Jump to content
2019 Temmuz'dan sonraki tüm içerik ve üyelikler silinmiştir. Lütfen yeni kayıt yapınız ×

Eren K.

Üye
  • Toplam İleti

    130
  • Katılım

  • Son ziyaret

İletiler, Eren K. tarafından oluşturuldu

  1. 19 saat önce, Muhittin özer yazdı:

    Merhabalar 2011 focus 2.5 aracım var ,ariza isigi yaniuor ve cekis dusuklugu var, p042f egr valfi kapalı hatasi veriyor, ustayla söktük temizledik hatta dpf sistemini de komple kirimdan temizledi egr isigi sorunu çözülmedi,yeni bir egralip taksam sorunum cozulur mu ustam öyle yapalim dedi

    Ağustos ayında benzer sorun tatil dönüşü yaşamıştım. Arıza ışığı yanmadı ama araçta çekiş düşüklüğü oldu. Durdum ve hata sorguladım bilgisayardan. EGR Vanası Kapalı Konumda Takılı Kalması yazıyordu. Servis kapalı olduğu için ustamın tavsiyesi ile arkadaşına gittim, EGR yazılımını sildik geri yükledik (adaptasyonunu yapmakta deniyor olabilir tam bilmiyorum) ve o gün bugündür EGR ile ilgili bir sıkıntı yaşamadım çok şükür. (Sökmeden, temizlemeden sadece yazılımını en baştan tekrar yükledik)

  2. 13 saat önce, Servet Ö. yazdı:

    Revizyondan önce turbocu turbo araba üstündeyken kontrol etsin önce.

    Tabi ki, kendi de öyle söyledi. Sen turbo dedin diye hemen söküp yollamam önce kontrollerini yaparız duruma göre bir yol izleriz dedi.

     

    4 saat önce, Tuğrul Toprak yazdı:

    Ayni araca sabibiz. Benim aracimda da bu sıkıntı 2 kere oldu. Pcye bağlandığında usta turbo basıncının düşük olduğunu söyleyip arızayı sildi. Bir daha yapmasını bekleyelim dedi. İkinci defa aynısını yapınca cok onemsemedim ve ustaya gitmedim. Arkadasta elm 327 diye ucuz bir aparat var onunla tekrar sildik arızayı ve bir daha ariza yanmadı şükür. 

    Bende de elm327 var, ama onunla veya başka cihazla silinmesiyle alakalı olduğunu sanmıyorum. Sonuç olarak araçta bir arıza var ve bunu silseniz de devam eden bir arıza olduğu için tekrar geri gelecektir çözülmediği sürece.  Bizde de servisten çıktıktan sonra 20-25 gün arıza vermedi, ustayla teste çıktığımızda şans eseri verdi bende orada gördüm ilk defa. 

  3. 1 saat önce, Servet Ö. yazdı:

     

    Silindirik olan actuator, hareket ettirdiği dişler vnt kısmı. Döner kısım ise turbonun türbin kısmı.

    Yani turbonun iç mekanizmasında çalışan bir parça değil mi, yanlış anlamadım?

    Turbo revizyonu için 1 yıl garantili 500-1000 TL arasında fiyat çıkar, 1-2 gün sürer en fazla dedi bugün birisi. Yaptırmayı düşünüyorum. İnşallah sorun çözülür gönül rahatlığı ile yeni sahibine veririz aracı. 

     

  4. 4 saat önce, Serkan Karakoca yazdı:

    araç focus 3 mü 1.6 tdci 115 hplik 

    2 mca, 109 luk

     

    10 saat önce, Servet Ö. yazdı:

    Selenoid montajı yanlış olabilir. (Yanlış montajda selenoid bozulabiliyor) 

    VNT veya VNT yi süren actuator bozuk olabilir. 

    Selenoidi serviste değiştiler düzelmedi, dışarıda kendimiz değiştik düzelmedi. Ondan dolayı düşük ihtimal geliyor selenoid biraz.

    VNT dediğiniz parça hangisi oluyor tam olarak?

    Küçük şehrin dezavantajından biri de usta bulamıyorsunuz. İstanbul'da falan olsam çözerdik her türlü ama Amasya'da çok zor. Araçta her zaman bende olmuyor. 

    İşin kötüsü araç ilanda, gönlümüz yaptırıp öyle satmaktan yana. Ne alacak kişi mağdur olsun ne bizim arkamızdan beddua edilmesin. Sorunun neyden olduğunu bilsek en kötü ihtimal alıcıya durumu açıklayıp şu kadar masrafı var deyip fiyattan düşmek ama sorunu da bilmiyoruz. Bugün birisi de turboya giden hortumlarda T şeklinde bağlantı yeri var, onun ince ucu tıkanıyor ondan olabilir dedi. Araç babamda şuan. Temmuz 5 inde dönüyorum memlekete sınavlar dolayısıyla. Döndüğümde bakacağım artık. 

