Jump to content
2019 Temmuz'dan sonraki tüm içerik ve üyelikler silinmiştir. Lütfen yeni kayıt yapınız ×

Levent Okutan

Üye
  • Toplam İleti

    204
  • Katılım

  • Son ziyaret

İletiler, Levent Okutan tarafından oluşturuldu

  1. 9 saat önce, Yıldırım Polat yazdı:

    Tamam 10 olsun ?

    --5 dakika sonra eklendi--

    Velhasıl kelam @Yakup Çağatay Bey bir taktik önermiş. Bunu uygulayıp bir depo suyu boşaltana kadar fıskiye çalıştıran olabilir. Bu durumda ortaya çıkabilecek bir arızayı önlemek adına tavsiyede bulundum. 

     

    11 saat önce, Koray Demir yazdı:

    Kılavuzda 10 saniye yazıyor.

     

    13 saat önce, Yıldırım Polat yazdı:

    Aklımda 5 diye kalmış ? 

     

    14 saat önce, Yakup Çağatay yazdı:

    Sanmam ama ihtimal olabilir bir de niye 5 ? Normalde bile o kadar basıyoruz en az.

     

    18 saat önce, Yıldırım Polat yazdı:

    5 saniyeden fazla basarsa fıskiye motoru zarar görür. Aralıklı basmak lazım. 

    Teşekkürler.

  2. kaputun üstündeki fıskiyelri mi yoksa motoru mu değiştiniz..

     

    --2 dakika sonra eklendi--
    8 saat önce, Cenk Demirel yazdı:

    Suyun sızdırmaması için ne yapmalı bilemiyorum. 2015 makyajlı focus 3 aracım da bazen sızdırıyor. Kaputun üstü leke oluyordu. Sızdırmayı engellemeyezseniz leke olmasını engelleyebilirsiniz. En azından gözünüze batmaz.

     

    Musluk suyu kullanmayın. 1,5 litrelik şişe içme suyu + kaliteli konsantre kaputta leke ve diğer aksamlarda leke bırakmayan cam silme suyu ile bu işi halledebilirsiniz.

     

    Ben 1,5 litre içme suyu + 3 litre Shell Easy Clean Screenwash cam suyu kullanıyorum ve çok şükür artık sızdırma yapsa da leke sorunum kalmadı. Benzinliklerde satılan ucuz yollu cam suları leke yapar. Musluk suyu leke yapar. Ama içme suyu ve önerdiğim ürün leke yapmaz. Fiyatı diğer cam sillere göre biraz daha pahalıdır ama temizliği de kokusu da çok iyidir. Üstelik yazın uzun yolculuklarda cama yapışan, silecek çalıştırdığınızda komple cama yayılan ve çıkması zor olan sinek, böcek ölüsü lekelerini bile silecek kullanarak çıkarabilecek kadar kaliteli siler. Bu ürün kışlık olanı. Pembe renkli olanı da yazlıktır. Ama yazın da bu mavi renkli kışlık ürünü kullanabilirsiniz. İnanın içme suyu + bu ürünle leke sorununuz kalmaz.

    9988563402802.jpg.2141f42d6dbae499834e5caa4deb7e16.jpg 

    içindeki suyu nasıl boşaltırım..

  3. Merhaba aracımın Cam suyu fıskiyesi çalıştırdıktan sonra 1ila 10 dk lık zaman içeride sızdırıyor..Servis focus 2012 model arası koronik çözümü yok dedi..kapt üstündeki sensörlü fıskıyeler değişti sorun aynı..Aracımı yıkatıyorum. diğer gün geldiğimde kaputun üstü harita gibi sızan kireçli suyun bıraktığı izle dolu..Tavsiyeleriniz Nelerdir ?

    Not Eski konuyu okudum Belki güncel bir çözüm vardır diye konu açtım...

     

  4. 02.06.2018 - 01:17 tarihinde, Barış Kartal yazdı:

    Benim aracim 95 bg den 120 bg cikartdi  ecufast e yaptirdim kullaniyorum sorun yasamadim ama mca larda vites gecislerinde biraz duman atma var yaptirmak isterseniz istanbul dudulludayim yardimci olurum

    95 ten 115 e falan çıkaramıyormuyuz..illa 125 mi olmalı..dumandan kasıt çok aşırı mı duman atıyor.

     

  5. Merhaba Ford Courier 2015 model Tit plus aracım var..Aracımda rampada dururken klima açık ve Yokuş kalkış devredeyken kalkarken araç yığlımaktan öte stop etme derecesinde kötü bir durumda.30 mt sonra anca toparlıyor.Aynı drum 2012 model Cmax tada vardı ama Courier Cmax tan daha kötü drumda sanki..Aracıma yazlım atsam sorunum çözülür mü ve Artsı- Eksisi nedir ..bilen tecrübe eden arkadaşlar bilgi verirse iyi olur..

    Gaziantepte ECufast diye firma var düşündüğüm..17 yıllık firma.

  6. Arkadaslar araci alali 15-20 gun oluyor.

    Dik rampalarda dur kalk yapinca arac sanki biraz yigiliyor gibime geldi. Yarim debriyaj yapmak zorunda kaliyorum ki yapmadigim zaman arac stop ediyor.

    Bu durum normalmidir yoksa bi sikinti olabilirmi. Olabilirse ne gibi arizalardan dolayi oluyordur?

    Arac 48.000km de

    Son bakima 43.000km de girmis ve yag, yag filtresi, hava filtresi degismis. Rutin bakim yapmislar.

    Baski balatayla ilgili bir problem oldugu dusunmuyorum nedeni ise aracin stop etmesi.

