Jump to content
2019 Temmuz'dan sonraki tüm içerik ve üyelikler silinmiştir. Lütfen yeni kayıt yapınız ×

Hüseyin Saraç

Üye
  • Toplam İleti

    79
  • Katılım

  • Son ziyaret

İletiler, Hüseyin Saraç tarafından oluşturuldu

  1. powershift kadar  illet bir malzeme  görmedim  nedir bu arkadaş nedir bu kalkışta titremeler silkelemeler.    biz arabaya binmek için aldık araba bizim üstümüzden inmiyor.. en yakın  gizerler servis  100 km ötede..  git gel yapmaktan artık bi haller oldum..

    çevremdeki hısım akraba arkadaşlar  nereye gidiyorsun diyince   arabayı servise götürüyorum demekten utanıyorum artık. çünkü  gülüyorlar dalga geçiyorlar

    servise  git gel yapmaktan servis çalışanlarıyla kanka olduk . adamlarda  artık saklamıyor açık açık söylüyorlar  bizzat  servisteki sorumlu tamirci arkadaş  biz bu  şanzımandan bıktık  müşterilerin yüzüne bakamıyoruz  diyorlar...  müşteri ısrar ediyor diye arabayı lifte kaldırıp altına bakmış gibi yapıyoruz   geri gönderiyoruz  yada en son çare  yazılım güncellemesi yapıyoruz   ama adam 1  hafta sonra  yine başımıza ekşiyor  diyor..

    bir daha ford alırsam eğer  Powershift  almak gibi bi hataya kesinlikle  düşmeyeceğimi  ahanda burayada yazıyorum. bıktım arkadaş bıktım

    • Beğen 1
  2. Düğmeli  el  freni koysalar iyiydi demiş arkadaşımızın birisi....    hiç heveslenme   arkadaşım öyle şeylere.  o düğmeli  el freninin gazabına  çok uğradık  2009 passat da..  araba çalışmazsa  el frenini bırakmıyor ..   debriyaja basmayınca çalışmıyor ya  biliyosunuz, debriyaj müşirinin sigortası  yanmış  arabayı çalıştıramayınca el frenide  bırakılmıyor sırf bu yüzden  araba  saatlerce yolun içinde  kaldı  çalışmadı ..

    • Beğen 1
  3. arabayı yıkadıktan sonra  beyaz  havluyla aracımı siliyorum...  havlu  cam çitalarının kenarındaki lastiklere değince  kapkara kalıyor  nedir bu  böyle çok can sıkıcı..
    aracımı temizlemeciye veriyorum ama temizleyene kadar   aracımın başında duruyorum fırça sürdürmüyorum  süngerle  yıkatıyorum  lastiklerin boyası çıkıyor adeta rengide açılıyor gittikçe.

  4. michelin primacy hp lastik var benim arabada   üstünde  gelen lastikleri    kalkışlarda patisiz  kalkamıyorum duruşlarda  lastik ötmeleri  ayrı bi muhabbet .  geçen polis arkamdan  tepe lambaları  yanarak  geldi  durdurdu.  neden pati yaptırıyosunuz  beyefendi dedi cezamı yazalım ille dedi.  pati yaptı diye  bana ceza yazamazsın falan fıstık biraz  tartıştık sonra yoluma devam ettim.  velhasıl  focus 3 aracımın bu huyunu sevmiyorum yada daha çok alışmalıyım.

    bu arada bi test yapmıştım  aracımla   mesajı yazdıktan sonra  aklıma geldi..

    çok sıcak  hava şartlarında  focus  zemine  tutunamıyor ... zira ıslak zeminde  bile  daha  sağlam yol tutuşu var..   sanırım buda  lastik  markası ve kalitesinden   kaynaklanıyor olabilir..

  5. Hatırlamaya çalışın, yazan hangisi?

     

    ECOmode

    Vites

    5

     

    ECOmode 

    5.Vites

     

    Olasıdır ki ilki gibi diyeceksiniz, test menüsünde değişik kategorilerdeki çiçeklerdeki değerin sayısal karşılığını görüyoruz, yani vites geçişleri konusunda 5 tam puan almışsınız demek oluyor, değişecek bir şey yok.

     

    Daha önce de yazmışımdır, ECOmode neleri izliyor?

    1. Araç hızı

    2. Motor devri

    3. Tork değeri

    4. Motor ısısı (ve soğuk çalışmanın oranı)

    5. Debriyajın konumu

    6. Gaz pedalı konumu

    7. Vites kolu konumu

     

    Bu verilere bakarak ekonomik kullanma koşullarını sağladığınızda yaprakları dolduruyor, nedir bunlar?

