bu tür motorlara belli oranlarda benzin ve lpg şeklinde çalıştırabiliyorlar. Bi tanıdığın avensise uygulatacaktık yaptığımız hesaba göre aylık 2.500-3.000 km yol yaparsa o zaman taktırdığına değiyordu yoksa hiçbir esprisi kalmıyordu.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgi

Bu siteyi kullanarak, forum Gizlilik Politikasını kabul etmiş olursunuz.