Yanıtlama zamanı: Şubat 27, 201610 yıl comment_348255 Selamlar arkadaşlar. Focus 3 titanium x xenon mercekli far, kısa far ampül arızası veriyor aracım sürekli. Sol merceğim biraz yanıyor sonra uyarı verip sönüyor. Balast a bağlanan kablo kırıktı değiştirdim düzelmedi, yeni d3s ampul aldım taktım gene düzelmedi. Sizce balastta mı sorun var? Raporla
Yanıtlama zamanı: Şubat 27, 201610 yıl comment_348257 Balasta bağlanan kablo derken? Farın içinde mi? Sağ balastı sola takıp deneyin derim. Raporla
Yanıtlama zamanı: Şubat 27, 201610 yıl Yazar comment_348259 Ampülle balastı birbirine bağlayan, dışı gri ucu turuncu olan kablo.onuda değiştirdim d3 s ampul takımı aldım gene aynı arızayı veriyor. O kabloları mı yer değiştireyim? Raporla
Yanıtlama zamanı: Şubat 27, 201610 yıl comment_348260 hayır sağ balastı söküp sola takarak deneyin ki sorun balasttamı onu anlayın. orijinal farda balast ampul arasındaki tüm bağlantılar farın içersinde ve bunların zarar görmesi çok düşük ihtimal, balastta farın altında kasaya vidalı. Sizde bu şekilde mi? Raporla
Yanıtlama zamanı: Şubat 27, 201610 yıl Yazar comment_348262 Xenon farlar orjinal. Yani fabrika çıkışlı. Eğer yanlış hatırlamıyorsam sizin dediğiniz gibi kasaya vidalı. Benim kısa far arızasını sürekli vermiyor. Mesela yolda gidiyoruz 1-2 çukara girip sarsılırsa hemen kısa far ampul arızası diyor. Otomatikte kullanıyorum far ayarını. Bu arızayı verince anahtarından kapalı konuma yada kısa far kısmına getirip tekrar otomatiğe getirince yanıyor sol farım. Raporla
Yanıtlama zamanı: Şubat 27, 201610 yıl comment_348292 4 saat önce, mithat tuğrul said: Xenon farlar orjinal. Yani fabrika çıkışlı. Eğer yanlış hatırlamıyorsam sizin dediğiniz gibi kasaya vidalı. Benim kısa far arızasını sürekli vermiyor. Mesela yolda gidiyoruz 1-2 çukara girip sarsılırsa hemen kısa far ampul arızası diyor. Otomatikte kullanıyorum far ayarını. Bu arızayı verince anahtarından kapalı konuma yada kısa far kısmına getirip tekrar otomatiğe getirince yanıyor sol farım. o zaman ben hala anlamadım kırık kablo neredeydi? ampul balast arası dediğinize göre farın içinde? oradaki kablo nasıl hasar görebilir anlamadım. Muhtemelen bir yerlerde daha temassızlık var. Raporla
Yanıtlama zamanı: Şubat 28, 201610 yıl Yazar comment_348326 Balastla-d3s ampule baglanti saglayan kablo varya, bu kablonun ampule bağlanan kısmı yeşil renkte, o kısımda kırıklık vardı. Daha önce biri açıp bakmış yada tamir için sökülmüş. Bu günde balastları yer değiştirip deneyeceğim eğer onlarda sorun yoksa o zaman içten gelen kablolarda bir arıza var. Raporla
Yanıtlama zamanı: Ağustos 22, 201610 yıl Yazar comment_376926 konu kapanabilir arızayı çözdüm. Raporla
Yanıtlama zamanı: Ağustos 22, 201610 yıl comment_376928 15 dakika önce, mithat tuğrul yazdı: konu kapanabilir arızayı çözdüm. Problem çözüldüğünde konuyu kapatmıyoruz, çözümü yazıyoruz ki ileride kişilere faydamız dokunsun hız kazansın. Raporla
Yanıtlama zamanı: Ağustos 22, 201610 yıl Yazar comment_376929 O zaman şöyle söyleyeyim. Kablolardaki kırıklıktan kaynaklı yanmıyormuş. Büyük ihtimal ordan hasar almış önceden. Bu kabloyu değiştirdim, çözüldü. (balastta ucu yeşil olan kablo) Ben aracı uygun fiyata tanıdıgımdan aldığım için sağına soluna baktırmadım hiç. Raporla
Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın