Jump to content
2019 Temmuz'dan sonraki tüm içerik ve üyelikler silinmiştir. Lütfen yeni kayıt yapınız ×

Ahmet Serdar U.

Üye
  • Toplam İleti

    4
  • Katılım

  • Son ziyaret

Ahmet Serdar U. tarafından yazılan her şey

  1. Sorun çözülmüş görünüyor. Kızdırma bujileri değişimi sonrası diğer arıza kayıtlarının da gittiği söylendi.Sizin de söylediğiniz gibi kızdırma bujileri arızalanınca motor kendini korumaya alıyormuş yüksek devirlere çıkmaya izin vermiyormuş. (servisin söylediği)... Eskişehir için kızdırma bujileri değişim fiyatını da yazalım merak edenler için. 310 TL servis işçiliği dahil. Bir de o bujilerden kırılan olursa baya bi masraf çıkartıyormuş 1500 tl gibi. En azından öyle bir sıkıntı olmadı.
  2. Herhangi bir çekişde değişiklik yaşamamıştım pazar gününe kadar normaldi. Pazar akşam motor arıza lambası yandıktan sonra baya bi çekişde azalma oldu. (turbo devreye girmiyomuş gibiydi sanki). Az önce aradılar servisten kızdırma bujileri arızalıymış. Onları değiştirmişler sıkıntı kalmadı diye söylendi. İlçede çalıştığımdan aksam alabileceğim arabayı. Gelişmeleri burdan yazarım. İlginiz için tekrar teşekkürler.
  3. Herkese merhaba; Başka konu açmadan burdan devam edeyim dedim. Aracım 2010 tdci tit focus 71000km de 2 hafta önce Eskişehirde özel ford sevislerinden birinde triger değişimi yaptırdım aynı anda devirdaim su pompasını da değiştirelim dediler tamam dedim. Eskişehir için fiyatları da paylaşayım. Sonrasında oluşan sıkıntıları yazarım. Triger kayış kiti___180 Motor yağı 4lt 5/30(castrol)__100 Yağ filtresi___10 Hava filtresi__40 Polen filtresi__15 Karter tapası__5 Devirdaim su pompası__140 Alternatör kayışı__40 Alternatör kayış rulmanı__30 Servis işçiliği__300 Geçtiğimiz perşembe cam suyu doldurmak için kaputu açtığımda motor suyunun kalmadığını gördüm. Aradım servisi getir bakalım dediler. Herhangi bi delik yada kaçak bulamadıklarını söylediler. Su tamamlanmış antifriz konulduğunu herşey tamam dediler. Pazar gününe kadar herşey normaldi. Pazar akşamı motor arıza ışığı yandı. Dün akşam da aynı servise götürdüm. 4 ayrı hata mesajı çıktı. *eksantrik mil sensör *debriyaj sensör *dpf aralıklı *kızdırma buji arızaları (* yazdıklarım eksik yada yanlış olabilir kusura bakmayın hatırlayabildiklerim) Bugün için o uyarıları silip teste sokacaklarını ve ona göre bana haber vereceklerini söylediler. Şimdi aklıma gelen bi kaç soru var sizlere danışmak istediğim -triger değişim sonrası motor suyu konulmamış olabilir mi? (hararet ibresinde değişiklik olmadı) -triger değişimi ve devirdaim su pompası değişimi sırasındaki bi aksaklık (sente atlaması..) Bu sıkıntılardan birine sebep olabilir mi? Teşekkürler.
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgi

Bu siteyi kullanarak, forum Gizlilik Politikasını kabul etmiş olursunuz.