    1. Mümkün olan en yüksek viteste seyretmek

    2. Yumuşak hızlanma ve yavaşlama

    3. Olabildiğince sabit hızda hareket etmek

    4. uzun yolda hız sabitleyiciyi kullanmak

    5. Uzun süreli rölantide çalıştırmaktan kaçınmak

    6. Soğuk motorla kısa yolculuklardan kaçınmak

    benim pwrshift  43 km/hızla bile  5 vitese geçiyor    66 km/hıza ulaştığında  6. vitese  geçiyor.(muhtemelen bütün 1.6 powershiftler böyledir)

    aracı aldım alalı  hep D konumunda kullandım   S konumuna  bi kaçkez  yanlışlıkla attığım olmuştur ve aracım 5500 devirlere gelince  olayı farkedip  geri D konumuna aldığım oldu.. 

    amma velakin kasıtlı olarak agresiflik yapıp aracı  -6 bin devirlerde  kullanmadım  öncede  bahsetmiştim 1 sefer sıkıştırdım aracımı yüksek devir 6 bin civarları olarak baska sıkıştırmadım..

    uzun yol meselesine gelince. ben osmaniyede ikamet etmekteyim  aracımı  adana  ve kahraman maraş dışında hiç uzun yolda kullanmadım  osmaniye  ilçeleri  ve mahalleleri arasında  kullandım  .. yakıt konusuna gelirsek  adana osmaniye arası git gel  200 km ye 11 litre benzin  yaktı (depoyu doldur git gel tekrar doldur  yaparak denedim)

    vites geçişlerinde  aracım 2500 devri hiç geçmez .. gaz pedalına   kurşun yarasına basar gibi  yumuşak basıyorum :)))

    kalkışlarda  biraz seri kalktığım oluyor ama dediğim gibi rally yapıyor gibi kalkış yapmıyorum aracın kendi segmenti motor gücü  şanzıman dişli oranları  devir göstergesi  daima  göz önünde  bulunduruyorum aracımdan  yapabileceğinden fazlasını istememekle beraber   benim sürüş prensipleriminde aracımı üzmediğini düşünüyorum..

    yukarda  bahsettiğiniz gibi  ani kalkış ve  sert frenler kesinlikle bana uzaktır.. bu yüzden sanırım çiçeklerim hep canlı. :)  cevaplarınız için teşekkür ediyorum..

  6. O özellik açık olmasa da arabadan inmeden bi kere selektör yapınca yine 20 saniye yanıyor.

    İşin garip tarafı bende de kapalıydı ancak birkaç gündür kendi kendine yanmaya başladı, yağmurlu havalarda falan kendiliğinden mi açıyor acaba.

    bkz. gecikmeli far ayarları

    toprağım sen yinede bi göz at ayarlara bak  kaç saniye olduğuna..  bende ilk başlarda  açık kalmasına  sinir oluyordum sonra o ayarları değiştirdim. 

    ha birde  far sensörü açıkmı far açma kapama  tuşu kaçıncı tıkta  bırakıyorsun..   hani olur ya dalgınlıkla   açık kalır falan bi kontrol et...

  7. Aracı sıkıştırmadığınız için ekonomik kullanmış oluyorsunuz ;)

    Bu arada tebrikler, benim ofansif ve agresif tarzım çiçek toplamama büyük engel, sadece vitesim çiçek açıyor...

     cem hocam cevabınız için teşekkür ederim bir sorum daha olacak müsadenizle..

    dün akşam eniştem istanbuldan uçakla  adana havalimanına geldi. gece  saat çok geç olduğu için osmaniye tarafına  otobüs bulamamış..

    beni aradı çok üşüdüm yetiş otobüs bulamadım  dedi..   bindim 90-100 kilometrelik yolu  140-150 km/h süratle  gittim

    tabiki sol şeritten 70 km hızla giden uykusuz kamyoncu amcaları selektörle  uyarıp sağa geçmesini bekleyene kadar   60-70 km hızlarla 150 km hız arasında  sürekli seri  git geller yaptığım için arabamıda bayağı bir sıkıştırdım (ilk defa)

    gidip geldiğim yol ortalama olarak 200 km..   kaç para yaktı onu falan hesaplamadım ama.. bizim o çiçekler  haala dolu  . 

    önceden bu çiçeğin dibine su da  dökmedik arkadaş  ne kurumaz bi çiçekmiş..  

    velhasıl sıkıştırdığım halde   çiçeklerde oynama  olmayınca  şüphelenmeye başladım..  çalışmıyor olabilirmi sizce ? 

    not: aracım şu an 3200 km de..    yeni, aldığımda  600 km lerdeydi sanırım  1 kere görmüştüm çiçek yaprağının biri boştu . ondan bu yana hep dolu

  8. benim aracımda bu yaprakların hepsi dolu..   aracı kolay kolay sıkıştırmam sakin kullanırım  şehirler arası yollarda  110 km/h geçmem hız sabitleyici açık olur
    aracım  1.6 powershift    tüm yaprakların dolu olması  şimdi aracı ekonomik kullandığımızın bi göstergesimi  yoksa   sıkıştırmadığımızın bi göstergesimi  dicem ama görünüş o ki her ikisi içinde geçerli.

