Jump to content
2019 Temmuz'dan sonraki tüm içerik ve üyelikler silinmiştir. Lütfen yeni kayıt yapınız ×
  • Hoş Geldiniz!

    Tüm özelliklerine erişmek için şimdi kaydolun. Kayıt yaptırdıktan sonra, konu açabilir, konuları yanıtlayabilir, kullanıcıların mesajlarını beğenebilir, özel mesaj yollayabilirsiniz.

    Kayıt olduktan sonra bu mesaj silinecektir.

  • 0

2006 F2 Lpg'li - Ani Hızlanma Yapmıyor Ve Motordan Ses Geliyor.


Mithat Çakmakçı

Soru

Arkadaşlar öncelikle hepinize iyi günler.

Aracımı yaklaşık 1 ay önce aldım ve ilk aracım.Aracım 2006 model ford focus ghia brc marka tüplü.Seyir halinde ilerlerken vites değişimlerinde ani hızlanması için gaza bastığımda ani hızlanmayıp araçtan farklı bir ses gelmekte(motor kısmından uğultu) ve  ancak gaza yavaş bir şekilde yüklenmeden bastığımda bir problem olmadan hızlanmakta.Ustaya sorduğumda lpg servisine giderek ayar ve filtreleri değiştirmemi söyledi. Lpg servisinde bakımını yaptırdım ancak sorun hala devam etmekte.Araç ile seyir halinden durmak için yavaşladığımda da araç boşta iken devir saati kendiliğinden 1500 lere gelip yavaşlamakta. Aracımın perfonmansının düşük olduğunu hissediyorum ani hızlanma yerine adeta gaz pedalını okşarcasına hızlanabiliyorum. Bugun seyir halinde iken motor arıza lambası yandı ustaya gittiğimde eksantrik (camshaft sensor) sensörü ve krank sensörü(crankshaft position sensor)  den dolayı yandığını önemli birşey olmadığını tekrar yanarsa gelmemi söyledi ancak bilgisayar ile ışığın söndürülmesi işlemi pek içimi aydınlatmadı. Sizlerden ricam bana bu konularda yardımcı olabilirmisiniz. Araç ile bilgim olmadığı için yardımınıza ihtiyacım var şimdiden hepinize teşekkür ediyorum...

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Bu soruda 1 cevap bulunuyor

Önerilen Mesajlar

  • -1

Boğaz kelebeği kirlenmesi, triger değişiminde sente kaçması, ateşleme sistemi arızası (bobin, kablolar ve bujiler) gibi bir çok nedeni olabiliyor. Ford motorları lpg yi pek sevmiyor, internette bir çok forumda bu tarz sorunlarla boğuşan kişilere rastlayabilirsiniz. Bence ustanıza güveniyorsanız (ve kendinizi dinletebiliyorsanız)  basitten karmaşığa sistemli bir şekilde hortum ve kablolardan başlayarak kontrol yaptırın. Yazılım güncellemesi de dahil cihaza bağlatarak hata kodu taramasını da unutmayın. Çünkü bir çok usta sadece daha önce karşılaştığı bir durumu baz alarak tespit yapmaya çalışıyor bu da çoğu zaman sorunu çözmek yerine zaman ve para kaybına neden oluyor. Üzerine bir de beyazlayan saçlar extrası oluyor.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgi

Bu siteyi kullanarak, forum Gizlilik Politikasını kabul etmiş olursunuz.