  5. 2 saat önce, Ramazan D. yazdı:

    Selenoid orjinal mi, yan sanayi mi? Benim eski araçta p0234 turbo yüksek basınç ikazı vermişti. Serviste egr vakum kontrol valfi değişti ve düzeldi. Belki bi ihtimal orjinal valf takılmadıysa aynı hatayı tekrarlıyor olabilir. 

    Üstenden çıkanı yaklaşık 1 yıldır önce taktırmıştım. O da, yeni taktığımızda değil sanırım. Serviste ki ustanın verdiği parça no ile uyuşmuyorlar. Selenoid sorunlu olsa eski parçayı 1 yıldır kullanıyoruz sıkıntı olmamıştı. 

  6. Ayrı başlık açmadan buradan soruyum bende o zaman. Sorun hemen hemen aynı zaten. 

    Araç nisan ayında yolda giderken radyatör hortumunun klima kasnağına sürtmesinden dolayı suyu boşaltıp hararet yaptı ve arada yaşanan başka olaylardan sonra conta yaktı. Çekici ile tokat yetkili servise çekildi, 10 gün civarı durdu ve servisten çıktı araç. Son test sürüşüne çıktığında usta şunu dedi "Aracı sıkıştırınca motor arızası verip turboyu devreden çıkarıyor, sorguladım selenoid arızası yazıyor değişiyorum". Onay verdim değiştiler ancak sorun devam etti. En son inceledikten sonra turbo değişmesi lazım 3500 TL deyince yaptırmadan aldım aracı. 

    Sorun tam olarak şöyle oluyor. Sıkıştırdığımda bir sıkıntı yok, ama mesela 5. viteste 90-100-110  gidiyorum sabit hızda diyelim. Hafif tatlı bir yokuşa gelipte araba güç istediği anda performans düşüyor ve bir kaç saniye sonra motor arızası verip turboyu devreden çıkarıyor. Sorguladığımda P0299-Turboşarj düşük basınç hatası veriyor. Selenoidi değiştik sorun devam ediyor, hortumlarda bir patlak vs yok kontrol ettik. Sizce sorun neyden olabilir? 

  7. 11.05.2019 - 10:19 tarihinde, Ali orhan yilmaz yazdı:

    Merhabalar herkese ismim ali 29 yasindayim memurum. 2009 c max titanium x 1.6 tdci 109 hp aracimi yeni aldim. Bazi sorunlar oldugunu dusunuyorum. Kisaca bahsetmek gerekirse;

    1) debriyaj baya yukarda kavriyor bunlarin genel karakteristigimi yoksa bittigini mi ikaz ediyor

    2) arac normal degerlerinde 109 hp 240 nm torq olmasi gerekiyor.Fakat elm327 cihazi ile baglanip anlik tork ve hp olctugumde 90hp ustune ve 184nm torq ustune bir turlu cikmadi arac. Ve sanki 1.6 tdci performansi vermiyor araba o hissiyati hissedemedim. Turbo hortumlari kontrol edildi. Elm 327 cihazi ile baktigimda turbo basinci 1.1bar i gecmedi hic

    3) arac 110 dan sonra saga cekme yapiyor direksiyonu biraktiginda resmen serit degistiriyor 2 kere rot ayari yapildi lastikler yer degistirdi ama sonuc ayni

    4) aracin direkson pompasinin oldugunu dusundugum yerden elektrikler ses baya geliyor disardan cok daha net duyulabiliyor. Istop ettigimde 2 3 sn kadar sonra ses kesiliyor.

    Bunun gibi ufak tefek sorunlarim var eskisehirde yasiyorum bildigim ford ozel servisi yok malesef ve ilk defa bir ford model arac kullaniyorum. Tesekkur ederim.herkese iyi forumlar.

    Hayırlı olsun aracınız. Ben farklı bir şey sormak istiyorum. Elm cihazı ile turbo basıncını nerden görüyoruz?

