Jump to content
2019 Temmuz'dan sonraki tüm içerik ve üyelikler silinmiştir. Lütfen yeni kayıt yapınız ×

Cengiz Kasap

Üye
  • Toplam İleti

    56
  • Katılım

  • Son ziyaret

İletiler, Cengiz Kasap tarafından oluşturuldu

  1. On 02.02.2016 at 09:03, Serkan Mevlüt Taşkın said:

    Arkadaslae yardiminiza ihtiyacim var. Focus 2 trend otomatik 2007 model aracima ccli direksiyon aldim taktim fakat kontak altindaki sokette gerekli iki kablo mevcut degil gaz pedali ve fren pedalinda gerekli tesisat mevcut ne yapmam gerekiyor pesmi edeyim yoksa gem modulune  hat cektireyimmi baska sorun yasarmiyim çözümü varmidir gem modülünde aktiflestirmeme ihtimalim varmi lutfen yardim

    Gem modülüne hat çekme sorunu cozer mi olmayacaksa boşa uğrasmak istemiyorum. 

    Serkan kardeşim...Aynı aracım var sıkıntır yok.Kafana takma.ben forumda anlattım tesisat kablosunu nereye çekeceğini...Rahat ol

    Arkadaşlar yakın olan çevre illerde montaj ,cc tuşları ve yazılım konusunda ve multimedya ürünleri montajında  yardımcı olabilirim.

  2. Forumda arattım ama bulamadım. Focus 2 otomatik vites sahibiyim. Araç yokuş aşağı d konumunda giderken gazdan ayağımı çekssem dahi sanki boştaymış gibi hızlanıyor. kışın bu benim için problem açıkçası. kış şöförlüğü tecrübesi olanlar  otomatik vites bu aracı nasıl kullanacağımız hakkında bilgi verirse sevinirim. merak ettiğim konular özellikle yokuş çıkarken ve inerken aracı nasıl kullanmalıyız ve hangi vites konumumlarında ?

    Hemşerim, rampa aşağı gazdan ayağını çektiğinde araç devir saati yükselir,fakat kesinlikle vites büyütmez.Ben buna çözüm olarak rampa aşağı hızlanmak istersem manuel seçeneğini kullanıyorum.Mesela Çuha doruğundan aşağı inerken ayağını gazdan al araç bağırmaya başlar ama salmaz çünkü kompresör sağlamsa bırakmaz aracı. :D

  3. 2007 Focus  CVT TDCİ aracım var.Aracımda vuruntu başladı.Artık o kadar çok belli ediyordu araçtaki herkes rahatsız oluyor.Sorun sabit hızda olsa da,hızlanma sürecinde de olsa da gaz basılıyken mevcut olup,ayak gazdan çekili yapmıyor.Sanki torpido,şanzıman  çıkacak yerinden.Artık sık yapmaya başladı.Gittiğim ustalar,şanzıman arızası koydular.Ama sadece bir iki tane arıza tespit cihazı(üniversal olanlar)aşağıdaki arızayı verdi.IMG-20150718-WA0000.thumb.jpg.818c0e8ea5

    Acaba son ustanın yol testinde söylediği eksantrik mil sensörü arızasını doğrular nitelikte çıkan fotoğraftaki arıza kodu doğru olabilir mi?Zira en yakın servis 130 km de.Ama çekiciyle gitmesi gerekli çünkü anlık ,aşırı vuruntu yapıyor.

  4. emrullah bey  direksiyonun iç kısmında kırmızı 5'li soket yok mu? kırmızı soket varsa takmış olduğumuz cruise control düğmelerinden gelen siyah kabloyu 5 li soketteki 2 nolu pine kırmızıyı 3 nolu pine takıyoruz. 

     

    kırmızı soket yoksa 

    soldan 4. pine yani kahverenkli olan pine siyah kabloyu 5.pine kırmızı kabloyu takıp gem modülüne çekiyoruz.

     

    daha sonra gem modülünün klipsini açıp modülü çıkartıp biraz öne çekin.(gem modülü sigorta kutusunun yanında torpidonun altında bulunuyor)Klips sağınızı gösterecek şekilde dururken size yakın bin grubunda soldan ikinci boş pine kırmızı aracın ön tarafını gösteren pin grubuna ise sağdan 7. pine siyah kabloyu takınız.

     

     

     

    Adsız.png

    HIZ SABİTLEYİCİ MONTAJI (sade).docx

    Iyi gunler cengiz bey ben arabama direksiyon simidine tuşları taktim ama direksiynun altindaki sokette 4 adet kablo mevcut kabloyu çekmek icin yardimci olurmusunuz urfada çekmek icin uğraşımiyorlar zaten bir beyaz bide kahverengi kablo var hangisi nereye takilacak bilmem yeterli olur sanirim 

    Emrullah bey kusura bakmayın birkaç gündür kontrol edemedim siteyi...Bünyamin kardeş anlatmış.Aynen dediğini uygulayın.

