Jump to content
2019 Temmuz'dan sonraki tüm içerik ve üyelikler silinmiştir. Lütfen yeni kayıt yapınız ×

Zafer Y.

Üye
  • Toplam İleti

    9
  • Katılım

  • Son ziyaret

Zafer Y. Hakkında

Profil Detayları

  • Şehir:
    ÇANAKKALE
  • Arabam:
    FOCUS TDCİ TREND 09
  • Meslek:
    MATEMATİK ÖĞR.
  • Cinsiyet:
    Bay

Zafer Y.'s Achievements

Rookie

Rookie (2/14)

  • First Post
  • Reacting Well
  • Conversation Starter
  • Week One Done
  • One Month Later

Recent Badges

4

Toplam Beğeni

  1. 140 +kdv gibi bi fiyatı varmış bilginiz olsun.Benimkinde usta turbodan çıkan siyah hortumun hava basıncına baktı. basınç çok azdı. bir kişi araca gaz veriyor usta hava basıncını kontrol ediyordu(eliyle hortumu kontrol ediyordu). Bi kaç şey denediler basınç hep çok çok azdı.çok sert olması gerekir diyordu. turbo yu söküp yeni bile taktı yine aynıydı. Büyük ihtimalle selenoid valf olabilir,, elimde yok : 140+kdv riskini alırsan getirtirim dedi. ve 2 gün sonra yenisi takıldı ve anlatamam performansın nasıl arttığını ..2 ile zor çıktığım yokuşu 3 le 80 e vurarak çıkıyor gaz kesmek zorunda kalıyorum.
  2. Sorun çözüldü arkadaşlar. Turbo selenoid valfi değiştirdik. Ustam işinin ehli idi. (işçilik dahil toplam 220 tl.) Aracım eski performansına kavuştu.daha ilk 2 km de anladım.Yardımlarınız ve ilginiz için teşekkürler. Özellikle Onur Gök Bey tam teşhis koYmuştu.yİne bu forumda bir arkadaş böyle bir çekiş sorununda selenid valfin değiştirilmesi gerektiğini ısrarla söylüyordu.Usta da parçanın fiyatı 150 falan istersen bi risk alalım dedi. bende aldım. parça takıldı ve sorun çözüldü. Küçücük bi parça performansı bu kadar etkilesin..şaşılacak bir şey.. Bu arada iyi bi ustam oldu.
  3. Aynı düşünüyorum.Bilgisayarla ilgili bi problem gibi görünüyor. Ben aklıma geldikçe sıfırlarım.
  4. Cevaplarınız için çok teşekkür ederim arkadaşlar. Selenoid valf ve kızdırma bujisi olabilir gerçekten. Bu hafta baktıracağım.fırsat bulabilirsem..(.(İlginç olan aracı sıfır almıştım, eski halini bilmesem anlamam hiç birşey. çünkü şehir içinde basıp gidiyor. yokuşlarda ve 4 ve 5. viteste sorun.o da öncesini bildiğim için anlıyorum.çok bariz güç düşmesi var..bi şey aracı tutuyor.).)
  5. aynı şey işte: filtre den olduğunu zannetmem değiştirmiştim çünkü...araştırdığım kadarıyla:selenoid valf, debriyaj balata, katalitik könver, seçenkleri ve veya...hiç tecrübe etmedim ki böyle bi şeyi..bulursanız bi şey lütfen haber verin... ben bulunca muhakkak burada yazacağım..
  6. Teşekkürler Servet Bey, Bende sizin gibi düşünüp gittim. fakat cevap beni ürküttü. teknik olarak hiç anlamasamda turbo ve katalitik şeyin ne olduğunu tahmin ediyorum. biri edirne diğeri kars. Güven sarsılınca da sorun düzelse bile akılda soru işaretleri kalır... uygun zamanda farklı bi servise gideceğim.( bi de burada bi usta varmış anlayan, ona götürecek arkadaş binip bakacağız) özledim 90 lık aracımın müthiş fırlayışını..
  7. sağolun bende öyle yapacağım..belki başına gelmiş bi arkadaş yardımcı olur diye yazdım.
  8. matematik öğretmeniyim ben, servis hiç güven vermedi...bi gün farklı bi gün farklı şey söyledi. fiyatı aynı tuttu.(katalitik kön... ve turbo valfi)
  9. Kısaca 2009 dizel focus eski çekiş gücü yok. 1.2. vites iyi. ancak yokuşlarda özellikle 4-5 çok kötü...eskisi gibi fırlamıyor. düz yolda bile 110 120 yi geçmiyor.sanki hız limiti konmuş gibi.....şehir içinde hiç bi şey yok her şey normal.yakıt normal(4-6.5).bütün bakımları serviste yapıldı.
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgi

Bu siteyi kullanarak, forum Gizlilik Politikasını kabul etmiş olursunuz.