Jump to content
2019 Temmuz'dan sonraki tüm içerik ve üyelikler silinmiştir. Lütfen yeni kayıt yapınız ×

Halil Yekin

Üye
  • Toplam İleti

    13
  • Katılım

  • Son ziyaret

Halil Yekin Hakkında

Profil Detayları

  • Şehir:
    İstanbul
  • Arabam:
    12 Focus Ti-VCT Titnm PS
  • Meslek:
    Yönetici
  • Cinsiyet:
    Bay

Halil Yekin's Achievements

Apprentice

Apprentice (3/14)

  • First Post
  • Collaborator
  • Conversation Starter
  • Week One Done
  • One Month Later

Recent Badges

9

Toplam Beğeni

1

Forum Yanıtları

  1. Fırsat bulabilirsem gitmeye çalışacağım. Teşekkürler.
  2. Merhaba; Farklı 2 servise daha göstermek istiyorum aslıda diğerlerinde de aynı teşhis koyulursa yaptıracağım. Fakat bana biraz pahalıya patlayacak sanırım. Taksici bir arkadaşım var sadece direksiyon tamiri yapan ünlü bir usta varmış Avrupa yakasındaki taksicilerin çoğunluğunun gittiği bir yermiş. Orayada gitsem mi diye düşünmüyor değilim. Merhaba Yakup Bey; Bilgilendirme için teşekkür ederim. Açıkçası bana verdikleri bilgi bu fakat servisteki personelin verdiği tepkiyi de biraz yadırgamadım değil. Bana söylediği "Valla ben benzinli modelde bu sorunla ilk defa karşılaştım hidrolik pompasından geliyor bu ses, pompa yetiştiremediği için zorlanıyor ve bu şekilde tepki veriyor" dedi. "Benzinli modellerde sadece hidrolik direksiyon var Dizel modellerde elektrik destekli direksiyon var ve dizellerde direksiyon sorunlarıyla karşılaştık fakat benzinli modelde bir ilki yaşıyoruz" dedi. Bu nedenle 2 servise daha gitmek istiyorum ve birde farklı bir direksiyon ustası varmış onuda düşünmüyor değilim.
  3. Merhaba Arkadaşlar; En sonunda servise gittim ve sorunun kaynağının direksiyon hidrolik pompasından olduğunu öğrendim. Benzinli modellerde elektrik destekli sistem olmadığını sadece hidrolik olduğunu söylediler. Elektrik destekli sistemin dizel modellerde kullanıldığını da bu sayede öğrenmiş oldum. Genel bilgi olması açısından sizinle paylaşmak istedim. Saygılarımla.
  4. Eyvallah Teşekkürler olur öyle havalar sıcak Saygılar.
  5. Merhaba Kadir Bey; Öncelikle geçmiş olsun. Benim problemimle sizinki anladığım kadarıyla tamamen farklı, ben dururken frene basarak direksiyonu (mesela ışıklarda dururken) sağa sola tam tur döndürürken manevra yaparken ön tekerleklerde titreme yapıyor. Sanki ben direksiyonu çevirirken hidrolik tekerlekleri döndürmeye çalışırken tekerleklerden karşı bir kuvvet geliyor ve hidrolik veya direksiyon kutusu zorlanıyor gibi. dönüyor fakat titreyerek ses çıkartarak dönüyor direksiyon.
  6. Merhaba Kaan Bey, Öncelikle ilginiz için teşekkür ederim. Araç kullanırken manevralarda (direksiyonu tam tur çevirirken) en çok dikkat ettiğim nokta sizinde belirttiğiniz son limitine kadar asla zorlamam yani sona dayandığında ki o "tak" sesinin gelmemesi için son derece dikkat ederim. Benim sorunum direksiyonu döndürme, manevra esnasında sona dayanmadan önce oluşan titreşim ve o ses aslında. Manevra esnasında dışarıdan lastiklere bakıldığında lastiklerdeki titreme seste net bir şekilde görülebiliyor. Mümkün olan en kısa zamanda servise gitmeyi planlıyorum sürekli aklımı kurcalıyor
  7. Merhaba Arkadaşlar; 3 ay önce 2012 Ford Focus Titanium powerShift aldım ve yaklaşık 400 km ancak yapabildim. Sürekli aklımı kurcalayan içimi gıcıklayan bir durum var sizlerin tecrübe ve bilgilerinizden faydalanmak istedim. Aracım rölantide çalışırken direksiyonu sağa, sola tam tur çevirdiğimde direksiyonda ve dolayısıyla ön tarafta bir titreme oluyor özellikle frene basarak sağa, sola tam tur çevirdiğimde titreme inanılmaz artıyor (sokak arasında geri dönmek için manevra yaparken daha belirgin oluyor) sanki ön tarafta ve direksiyonda zelzele oluyor. Şuan şirket aracı kullanıyorum bir türlü fırsat bulup servise götüremedim, sürekli iş peşinde mesaide koşturuyorum. Bir ustayla karşılaştık durumu anlattım amortisör takozları ve rulmanlar dağılmıştır büyük ihtimalle dedi, direksiyon kutusundan ya da hidrolikten olsa daha faklı tepkiler alırsın dedi. Seyir halindeyken titreme yok, sağa sola çekme yok ve kasislerden birazcık hızlı geçersem hafif bir vurma ses geliyor sadece. İlk fırsatta servise gideceğim ama en azından içimi rahatlatacak bir bilgi alabilirsem çok sevineceğim. Durumu anlatabildim mi bilemiyorum. İlginiz için şimdiden teşekkür ederim. Saygılarımla.
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgi

Bu siteyi kullanarak, forum Gizlilik Politikasını kabul etmiş olursunuz.