  5. Malum hız sabitleyici takmayı öğrendik.Arkadaşımın 2009 Focus Trend benzinli aracına montajı yapmıştık.Sadece direksiyona düğme montajı yaptık.Hız sabitleyici çalışıyordu.Belli bir zaman sonra çalışmamaya başladı.Araçta hata kodu vardı.Cruise control yüksek gerilim diye.Sildik yine çalışmıyor.Birde kontakla test yaptık,Off düğmesi çalışıyor diğerleri çalışmıyor.Ne yapmamızı önerirsiniz?

    • Beğen 1
  6. start-stop = araç durunca, motorun durması, bu olmaz..

    anahtarsız çalıştırmadan bahsediyor iseniz, zor görünüyor. Modül, tesisat, yeni anahtarlar, düğme vs gerekiyor (2009 focus için yaptığım araştırmada, hazır kayıp anahtarları yeniletirken yapayım dedim ama kesin olan parçalar bile epey masraflı olunca vazgeçmiştim).

    Evet,Murat bey haklı...

    • Beğen 1
  7. sonunda hallettim...

     

    ali beyden gelen tuş takımları 24 saatte elimde oldu. elektrikçi bir arkadaşımla montajı yaptık,

    sıra geldi programlamaya arkadaşımdaki cihaz delphi imiş ve sadece hata tespiti yapabiliyormuş.

    konyada özfordda çalışan bi arkadaşım daha önce sorduğumda gel hallederiz demişti. o da oradan ayrılarak kendi yerini açmış.

    onu buldum cumartesi 40 dakika kadar sürdü programlaması ve artık hız sabitleme çalışıyor.

    ali beye ve cengiz beye çok teşekkür ederim takıldığımız yerlerde sağolsunlar yardımcı oldular. bu arada garip ama benim araçta tesisat yani direksiyondan gem modülüne giden kablolar yoktu. kendimiz çektik onu.

    herkese saygılar...

     

    konyada bunu taktırmak isteyenler olursa.  eski sanayide Tekelioğlu oto elektrik ersin kardeşim montajı yapar artık programlama ise Anadolu sanayide aker teknik Sertaç abi yapıyor bilginiz olsun..

     

    bana toplam maliyet  200 tl gibi oldu ancak işin çoğunu kendim yaptım

    Ali bey hayırlı olsun...Yardımcı olabildiysek ne mutlu...Programlamanın uzun sürmesi 2009 larda kayıtların değişmesinden dolayı.Arkadaşımın aracında da aynı olay vardı.Ben onu tahmin etmemiştim demek ki araçtan araca değişiyor.Fakat bazı arkadaşlar bu işi paraya dökmüş diye duydum,üzüldüm.Yardımcı olmamızı isteyenlere kapımız açık...

    • Beğen 1
  8. cengiz hocam ON tuşu çalışmıyor mu diye korkmuştum bende, neyseki normal çalışıyormuş  :)

    ecomod'u aktifleştirsem gerçekten faydası olur mu acaba? ayrıca arabayla giderken belli bir süre sonra kapılar otomatik kilitleniyorya o aktif değil bende, onuda aktifleştirmek istiyorum ama hangi bölümde bilmiyorum.

    kapı açma kollarına led takmak güzel fikir ama kablo çekme işi varya o orjinalliği bozar mı? görüntü güzel orjinal olacaksa onu da yapalım cengiz hocam  :yeah:

     

    Yok orjinalliği bozmayacağız...Oldukça kolay sadece sol kapı azcık uğraştıracak.Ben mantar led siparişi verdim...Yapmaya çalışacağım.Ecomod benim araca olmuyor malum 2007 hec modülünde ecomod, eco shift up var ordan tikleyebilirsin.Ama faydasını bilemiyorum.Denemek lazım.Beğenmezsen iptal edersin.Kolay gelsin.

     

     

     

    arkadaşlar benim elim pek alet edevat tutmaz da konya da bu işi yapacak elektrikçi varmı bildiğiniz.

    yada bünyamin tosun kardeş benim aracada bi el atsan :)

    ali cehri abim konyada takacak elektirkçi bulabilirsem cc tus takımı isteyeceğim senden ancak ben özel mesaj atamıyorum sana nasıl ulaşırım..?

    Ali beyin telini özelden gönderdim.

