Jump to content
2019 Temmuz'dan sonraki tüm içerik ve üyelikler silinmiştir. Lütfen yeni kayıt yapınız ×
  • Hoş Geldiniz!

    Tüm özelliklerine erişmek için şimdi kaydolun. Kayıt yaptırdıktan sonra, konu açabilir, konuları yanıtlayabilir, kullanıcıların mesajlarını beğenebilir, özel mesaj yollayabilirsiniz.

    Kayıt olduktan sonra bu mesaj silinecektir.

  • 0

focus 2 motor arıza lambası


Olcay Atay

Soru

merhabalar

son 1 aydır yakıt azalınca ( menzili 80-90 km kaldığında) motor arıza lambası yanıyor benzinciye gidip 70-100 tl arası mazot aldığımda arıza lambası sönüyor. daha sonra yine çeyrek depoya düştüğünde tekrar yakıyor. kontağı kapatıp açınca tekrar sönüyor. sanayiye gidiyorum lamba söndüğünde değil yandığında gel çıkmaz bilgisayarda diyorlar sizce neden kaynaklanabilir ? daha büyük arızaya neden olabilirmi ? 

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Bu soruda 2 cevap bulunuyor

Önerilen Mesajlar

  • 0

iyi günler. 2011 model focus comfort model aracım var. 20000 km de atiker marka tüp takılmış. ben 28000 de aldım. ve şu an 38000 de. aldıktan 3 ay sonra arıza lambası yandı. özel servise gittim. yansın bişey olmaz dedi. iki ay öyle bindim. ama sürekli gözüm o sarı ışıktaydı. bir süre sonra(yaklaşık 3 ay) motor arızası uyarısı verdi ve motor rolentide çalışıp gaz yemez oldu. sanırım motor kendini korumaya aldı. servise gittiğimde oksijen sensörü arızası olduğunu söyledi. değiştireyim dedim. tam bilemeyiz benzinde bir süre bin dediler. benzinde de yaklaşık iki depo bindim. yine aynı arızayı verdi. değiştirdim. arıza düzelir diye düşündüm. 100 km sonra yine aynı arızayı verdi. hangi servise gittiysem bi çözüm bulunamadı. dikkat ettiğim bişey var. aracımı uzun süre kullandığım zaman bu arıza oluyor. kısa mesafelerde bu arıza oluşmuyor. yani 50-60 km yol yaptığımda kendini göstermiyor. kesintisiz 100 km nin üstüne çıktığım zaman bu arıza gerçekleşiyor. bir de araç arızayı vericeği zaman bir iki defa tekliyor. ondan sonra arıza lambası yanıp motor arızası uyarısı veriyor. acaba neden olabilir. acil yardım.

Bayram Çoğu tarafından düzenlendi
sehven yazım
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgi

Bu siteyi kullanarak, forum Gizlilik Politikasını kabul etmiş olursunuz.