  9. sayın M.öztürk

    olayı anlayacağınız  en basit şekilde   anlatıyorum ..

    her  1 kw    1.36  beygir  demek

    92 kw  x 1.36 = 125.12    yani bu araç  125.12 beygirdir..

    bütün ruhsatlarda  motor gücü bölümünde  KW  yazar..  örnek veriyorum: ruhsatta  10 kw  yazıyor... bizde  hemen  hesap makinamızı çıkartıp   10 kw yi  1.36 ile çarpıyoruz..  sonuç 13.6  beygir..

     

  10. aracı askıya alıp  ön tekerler  boştayken   1-2-3-4-5  viteslerde  araç aynı titremeyi  yapıyormu   bir bakın...  yapıyorsa  büyük ihtimal aks mili  (frezelerede baktırın)
    teker bilyalarıda aynı sesi verebilir .. çok zor bişey değil aracı  yukarı kaldırıp denemek  bence   kendiniz bi kaldırıp deneyin boş yere para dökmeyin sağa sola... kolay gelsin

    not: kırık motor kulağı  küt küt   vurur  vites falan değiştirirken..  veya  ileri geri vitesine  takıp aracı kaldırırken .

    (motor kaputunu açıp  el freni çekiliyken aracı ileri geri viteslerde   çeyrek debriyajla  kaldırır gibi yaparak motor esnemelerinden kulakların  bozuk kırık olup olmadığını kontrol edebilirsiniz )

  11. arkadaşlar  aracacım 2014  f3 ps .   heniz  2000 km de..    landirenzo   lpg taktırayımmı ?   

    landirenzo  lpg benim sıfır aldığım  1 aylık toyotam pert olunca  üzerinden söktüm..   (ruhsata işli değildi)

    haliyle  sıfır arabaya   1 kez takılmış ve 1 ay kullanılmıştır...   o aracıma  bu lpg yi 1650 tl ye taktırmıştım  ... gayet te çok memnumdum .. şimdi aynı lpg yi   f3 üme  takmayı düşünüyorum..

    sizce nasıl olur  bi sıkıntı çıkarırmı ? 

    birde  aracıma  son gücellemeleri yaptırıp öyle mi  lpg taktırayım...

    araç kalkışta  1 viteste   gaza yumuşak basınca   hafif sallıyor  ..

  12. ellerinize emeğinize sağlık cevaplarınız için teşekkürler.

    focusumun freninden gayet memnunum  fren tepkileri olsun direksiyon tepkileri olsun  gayet  güzel ve  tatmin edici..  lakin her  2 araçta  elimde  olduğundan  meraklandım..

    ben  F3   daha kısa mesafede durur diyordum ..  ama jettadan 0.1 m  daha geç duruyormuş  :D

    sıkıntı değil sadece merak arkadaşlar   cevaplar için teşekkürler..

  13. konuyu açtım ama bir taraftan da  youtubede  testleri izliyordum...  focus 3  100 km hızla    39.9  m. mesafede  duruyor... jetta ise  39.8 m mesafede duruyor.

    şu an her iki araçta bizde mevcut .. focusa baktığımda  lastikler  daha kalın araç daha oturaklı daha ağır duruyor   

    kalkışlarda  1.6 dizel dsg  jetta 12.1   saniyede  ulaşırken  ..,   1.6 f3 powershift  11.2 s. gibi bir sürede ulaşıyor.. 

    tabiki dizel ile  benzinli araçların kalkışlarını kıyaslamak saçmalık  :)))   ama fren mesafeleri kafa karıştırıcı

  14. merhaba arkadaşlar başlıktan da  anlaşıldığı üzere focus 3  Fabrika verilerine göre  100 km/h  ile duruş mesafesi  kaç metre

    daha önce  bi yerlerde okudum ama  bir türlü bulamıyorum siteye arama motorundan  başlık aradım ama  nafile.. ford  sitesine bakıyorum  sadece  abs disk çapları falan yazmış ama  fren mesafesini boş geçmiş... bilgisi olan arkadaşlardan rica ediyorum...  aracım  focus 3 style p.s.

