Jump to content
2019 Temmuz'dan sonraki tüm içerik ve üyelikler silinmiştir. Lütfen yeni kayıt yapınız ×

Orhan Aysan

Üye
  • Toplam İleti

    9
  • Katılım

  • Son ziyaret

Orhan Aysan Hakkında

Profil Detayları

  • Şehir:
    Sakarya
  • Arabam:
    09 Focus Tdci
  • Meslek:
    Muhasebe
  • Cinsiyet:
    Bay

Orhan Aysan's Achievements

Rookie

Rookie (2/14)

  • First Post
  • Reacting Well
  • Conversation Starter
  • Week One Done
  • One Month Later

Recent Badges

0

Toplam Beğeni

  1. şuanki 95hp 1.6 dizel focuslardada mevcut yani ? hmm. eskisi gibi değil derken ? Sıvı vs ekstra birşey gerekmiyor dimi ? en kötü ihtimal dolduğu zaman bir şekilde beyine bağlanarak servis halledebiliyor yani? çünkü eski sistemde sıvı fiyatı yüksekti ve zor oluyordu.
  2. iyi günler Hayırlı bayramlar Herkese. Şuanki aracımız ; Focus 3.5 - 2015 model 1.6 dizel 95hp Trend X . 1-) Bu modellerde DPF varmıdır ? 2-) 1.5 tdci otomatik olan modellerde DPF sistemi kuru mu sıvı mı ? Çünkü aracımızı satıp Otomatik 1.5 tdci Focus almak istiyoruz. Sanırım kuru tip DPF lerde sorun olmuyor çok ,dpf temizliği gerekse dahi ekstra sıvı vs herhangi bir katkı maddesi gerekmiyor diye duydum. Bu sorumun sebebi ise ; daha önceki focus 2,5 titanium aracımızdaki DPF sorunları idi. DPF yi söktürüp-yazılımsal olarakta iptal ettirmiştik.Sıvı tip DPF idi ve sıvısı pahalı idi. Son zamanlarda çok fazla sorun yaratmaya başlamıştı. 3-) Ayrıca son soru olarak Yeni kasa Astra K 1.6 dizel otomatik Design da tercihlerimiz arasında. Siz ne düşünüyorsunuz ? Trend X te ısıtmalı ayna,ön tarafta iç aydınlatma,kolçak vs yok.bunlar beni üzdü baya.
  3. pardon yanlış anladım.Teşekkür ederim açıklama için Fakat kısa mesafe ve trafik çok fazla.bu sorunu birdaha yaşamak istemiyorum çünkü sıkıldım.85bin km de temizlenen,sıvısı değişen DPF yine niye arzalanırki 30bin km daha yeni olmuşken.Zaten sıvının sorunlu olduğu sebebiyle kuru tip yakmaya geçilmiş sanırım servis öyle söyledi. Haklısınız kesinlikle ama maddiyatımı zorluyor bu durum ,bakımları ve aracımıda satmak istemiyorum piyasada temiz araç bulmak zor. Muayeneden yeni geçti araç ,satarkende söylemessem olmaz zaten kul hakkı ,aynı şeyi yaşamak istemem.. İptal şeklinde muayeneden geçenler varmış,açıklama olarakta aynı motor tipinden DPF sizler var ve 90hp ler var hepsi geçiyor dendi.Ne kadar doğru bilemem
  4. Kaan bey yazılarınızı okuyunca gerçekten çok korkuyorum ancak çok fazla DPF siz araç var ve DPF temizlik yaparkende hava salıyor dışarıya.bu sıvınında sıkıntılı olduğunu zararlı olduğunu söyleyenler var .çok karışık bi durum. Ustanın bilinçli olması şart tabide zarar görmesi halinde bu cihaz komple değişmesi şartmı ? Zaten beyinden iptal ve içi sökülecek. Nelere dikkat edilmeliki ? yani korktuğum kadar bi sorun olmaz diyorsunuz ? Sağolun cevaplar için teşekkür ederim şuanlık çekişte problem yok ama iptal ettirdiğimiz için ilerde banko sorun olur. yakın zamanda söktürme taraftarı olucaz mecbur .
