Jump to content
2019 Temmuz'dan sonraki tüm içerik ve üyelikler silinmiştir. Lütfen yeni kayıt yapınız ×
  • Hoş Geldiniz!

    Tüm özelliklerine erişmek için şimdi kaydolun. Kayıt yaptırdıktan sonra, konu açabilir, konuları yanıtlayabilir, kullanıcıların mesajlarını beğenebilir, özel mesaj yollayabilirsiniz.

    Kayıt olduktan sonra bu mesaj silinecektir.

  • 0

Geri Gelirken Frenlemede Tak Sesi


Serkan GÜRLE

Soru

Herkese iyi günler,

2015 dizel focus aracımda belli bir süre ileri gidip yada rampa aşağı inerken haliyle fren yapıldığında, durup geri gelip frene hafif dokunsam bile sol önden geldiğini düşündüğüm tak diye bir ses geliyor.Tekrar geri gelip fren yaptığımda bu ses olmuyor.Otokoç Bursa'da yaklaşık 3-4 gün yapılan kontrollerde fren kaliperleri dahi değişti,motor takozları,salıncaklar,amortisörler,şanzuman takozları kontrol edildi hiçbirşey bulunamadı,Servisin dediğine göre bu tür şikayetler gelmeye başlamış,Otokoç servisleri kendi arasında mailleşiyormuş,sorunun kaynağını bulursanız haberleşelim diye.En son balataları değiştirmeyi düşünüyorum,bakalım bir faydası olacakmı..

  • Beğen 2
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Bu soruda 5 cevap bulunuyor

Önerilen Mesajlar

  • 0

sorun balatadan frenle karışık sert bir çukura düşmüş iseniz balatanın kaliperin dış tarafındaki kısma gelen  kenarına iz yapıyor ileri giderken sorun yok geri geri  gelirken tak diye ses gelir :)

çözüm ön fren balatalarını söktürün balatanın  dış kalipere gelen kısımlarını jet taşı ile aldırın az bişey taktırın ses kesilecek aynı sorun benim aracımdada vardı servislerde çözemedik ama sağolsun kendi ustam çözdü ...

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

  • 0
6 dakika önce, Serkan GÜRLE said:

Teşekkür ederim Serkan bey,dış tarafı dediğiniz anlayamadım,örneğin sol taraftaki iki balatayı söktüm,ikisinide traşlıyorum öylemi ? balatayı incelteyim yani ?

Resim pek yapamam :) resimdeki karalanmış kısımın orası balık sırtı şeklinde Balatalarda balık sırtı olan kısmın en uç kısmı ve az bişeyde balık sırtından alınacak ...

image.jpeg

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

  • 0

Anlıyorum,Hafta sonu söküp deneyeceğim,insanın hiç aklına gelmeyecek bir yer,tebrik ederim ustanızı,servis bulamıyorum abi dedi en son bana :) peki hafif bozuk yolda lokurtu geliyormuydu sizin araçtanda ? bazen frene bastığımda bu lokurtu azalıyordu.hayret bu uç kısım o sesi nasıl yapıyor enterasan...sanki çekiçle bir yere vuruyormuşcasına tak diye ses yapıyor :)

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgi

Bu siteyi kullanarak, forum Gizlilik Politikasını kabul etmiş olursunuz.