Jump to content
2019 Temmuz'dan sonraki tüm içerik ve üyelikler silinmiştir. Lütfen yeni kayıt yapınız ×
  • Hoş Geldiniz!

    Tüm özelliklerine erişmek için şimdi kaydolun. Kayıt yaptırdıktan sonra, konu açabilir, konuları yanıtlayabilir, kullanıcıların mesajlarını beğenebilir, özel mesaj yollayabilirsiniz.

    Kayıt olduktan sonra bu mesaj silinecektir.

  • 0

Focus 3 Direksiyonda Titreme Sorunu!


Halil Yekin

Soru

Merhaba Arkadaşlar;

    3 ay önce 2012 Ford Focus Titanium powerShift aldım ve yaklaşık 400 km ancak yapabildim. Sürekli aklımı kurcalayan içimi gıcıklayan bir durum var sizlerin tecrübe ve bilgilerinizden faydalanmak istedim. Aracım rölantide çalışırken direksiyonu sağa, sola tam tur çevirdiğimde direksiyonda ve dolayısıyla ön tarafta bir titreme oluyor özellikle frene basarak sağa, sola tam tur çevirdiğimde titreme inanılmaz artıyor (sokak arasında geri dönmek için manevra yaparken daha belirgin oluyor) sanki ön tarafta ve direksiyonda zelzele oluyor. Şuan şirket aracı kullanıyorum bir türlü fırsat bulup servise götüremedim, sürekli iş peşinde mesaide koşturuyorum. Bir  ustayla karşılaştık durumu anlattım amortisör takozları ve rulmanlar dağılmıştır büyük ihtimalle dedi, direksiyon kutusundan ya da hidrolikten olsa daha faklı tepkiler alırsın dedi. Seyir halindeyken titreme yok, sağa sola çekme yok ve kasislerden birazcık hızlı geçersem hafif bir vurma ses geliyor sadece. İlk fırsatta servise gideceğim ama en azından içimi rahatlatacak bir bilgi alabilirsem çok sevineceğim. Durumu anlatabildim mi bilemiyorum. İlginiz için şimdiden teşekkür ederim.

Saygılarımla.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Önerilen Mesajlar

  • 0

Merhaba;

    Farklı 2 servise daha göstermek istiyorum aslıda diğerlerinde de aynı teşhis koyulursa yaptıracağım. Fakat bana biraz pahalıya patlayacak sanırım. Taksici bir arkadaşım var sadece direksiyon tamiri yapan ünlü bir usta varmış Avrupa yakasındaki taksicilerin çoğunluğunun gittiği bir yermiş. Orayada gitsem mi diye düşünmüyor değilim. 

Hayır yanlış demişler ama biraz.

Focus 3 

1.6 ti-vct powershift de elektrik destekli hidrolik var. ehpas

Dizel, manuel 1.6 ti-vct ve ecoboostlar'da elektrikli direksiyon var. epas

Focus 2 de

sadece dizelde  elektrik destekli hidrolik var. ehpas

Diğerleri sadece hidrolik

Merhaba Yakup Bey;

Bilgilendirme için teşekkür ederim. 

     Açıkçası bana verdikleri bilgi bu fakat servisteki personelin verdiği tepkiyi de biraz yadırgamadım değil. Bana söylediği "Valla ben benzinli modelde bu sorunla ilk defa karşılaştım hidrolik pompasından geliyor bu ses, pompa yetiştiremediği için zorlanıyor ve bu şekilde tepki veriyor" dedi. "Benzinli modellerde sadece hidrolik direksiyon var Dizel modellerde elektrik destekli direksiyon var ve dizellerde direksiyon sorunlarıyla karşılaştık fakat benzinli modelde bir ilki yaşıyoruz" dedi. Bu nedenle 2 servise daha gitmek istiyorum ve birde farklı bir direksiyon ustası varmış onuda düşünmüyor değilim.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgi

Bu siteyi kullanarak, forum Gizlilik Politikasını kabul etmiş olursunuz.