  5. Forumlarda çok fazla iptal ettiren var.temizlik sonrasıda aynı sorunu yaşayanlar var. özellikle bizim gibi kısa mesafe kullananlarda çok gözüküyor sanırım.gerekli km ve devir yapamıyoruz açıkcası.her hafta boş yolda turlama şansımızda yok malum trafik istanbul sakarya arası :/ Peki şu an yazılımla DPF silinmiş halde devam etsem bi kaç ay daha çünkü maddiyat sıkıntı biraz para geçmeli elime.DPF nin tıkalı olması yada dolu olması turbo yada motora büyük bi zarar verirmi? daha büyük bi soruna yol açarmı ? şuan araç yüksek devirlerde rahat ilerliyor dediğiniz gibi.
  6. servise gidince peki ECU yu eski haline getirirlermi ?? ne kadar ücret alınır bu iş için ? ondan sonra temizletirim ama önce bu yazılımı devre dışı bırakmam gerek sanırım. Çok güzel açıkladınız teşekkür ederim gerçekten maddiyat konusundada biraz bakayım temizliği sıvısı vs ne kadar a çıkıcak bana. ona göre ya ertelicez şimdilik iptal kalıcak yada temizleticez. Tekrardan teşekkür ederim
  7. arıza mesajı silinmiyordu.sol ön tarafta / davlumbazı sökünce bişi söktürler ordan beyin gibi bişi vardı.onun üzerinden bişiler yaptılar. araç DPF yi görmüyor artık.öyle denildi. Araç şimdi eskisi gibi gidiyor. Temizlik mi iyi yoksa söktürmek mi iyi? nette çok fazla söktüren var ama bu DPF içini boşaltma işlemi ne kadar tutar bilmiyorum ayrıca doğru düzgün boşaltıyorlarmı filtreyi oda aklıma takıldı. chip yapan yerlerede sordum onlarda 400-450tl arası beyinden dpf yi iptal ediyoruz dedi ama bilgim yok net.
  8. Foruma yeni üye oldum .Bayadır takip ediyordum fakat üye olmak için sorun yaşamam gerekiyormuş bunu anladım 2009 Focus tdci 109 hp aracım 140bin km de. Birden Motor arza ışığı yaktı ve korumaya aldı motoru devir yükselmiyordu ekranda kocaman bi ünlem işareti vardı.Sanayiye yakın olduğumdan uğradım arzanın " DPF Basınç Farkı / Azalması " böyle bi hata verdiğini öğrendim.Sanayide müdahale ettiler 340tl 'ye hatayı ve dpf yi araç beyninden sildiler.Sonra öğrendimki DPF nin içinin temizlenmesi gerek yoksa iptali yazılımsal olmuyormuş sağlıklı değilmiş. Gittim tekrar sanayiye, Bana fiat ve ford dpf leri gösterdiler. bizimkisi bir karış genişliğinde yuvarlak büyük bişi linealardaki ufacık sprey kapağı kadardı. Fiat larınkinin söküyoruz ( oda 80-90bin km den önce tıkanmıyor ) ama Focuslardaki 200bin den aşağıya tam tıkanmıyor.ta ki araç devir yapmaz , çekmez gitmez o zaman hallediyoruz dediler. "Peki bu halde iptal olduğundada kurumlar temizlenirmi içindeki , yüksek devir yapınca "diye sordum. "Cihazı beyinden sildik,sıvıyı püskürtmez ve yakma olmaz içerde artık" Dediler. Sizce ne yapmalıyım? Ne kadardır DPF sökülmesi içinin çıkarılması? Yada beyinden silinmiş zaten söküp temizletip geriye taktırayım mı ? Teşekkür ederim şimdiden.
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgi

Bu siteyi kullanarak, forum Gizlilik Politikasını kabul etmiş olursunuz.