  8. 16.12.2018 - 19:09 tarihinde, Mehmet Şükrü Altunok yazdı:

    DÜn araca enjektör ve yakıt temizleyici ve partikül filtre temizleyici kattım depoya ve depoyu fulledim Bugün 4. Viteste 3500 devirde en az 1  saat çevre yolda bastım araca sıkıştırdım ama hiçbir değişiklik olmadı hala aynı araba 4. Viteste 3.500 devirde araba 120 yaptı normalde 2. Ve 3 viteste falan koltuğa yapıştırırdı ama şimdi zerre kımıldatmıyor kafama takılan yol bilgisayarı ne turbo hatası ne motor hatası ne dpf sorunu veriyor yarın bilgisayara bağlatıp baktıracam bir kafama takılan konu bu partikül filtresini temizlemek işe yarar birde sıvısı varmış bunun o bitmiş olabilir mi yoksa bunu iptal mi ettirsek muaneye giderken egzoz ölçümünde sıkıntı yaşarmıyım 

    Enjektör temizleyici ve dpf temizleyiciyi kullandım ama hiç bir etkisini görmedim boş ürünler bana göre. Dpf  sıvısı için ben de zamanın da çok araştırdım ama f2,5 kasalar da 2011 modelleri kuru tip dpf imiş. Yani  dpf sıvısı yok bizim araçlar da. Zaten sıvılı olsa ve bitse motor arızası diye yol bilgisayarın da uyarı veriyor, şu  km ye kadar en az 2-3 defa bitmiş olması gerekirdi zaten. Motordan çok anlamam ama bence de önce bir bilgisayara bağlatın arıza kodu vs var mı baktırın, enjektör değerlerini felan kontrol edin ona göre yol izleyin. Bir de dpf basıncına da bakabilirsiniz forscan programı ile, bildiğim kadarıyla boş bir dpf de rolantide ki basınç değeri 0.4 civarı olması gerek. Değer 3 civarında ise komple tıkanmıştır büyük ihtimalle demişti otokoçta ki ustam. 

  9. 19.09.2018 - 18:03 tarihinde, Hakan Çeltik yazdı:

    Merhabalar,

    ben 2012 model 1.6 TDCİ trend paket aracımı yeni aldım. Yokuş kalkış ve otomatik kilitlenen kapı özelliklerini aktif ettirmek istiyorum. Elazığ veya Malatya'da yapabilecek var mı? veya bir ustaya yönlendirebilir misiniz?

    (ELM cihazı biraz maliyetli geldi malum dolar fırlayınca)

    Sivas'a yolunuz düşerse yardımcı olurum elimden geldiğince. 

  10. 15.09.2018 - 14:22 tarihinde, Levent Okutan yazdı:

    Merhaba Ford Courier 2015 model Tit plus aracım var..Aracımda rampada dururken klima açık ve Yokuş kalkış devredeyken kalkarken araç yığlımaktan öte stop etme derecesinde kötü bir durumda.30 mt sonra anca toparlıyor.Aynı drum 2012 model Cmax tada vardı ama Courier Cmax tan daha kötü drumda sanki..Aracıma yazlım atsam sorunum çözülür mü ve Artsı- Eksisi nedir ..bilen tecrübe eden arkadaşlar bilgi verirse iyi olur..

    Gaziantepte ECufast diye firma var düşündüğüm..17 yıllık firma.

    Bu durum dayımın courier aracında da var, bizim focusla 3-4. vitesle çıktığım yokuşu araba 2. viteste zor çıkmıştı. Sanki turbo devrede değilmiş gibi bayılıyordu sürekli. 

    Paşaoğlu firmasına da bakmanızı öneririm

  11. 19 saat önce, Çağdaş Kolcuoğlu yazdı:

     Bazı ustalar bu intercooler borusunun patladığını anlamazlar. Çünkü üstten bakarak anlamaya çalışırlar boruda delik var mı yok mu diye. Eğer arka kısımdaysa patlak ya da yarık, bu intercooler borusundan şüphelenmezler. Bunu anlamanın en iyi yolu, motor alt kapağını söküp öyle bakmaktır. Ya da arabadan gaz verirsiniz, o da boruyu eliyle sıkar, bir basınç hissetmezse patlak olduğuna kanaat getirir. Evet bu boru serviste pahalı. Ama orjinalini de dışarda bulmak zordur. Genelde yerli ya da ithal 30-40 tl. civarı satılır birçok parçacıda. Ama orjinalini almanızı tavsiye ederim her zaman turbo borularında. Uzun yolda, yokuşta patlarsa sıkıntı olur. 

    Evet ben de orjinalden yanayım. Şuan İstanbuldayım haftaya Amasya'ya dönünce zaten bakım zamanı da km den dolayı gelmiş oluyor servise gittiğimde değiştiririm onu da. 

    Artvin serviste ki usta direk sıkmadan bakarak anladı. Sanırım şanslıydım iyi ustaya denk geldim. 

    • Beğen 1
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgi

Bu siteyi kullanarak, forum Gizlilik Politikasını kabul etmiş olursunuz.