  15. Ne yapalım şimdi ?  taktıralımmı  LANDİRENZO  yu...?

    6 ay önce  sıfır  alıp  landirenzo lpg taktırdığım  aracımla  kazxa yapıp pert olunca  zaten ruhsata işli olmayan landirenzo lpg kitini aracımdan  söktürmüştüm...

    şimdi 1 ay önce  aldığım focus 3 1.6 powershift aracıma  bu lpg yi  taktırsam bi sıkıntı yaşarmıyım acaba.. ?

    bu kit  önce sıfır km toyotaya takılmıştı ve çok ekonomik sorunsuz bir  lpg kiti idi...  şimdi kulaktan dolma  bi duyumum da  focus 3 lpg uyumlu değil diyorlar

    arkadaşlar siz söyleyin bu kiti taktırayımmı taktırmayayımmı sorun çıkartırmı sonra ?

  16. Aracı ilk aldığım zaman ve 20.000 kilometre sonra rotasyon yaptığımda da aynı sorun bendede var dı. ön düzen rot balans herşeye bakıldı ama nafile. Sonunda yukarıda bir arkadaşında bahsettiği gibi lastiklerin yerini değiştirince sorun çözüldü. Lastiklerden bir tanesinde muhtemelen fabrikasyon bir sıkıntı var. Ya da miçhelin in lastik desenleri ile ilgili bir hata olabilir.

    evet  lastik yeri değiştirerek sorun çözdük..   amma velakin desensel mi fizikselmi onu  henüz kestirebilen yok :)

  17. Bunun için 200 km yol yapıp servise gitemeye gerek yok ki.

    Önce lastik havaları kontrol edilecek, doğruysa iyi bir rotçu bağlayacak alete bakacak derğerlere, 10 dakikalık iş, pahalı da sayılmaz.

    Ayrıca Broadway'e bineceksen niye bu kadar para harcadın?

    Bu kadar para harcadıysan nite keyfini sürmüyorsun?

    Hem ayrıca bana ne? :)

     

    1- onun için 200 km yol gitmedim. balanscı  arkadaşıma  yaptırdım.  (yazının sonunda açıklamayı okuyunuz)

    2-lastik havaları doğru  ama çekmeye devam ediyordu

    3- klasik tutkunu olamazmıyım sizce

    4- o kadar para harcadıysam kıyamıyor olabilirim belkide

    5- o kadar  sert sorular sorunca  en sonuna bunu yazmasanız ben  yazardım herhalde

    cem hocam işin latifesindeyim  saygılar.. şaka bir tarafa dursun     yaşadığım mahallede  yollar  bozuldu  belediye yapacak diye bekliyoruz broadway bizim emektarımız  onu kullanmaya alışığız uzun yola tabikide broadway ile  gitmem.. devam edeyim konuya

      sola çekme sorununu çözdük   nasıl ? mı

    ilk başta lastiklerin havalarını kontrol ettirdim  inanırmısınız  lastik basınçları 40 üzerindeydi  ve   her lastik farklı basınçtaydı . bayi bana bu aracı bu ayarlarla nasıl verdi hayret ettim..neyse  30-32  yaptırdım basınçları,  ama  sorun  çözülmedi araba sola çekmeye devam etti. sonra balanscı arkadaşıma  götürdüm  balans ayarlarını bilgisayarlı ortamda  yaptılar , test sürüşüne çıktık. malesef araç yine sola  çekiyordu.

    en son ön tekerlerin yerlerini değiştirdik  sağ tekeri sola, sol tekeri sağa taktık,   test sürüşü başarılı... araçta  sağa yada sola çekme  denen bir şey yok artık

    not:  nasıl olur  ? yok canım sende teker yeri değiştirmeyle çözülürmü ?  gibi düşüncelere ve muhabbetlere grmeyelim benim aracımın sorunu bu şekilde çözüldü herkese  kolay gelsin arızasız  keyifli sürüşler dilerim

  18. 140 lık lagunaya 5 tane bridgestone  almıştım. serisini  hatırlamıyorum
    osmaniye  adana yolunda  sağ şerit kamyonların  teker iziyle biraz  dere misali çukurdur.  yağmurlu havalarda  o yollarda  100 ile giderken gaza  tam yüklendiğimde  ibre  160-170  km/h  hıza  dayanıyordu.
    önce bi arıza olduğunu sandım. sonra  farkına vardım  araç  su yüzeyinde   kaykay yapıyor resmen  pati yapıyordu ( bu olayı  lagunayı abime kullandırıp  bende   sol şeritte  baska arabayla  pati yapan tekerleri izleyerek farkettim )  lastikçi 4 mevsimlik lastik abi diyordu :)  su tahliye çok zayıftı sanırım

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgi

Bu siteyi kullanarak, forum Gizlilik Politikasını kabul etmiş olursunuz.