Jump to content
2019 Temmuz'dan sonraki tüm içerik ve üyelikler silinmiştir. Lütfen yeni kayıt yapınız ×
  • Hoş Geldiniz!

    Tüm özelliklerine erişmek için şimdi kaydolun. Kayıt yaptırdıktan sonra, konu açabilir, konuları yanıtlayabilir, kullanıcıların mesajlarını beğenebilir, özel mesaj yollayabilirsiniz.

    Kayıt olduktan sonra bu mesaj silinecektir.

Vanta Black Vanta Siyahı


Mertcan Çelik

Önerilen Mesajlar

O değil de bilinen en "karanlık" siyahın adı Vanta Black, Vanta Siyahı imiş. Işığın % 99.965'ini emiyormuş. Yani şimdi bu renkte bir arabaya gidip sellektör attığımızda totosu aydınlanmıyor mu demek bu? Bi-Xenon lobisi bunun yaygınlaşmasına kesinlikle engel olur diye tahmin ediyorum :kıhkıh:

 

https://en.wikipedia.org/wiki/Vantablack

--2 dakika sonra eklendi--

Bu soruya da Quora'da denk geldim bu arada, onu da belirteyim, bir de resim ekleyeyim wiki'den:

1280px-Vantablack_02.JPG

--2 dakika sonra eklendi--

Quora linki:

https://www.quora.com/What-would-happen-if-it-was-possible-to-paint-my-car-in-Vantablack-driving-at-both-day-and-night/answer/Russel-Rhay-Basiao

--37 dakika sonra eklendi--

Ayrı konu açıldıysa detay vermeli:

Wikipedia'dan:

Alıntı

Vantablack, karbon nanotüplerden yapılmış [1] ve görünür tayftaki ışınımın azami %99.965'ini yuttuğu için bilinen en siyah maddedir.[2] Yapısı itibariyle, yapay olarak "büyütülen" bir "dikey tüp" ormanıdır. Işık vantablacke vurduğunda; sekmek yerine içinde hapsolur, sonunda ısıya dönüşene dek tüpler arasında saptırılır.

 

Özetle, tamamı karbon olan Vanta Siyahı aslında bir çok karbon tüpün bir ormanlık gibi dik olarak yan yana yerleştirilmesinden oluşuyor. Işık bunların arasından giriyor, ancak yansırken bu ormanın içinde kaybolduğundan geriye, yani ormanın dışına diyebiliriz, hiç bir şey yansıtmıyor.

En "işe yarar" kullanımı uzay teleskoplarında oluyormuş, aralardaki yıldızların yansımalarını absorbe edebildiğinden daha uzak yerleri görebiliyormuşsunuz. Tabiki de bu renkte zarlar isteyen şeyhler, bu renk arabalar/kıyafetler isteyenler de oluyormuş da, üstteki resimde de kısmen görüldüğünden 3 boyutu biraz emiyor bu, bu sebeple bu renkte bir elbisenin ciddi garip olabileceğiniz söylüyorlar. Bence Kim Kardashian ablamız bir denemeli.

 

Bu kadar dikkat çekmesinin bir diğer büyük sebebi de insanların görebileceğiniz Kara Deliğe en yakın şey olarak nitelendirmesi. Kara Delik'in de ışığı tamamen emebilen bir şey olduğu hatırlanıldığında pek ilgi çekici.

--38 dakika sonra eklendi--

Vanta Black renginde arabanın, Quora'da da belirtildiği gibi bazı problemleri olabiliyor, gece yandan görülme, farlar kapalıyken önden arkadan çarpılma gibi de bunlar aynı zamanda bir sonraki Bond filminde göreceğimizin de alametleri bence :)

  • Beğen 2
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgi

Bu siteyi kullanarak, forum Gizlilik Politikasını kabul etmiş olursunuz.