Jump to content
2019 Temmuz'dan sonraki tüm içerik ve üyelikler silinmiştir. Lütfen yeni kayıt yapınız ×

Naki Galip

Üye
  • Toplam İleti

    8
  • Katılım

  • Son ziyaret

Naki Galip tarafından yazılan her şey

  1. Bugün kartal sanayide airbag ustasına götürdüm. Arıza uyarı lambasından hemen arıza yerini anladı. Torpidonun üstündeki yolcu airbag soketinde temassızlık varmış, düzeltti. Işıkta söndü. Birde şu bilgiyi verdi; kontağı açınca airbag ikaz lambası 1 kez yanıp sönüyor sa sürücü airbag arızalı, 2 kez yanıp sönüyorsa yolcu ön airbag, 3 kez yanıp sönüyorsa sürücü koltuk airbagi, 4 kez yanıp sönüyorsa yolcu koltuğunda ki airbag arızalı şeklinde devam ediyor. Benimkinde ışık 2 kez yanıp sönüyor sonra sürekli yanıyordu. Bilgisayara bağlamaya da gerek kalmadı. 20 TL işçilik verdim. Benim araba ambiante modeli olmasına rağmen yolcu ve sürücü koltuğunda da airbag varmış. Ben yok biliyordum. Daha öncede hiç merak edip bakmamıştım.
  2. Naki Galip

    Klima Gaz Kaçağı

    Arkadaşlar klimayı açtığımda klima kompresöründen 3-4 saniye aralıklarla çıt çıt diye ses geliyordu, klima ustasına götürdüm. Gaz bittiği için basınç azalmış ve kompresör sürekli devreye girip çıkıyor dedi. Gaz kaçağı testi yaptı ve Dolum sübabında kaçak varmış. Sübabın değişmesi içinde radyatörün sökülüp eskisinin kesilerek yenisinin kaynak yapılması gerekiyormuş. Kaynak için radyatörün sökülmesi gereklimi, sonuçta borunun içindeki sübap değişecek. Kesmeden değişemezmi.? Bu arada araç 2001 Focus sedan.
  3. Arkadaşlar önceki mesajımda koltukta airbag yok yazmıştım. Ambiante modelinde yok biliyordum. Bugün merak ettim baktım. Sürücü ve yolcu koltuğunda da varmış. Koltukların kapıya bakan taraflarında airbag yazıyor. Bugün arabada birşey daha farkettim. Her iki koltuğun altındaki soketlerden emniyet kemeri tokasına kablo gidiyor. Fakat bu kabloyu keserek iptal etmişler. Airbag lambasının yanmasına bu neden olabilirmi. 1.5 yıldır araba bende olmasına rağmen airbag lambası yeni yanmaya başladı. Ondan olsaydı daha öncede yanardı diyede düşünüyorum.
  4. Konunun üzerinden epey zaman geçmiş olmasına rağmen bende aynı sıkıntıyı yaşadığım için yazmak istedim. İçerideki düğmeden bagaj kapağı açılmıyordu. Bende düğmeyi söktüm ve içindeki baskı devreyi ince bir zımpara ile temizledim. Yüzeyi oksitlendiği için çalışmıyormuş. Şimdi düzeldi.
  5. Arkadaşlar benim focus'da da airbag lambası yanmaya başladı. İlk çalıştırmayla birlikte aralıklı olarak 4-5 kez yanıp sönüyor. Devamında ise sürekli yanmaya başlıyor. Henüz biryere baktırmadım. Benim arabada koltukta hava yastığı yok ama koltuğun altında soketler var. Oradan olabilir mi sizce?
  6. Bendede aynı sorun vardı. 100 km nin üzerinde hızdayken fren yaptığımda direksiyon titriyordu. Bosch marka Disk ve Balata alıp kartal sanayide değiştirdim. Disk: 100, Balata 50TL. Şimdi sorun kalmadı.
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgi

Bu siteyi kullanarak, forum Gizlilik Politikasını kabul etmiş olursunuz.