Jump to content
2019 Temmuz'dan sonraki tüm içerik ve üyelikler silinmiştir. Lütfen yeni kayıt yapınız ×

Furkan Ortaköse

Üye
  • Toplam İleti

    11
  • Katılım

  • Son ziyaret

Furkan Ortaköse Hakkında

Profil Detayları

  • Şehir:
    kayseri
  • Arabam:
    2009 1.6 tdci trend
  • Meslek:
    turizm
  • Cinsiyet:
    Bay

Furkan Ortaköse's Achievements

Rookie

Rookie (2/14)

  • First Post
  • Collaborator
  • Reacting Well
  • Conversation Starter
  • Week One Done

Recent Badges

3

Toplam Beğeni

  1. zafer bey geçmiş olsun aracınız 90 hp ise dpf yok ancak turbo valf ağrızası var ise dediğiniz gibi motor korumaya alıyor ve 120 yi geçmiyor ama inşallah o değildir sorun çünkü biraz maliyetli.
  2. kusura bakmayın alıntı yapmayı bilmiyorum forumda yeniyim teşbihte hata olmaz ancak bildiğim kadarıyla açıklamaya çalışayım bir nevi motorun sarsıntısını en aza indirmeye yarayan amortisör sistemi artı bağlantı noktası diye biliyorum. sorun ise sarsıntıyı en aza indirme yetisini kaybedince kasayı daha çok sallıyor ve motorun ısınana kadar yada belirli bir süre devirde şaşırma durumunu yaratıyor buda örneğin normalde 500 devirde rolantide çalışıyorsa birazcık daha aşağıda çalışıyor ve sarsıntıyı hissettiriyor.
  3. Rolantide yapıp düzeliyorsa bunla ilgili değil abi benim dediğim gaz yemiyo tam kesik kesik atıyor ama sizin sorun büyük ihtimalle Ford'un kronik problemi olan motor kulaklarını bozmuş olabilir. Arkadaşımın focustada vardı aynı sorun gösterdiğimizde bundan olur dediler değişelim dedik gerek yok 300 lira vereceksin tekrar bozar kronik dediler.
  4. benim şikayetimde başta öyle idi silkeleme ile birlikte gaz verince vuruntuyu 2000 devire kadarmı yapıyor aracınız? 2000 üzerinde normale dönüyorsa vuruntu yaparken eğzoz a bakın o zaman artıyor dumanı çünki
  5. Ilginize teşekkür ederim Turbo yağlama yaparsa olur dediler ancak hem servis hem sanayide ölçümlerinde sıfır turbo da taksam ses performans durumunda değişiklik olmaz gayet iyi durumda dediler bende korkmuştum işin açığı ama sorun yok dediler bu arada duman iyice azaldı servis enjektör ucu temizlendi ancak bloktaki kurumları arıyor olsa gerek zamanla azalacaktır dedi ve azalıyor çok şükür .
  6. Aynı şikayetten muzdarıp olan var ise diye paylaşmak istedim nihayet beyne ağrıza yazdı ve silkeleme sorunu pomPa müşüründe imiş 250 tl karşılığında değiştirdim ve silkeleme geçti ilk çalıştırmadaki vuruntuda geçti yanlızca marşa bastığım zaman anlık duman püf ediyor oda günden güne azalıyor saygılar.
  7. merhabalar 2009 model 1.6 tdci aracımı 2 yıldır kullanmaktayım ancak son zamanlarda aracım da silkeleme başladı özelikle 1500 2000 devir arası 2 3 saniye gaz kesiyordu sanayi ye gittim ve mazot filtresini değiştirdim geçmedi sonra enjektör servisi arkadaşım vardı enjektörleri temizledi ve sabah marşa bastığımda beyaz duman atıyor yaklaşık 2 dakika ardından normale dönüyor özellikle kıyamıyorum ama soğuk motora 4000 devire kadar gaz verince anında kesiyor ve aracımı 1 gece servise bıraktım ilk çalıştırmayı onlar yaptılar ancak duman normal dediler ayrıca hiç bir şekilde beyne arıza yazmıyor. benimde demem o ki normal ise eskiden neden yapmıyordu ? acaba bana bu hususta yardımcı olabilecek yada sorunları yaşamış yada çözmüş olan birisi var ise yardımını beklemekteyim. ilginize şimdiden teşekkürler.
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgi

Bu siteyi kullanarak, forum Gizlilik Politikasını kabul etmiş olursunuz.