Jump to content
2019 Temmuz'dan sonraki tüm içerik ve üyelikler silinmiştir. Lütfen yeni kayıt yapınız ×

Ömer Yalçınkaya

Üye
  • Toplam İleti

    5
  • Katılım

  • Son ziyaret

Ömer Yalçınkaya tarafından yazılan her şey

  1. Yakup Bey Düzeltme yaptığınız için teşekkürler. Kaan Beyin Emekler Boşuna gitmedi. En azından
  2. aynen kaan Bey. Bende mesajınıza yorum yapmaya devam ediyordum. Bir de baktim. Bu mesajı atma yetkiniz yok dedi. sayfayi yeniledim. Birde baktim silinmiş..
  3. Kaan Bey bilgi ve birikimlerinizi paylaştığınız için çok teşekkür ederim. ilk fırsatta baktıracam. Arabayı Servisin yatırmayacağını bilsem bu gün yaptıracam ama bir kaç gün serviste yatıracak olmaları elimi kolumu bağlıyor... Servisler Epeyce Yoğun
  4. Kaan Bey Teşekkürler Aracı zorda olsa serviste gösterdim. Araç otomatik vites olduğu için burada usta bulmakta zorlanıyorum. Bir kaç tane usta buldum. Onlarda aracı 3-4 gün sanayide bırakmam gerektiğini söylediler. Arabayı karı koca işe gitmede kullandığımız için ve Diyarbakır"a 90 KM mesafede bir ilçede olduğumuz için bu pek mümkün olmadı. Aracı bir kaç kez servise götürdüm. Onlarda aynısını söylediler. Aracı serviste Bilgisayara bile sokturamadım. 3-4 kez gidip gelmenin sonunda Serviste arıza tespiti yaptırdım. Servis sorunun vites mekanizmasında olduğunu vites mekanizmasını komple değiştireceklerini üçretin: 1500 TL parça +300 TL işçilik olduğunu söylediler. Aracım 89.000 Km de, Servisler bu konularda genelde direk parça değişimine gidiyorlar. zaten kendileri de söylüyor. Biz otomatik vites tamiri yapamayız direk parça değiştiririz diyorlar. Bana sanki sorun özünde çok basitmiş gibi geliyor. Çünkü araçta en ufak bir vuruntu veya tekleme veya performanstan düşme söz konusu değil tek sorun. Bu arıza ışığı yandığında aracın trıptonik vitese geçmemesi.
  5. Merhaba arkadaşlar. Siteye yeni üye oldum. Aracımla ilgili bir sorunum var. Bu konuda bilgilerinizi paylaşırsanız sevinirim. 2007 Model Fort Focus Collettion 4K 1.6İ MB marka model 4 ileri otomatik vites bir aracım var. 1.5 yıldır kullanıyorum. Çokta memnunum. Ancak 1.5 ay kadar önce aracımda birden motor sistem arızası ve otomatik vites kutusu arızası uyarısı araç bilgisayarında belirdi. BU işaret belirdikten sonra araç Triptonik vitese vites kolu mekanizma olarak geçiyor ancak araç halen D de gözüküyor ve otomobil kendini D de kullanmaya devam ediyor. Eğer aracı stop edip yeniden çalıştırırsanız. Bu araza araç bilgisayar ekranında gözükmüyor. ve vitesi R ile N ye atmadan direk D ye atarsanız gene yanmıyor. Aracı Triptonik vitese geçiriyorsunuz ve triptonikte kullanabiliyorsunuz. Ancak bu kez de vites D ye mekanizma olarak geçiyor sistem olarak geçmiyor. Vitesi N ye yada R ye attığınızda araç gene otomatik vites kutusu arızasını veriyor ve araç sadece otomatik viteste kullanıla biliyor. Yani arabayı stop edip çalıştırınca arıza göstermiyor R ve N ye atınca bu arıza işareti geliyor. Ondan sonra sadece otomatik viteste kullanabiliyorsunuz. Aracı sanayide bir kaç ustaya götürdüm. Bilgisayara soktular. Sorun olarak 'Otomatik vites kutusu düşürme anahtarı devrede' ibaresi gözüküyor Araç otomatik vites olduğu için burada usta bulmakta zorlanıyorum. Bir kaç tane usta buldum. Onlarda aracı 3-4 gün sanayide bırakmam gerektiğini söylediler. Arabayı karı koca işe gitmede kullandığımız için ve Diyarbakır"a 90 KM mesafede bir ilçede olduğumuz için bu pek mümkün olmadı. Aracı bir kaç kez servise götürdüm. Onlarda aynısını söylediler. Aracı serviste Bilgisayara bile sokturamadım. 3-4 kez gidip gelmenin sonunda Serviste arıza tespiti yaptırdım. Servis sorunun vites mekanizmasında olduğunu vites mekanizmasını komple değiştireceklerini üçretin: 1500 TL parça +300 TL işçilik olduğunu söylediler. Aracım 89.000 Km de, Servisler bu konularda genelde direk parça değişimine gidiyorlar. zaten kendileri de söylüyor. Biz otomatik vites tamiri yapamayız direk parça değiştiririz diyorlar. Bana sanki sorun özünde çok basitmiş gibi geliyor. Çünkü araçta en ufak bir vuruntu veya tekleme veya performanstan düşme söz konusu değil tek sorun. Bu arıza ışığı yandığında aracın trıptonik vitese geçmemesi. Bu konuda bilgisi olan arkadaşlar. Tecrübelerini paylaşırlarsa çok sevinirim.
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgi

Bu siteyi kullanarak, forum Gizlilik Politikasını kabul etmiş olursunuz.