    Fikirleriniz icin simdiden tesekkurler.

    ilk aracımı aldığımda bende böyle sorunlar yaşadım ..alışırsınız..birilieri kabul etmesede tcdi motorun yokuşlardaki kalkış performansı iyi değil..ha bunu tcs veya yokuş kalkış gibi yazılımlar etki etsede bence olumsuz bir durum..yani düzeltilir yada benim gibi alışırsınız ben alıştım..

    • Beğen 1
  7. Ben temmuzda 68500'e sattım benim arabayı, şimdi daha çok eder diye tahmin ediyorum. Euro olmuş 3,5 tl. 58 ucuz değil mi, piyasayı düşürmeyelim :) 

    Murat abi sahibinden e koydum ilana göz atan bir günde 113 ten fazla..ama arayan soran yok..o yüzden dedim belki fazladır diye..ben 58.500 e almıştım 2.000 tl de Cyclone ye verdim ..mecburen şimdi bu fiyata düşürdüm. yoksa içim yanıyor..

  8. Biliyorum, ben de i30 sw'ye baktım, o da 85 bin lira. Teyp ekranı demode, onun dışında araç epey dolu. Golf 120 olmasa da 110'a falan çıkıyor (onu da hesapladımdı :) ) Ama ben i30'u sevmedim, ceed'i bilmiyorum ama epey benzer olduklarını tahmin ediyorum..

    Abi şu piyasada Golf rahat bulur Sadece sunrofa 6.000 tl yazıyorlar bu araçtaki açılır cam tavam on çeker golfun donanımlarına..incelemenizi tavsiye ederim..

    Siz sadece satıcıdan mı bilgi aldınız? 

    Evet test sürüşüne gittim..haricen meslet internet cafeci olunca nette çok geziniyorum..kıyas yaptım..

  9. Eğer arabamın kredisi devam ediyo olmasaydı satıp senin arabayı alırdım valla

    Valaha doğan bey sizden çok fayda gördüm hiç gözünün yaşına bakmam size çok uyguna da verirdim..sözüm söz..

    Boya olmadığı sürece çok bir şey düşmez değerinden. Boya olsa da ne farkeder. Bu kaza için araç değiştirilmez. Kia Ceed kasa mı değiştiriyor?

    Murat abi 7 ileri DCT şanzımanlı en ful paket için 85 .000 tl fiyat aldım..ama araç aynı paket golf olsa 120.000 tl rahat eder çünki çok donanımlı..Şanzıman çok süpermiş.5 yıl garanti işin en çekici tarafı..

    • Beğen 1
  10. Evet çok şükür bu gün aracımı teslim aldım daha 2 saat bile olmadı dışarıdan görünüm olarak güzel olmuş gibi duruyor ( işçilik)..Ama 8.000 hasar ile açılan dosya 14.000 tl de fren yapmış abartılımı dersek belki farın bir tanesi değişmezse 2000 tl + kdv den yırtardık ama diğer parçalar pahalımı artık ben bilmiyorum sizlerin incelemesi için taratıp buraya atıyorum..aracın radyatöründe en ufak bir çizki ve deforme bile olmamasına rağmen sadece plastik aksam çok para tutmuş..Servis farkı oluyordur  muhakkak ama dışarıdan yapılan uydurma işçilik te ne kadar fiyat ve kalite farkı olur tartışılır..Ben şahsen Antep ustlarından diğer araçlarımdan dolayı çok çektim.( Hepsi Aynı değildir tabi ama çoğulnluktan memnun değilim..)

    Serviste Çoğu fordlarda var olduğunu gördüğüm radyatörden sonra tampon ver Radyatör arasındaki Kalın ve güçlü şase olmasa bugün Klimadan ,radyatörden tutun çok parça hasar alabilirdik..Şase olarak fordun sağlam olduğunu  böylece anlamış oldum..

    Esas öğrenmek istedeğim Araçtan kaza yaptığmğ için mi yoksaTest sürüşündeki Yeni Ceed e takılıp kaldığımdan mıdır bilmiyorum satmak istiyorum..Servis aracı satacağın zaman buraya getir detaylı izah ederiz Çünkü aracınızda hiç boya yok ,sadece plastik aksam zarar gördü bu yüzden aracınızdan korkmaya veya satarken sorun yaşamanıza gerek yok dediler..Aracımı bulunduğum ilin civar illerindeki piyasası hasarsız  olanlar 63.000- 65.000 arasında..Yukarıdaki bilgiler ışığında işi bilen abilerden fikir bekliyorum Aracımı kaça satmalıyım..??

    Not: 60.000 ye Satmak için karar kıldım..Buradan isteyen arkadaşlara ayrıca bir faydam dokunur..Şimdilik Saihibinden 'e ilan vermedim..

     

    J4J5kY.jpg

     

    OZ6W9Z.jpg

    IMG-20150831-WA0005.jpg

  11. Levent Bey geçmiş olsun Allah beterinden korusun 

    Allah razı olsun ..çok şükür canımızda bişey yok ..çok değil 70 cm daha öne çıksaydım direk ön yolcu kapısına denk gelecekti..kızım ve eşim vardı allah esirgedi.

    Geçmiş olsun. Anladığım kadarıyla, önden değil, tampona yandan çarpmış diğer araç. Bu durumda hava yastığı açılmaması normal.

    evet aynen öyle..sigortacı eğer hava yastıkları açılsaydı perte çıkar diyordu..değeri düşeceğine keşke bu şekilde çarpmayla açılsaydı ...

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgi

Bu siteyi kullanarak, forum Gizlilik Politikasını kabul etmiş olursunuz.