    • Beğen 3
  9. 9 June 2015 - 09:23 tarihinde, Bünyamin Tosun yazdı:

    en nihayetinde cc devrede, dün akşam gem modülü de ayarladım ve çalışmaya başladı, yalnız kafama takılan ON tuşuna basınca o anda hız sabitlenmeye başlamıyor, önce ON tuşuna basıyorum ve ardından SET + tuşuna basınca sabitliyor, bu normal mi? ben ON tuşuna basmayla o anda hız sabitlenecek diye bekliyordum ama yanlış biliyorum galiba.

    bu arada cengiz hocama ve katkıları olan tüm arkadaşlara teşekkürler  :)

     

     

     

    Hayırlı olsun...On tuşu sistemi açar + tuşu devreye alır ve gaz verir, - tuşu hızı azaltır.Res tuşu devreden çıkardığınız hıza tekrar ulaştırır.Sıkıntı yok normal çalışıyor.Yardımcı olabildiysem ne mutlu bana...Hocam sırada kapı açma kollarına led takacağım.Hadi beraber başlayalım.Ayrıca senin yerinde olsam ecomodu da aktifleştiririm...   :D

    9 June 2015 - 13:45 tarihinde, Erdal Çobanoğlu yazdı:

    bekliyorum hocam önemli olan iş görmesi :D

     

    Tamam hocam yarın arar kargo bilgilerini alırım...Ayrıca numaram 0.543.830 00 68

    • Beğen 1
  10. Bünyamin hocam switch anahtar takmalısınız.Çünkü hs-can ve ms can konumlarında değişiklik yapacaksınız.Forumda şema var.6 pinli 3 konumlu on -off-on anahtar olacak.Benim gibi bulamazsanız 2 tane 3 pinli on-off-on anahtar alıp yanyana kullanarak ta yapabilirsiniz.Ayrıca kabloyu kesmenize gerek yoktu.Kornanın yaylarının altından rahatlıkla geçiyordu.

    Erdal hocam aynı durum sizin içinde geçerli elm 327 alıp onda 1-2 değişiklikle işlemi yapabilirsiniz.Yukarıda söylediğim gibi forumda bağlantı şeması var.Birde arkadaşlar gem,hec ve pcm de okutup önce yedek alın ne olur ne olmaz...


    Sonunda cc tuşlarını taktım (cengiz hocamın anlatımı sayesinde sağolsun, yoksa takamazdım)  , biraz uğraştırdı tuşları, direksiyonun orta kısmını çıkarmak kolay oldu ama tuşları takacağım kısımları kesmek gerekiyordu ve sağ tarafı çok kesmişim , kestiğim kısmın birazını eklemek zorunda kaldım.

    Tuşları tamamladıktan sonra elm cihazını bağladım, uzun bi süre bağlantı kuramadım, ama daha sonra hc-can bölümünü oluşturdum ve hec kısmında cruise control tikini işaretleyip yazdırdım,

    Ms-can bölümünde sürekli hata verdi, bu kısımda yardım istiyorum arkadaşlar forumdaki elm327 ile ilgili bu kısmı incelemiştim ama gözümden kaçan kısım elm327 üzerindeki yapılması gereken değişiklik,  elm327’ye switc takmak gerekiyor diye yazıyor, bunu yapmadan olmuyor mu , cengiz hocam siz nasıl yapmıştınız? Bu kısmı biraz daha ayrıntılı anlatabilir misiniz?

     

    Hata kodu aşağıda

    incorrect response from adapter to request

    10 87 

    CAN ERROR

     

     

    engiz hocam o kabloyu illa kendimiz mi yapacaz.Yoksa yapıp gönderme şansınız varmı? :D Ben direksiyonu değiştrdim ve 2 kabloyu taktırdım sadece son aşama kaldı ama elmonfig den yapmam gereken şey için o kablo lazım.

    Forum linki  yukarıdaki gibi ama tekrar vereyim.


    Erdal bey yapıp gönderirim,ama kolay yapması...

  11. 2007 Cvt TDCİ focus aracımda anlamsızca daha önceden herhangi bir uyarı vermeden  yada arıza kodu göstermeden turbo devreye girmemeye başladı.Malum küçük yer usta kontrol ederek sökeceğiz diyor.Öncesinde ötme yok ses yok herhangi bir durum yok,şimdi duman yok ses yok sadece devreye girmiyor.Ne yapmalıyım?Sıfır mı alsam tamire mi göndersem...

  12. Aklıma gelmişken tuşları direksiyona takarken bi zorluğu var mı, kesme biçme işlemi var mı cengiz hocam, resimlerde gördüğüme göre sol tuşu takmadan önce direksiyonda takılacak yeri kesme işlemi olmuş biraz.

    Kesme işlemi yapıyoruz.Her iki tarafta da işlem yapılması gerekli.Fakat maket bıçağı işinizi görür.Üst kısımlar da özenti gereksiz,ama alt tarafta biraz hassaslık gerekli...Kestikten sonra düğmelere ikişer adet vida atılıyor.Kutu içeriğinde vidası var zaten...Arkadaşın aracında montaj toplamda 1 saatimi aldı.Yani işlem basit...

    E-mailinizi verirseniz resimleri (elmconfig program görüntüleri) yarın atabilirim...Fakat bilgisayarınız windows 8 işletim sistemine sahipse usb tanımıyor.İşlemi win 7 ile yapmalısınız.

    • Beğen 2
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgi

Bu siteyi kullanarak, forum Gizlilik Politikasını kabul etmiş olursunuz.