Jump to content
2019 Temmuz'dan sonraki tüm içerik ve üyelikler silinmiştir. Lütfen yeni kayıt yapınız ×

Ercan Ç.

Üye
  • Toplam İleti

    14
  • Katılım

  • Son ziyaret

Ercan Ç. Hakkında

Profil Detayları

  • Şehir:
    Bursa
  • Arabam:
    2011 Focus Tdci Trend X
  • Meslek:
    Otomasyon
  • Cinsiyet:
    Bay

İletişim - Sosyal

  • Skype
    ercan.cavusoglu

Güncel Profil Ziyaretleri

530 profil görüntüleme

Ercan Ç.'s Achievements

Apprentice

Apprentice (3/14)

  • First Post
  • Collaborator
  • Reacting Well
  • Conversation Starter
  • Week One Done

Recent Badges

6

Toplam Beğeni

3

Forum Yanıtları

  1. Maşallah çok güzel olmuş. Allah kazasız belasız tadını çıkarmak nasip etsin kardeşim. Bişey sormak istiyorum. Arka tampon eki içime sinmedi demişsiniz.Bende yaptırmayı düşünüyorum.Merak ediyorum neden sinmedi ve nerden bulabulabilirim ? Tsk
  2. Arkadaşlar benim sorun çözüldü..Burdan başkasının da başına gelir diye paylaşmak istedim. Rahatsız olduğum ses arka soldan geliyor gibi duysamda en son gittiğim usta ön sol alt tabla rotilden geliyor demişti. Üsttede yazdığım gibi ses olayı çok çatrefilli bi olay,insanı yanıltabiliyor.Sonuç olarak ustanın dediği gibi sesin kaynağı rotil çıktı.. Rotilin yenisini almaya gittiğimde tek başına satılmadığını öğrendim.Alt tabla salıncak ile birlikte satılıyor.Orjinalin komplesi 450 lira ,yan sanayisi 85 liraya aldım +50 lira değiştirme işçilik ile birlikte sorun çozüldü.Bir haftadır kullannıyorum sorun yok.. Bundan önceki ustalar boşuna amortisör değştirmişlerdi oda bize kaçtı...150 lira tecrubesizlik ve dandik usta ders ücreti :-) :-)
  3. Servet kardeş ,senin dediğini veya buna benzer basit şeyleri kontrol etmeden burada soru soranın aklına şaşarım zaten :-) :-)
  4. Arkadaşlar ilginiz için önce çok teşekkür ederim.Yakup kardeşimizin tefsiye ettiği WD40 pas sökücü ve yağlıyıcı tüplerden gecen hafta ikitane bitirdim.:-) :-) ,ayrıca Kaan abinin dediği gibi yay sesi değil bu.Yay sesi gacır gucur yapar,benim kisi ise lastik-metal sürtmesi veya vuruntu yapması gibi. Dün yine başka bi tamirciye gittim sanırım bu adam işin ustası.Beraber sanayinin içinde dolaşarak ses analizi yaptık ve adam ses arkadan değil sol önden kaynaklı olduğunu söyledi.Tüm şaseye dağıldığı için yanıltıyor dedi.Daha sonra lifte kaldırıp komple ön takımı kontrol etti.Ciddi bi sorun bulamadı sadece ön sol rotilde çok küçük bi boşluk olduğunu söyledi.Rotilin içine enjektörle (eczanelerde satılan) ince yağ sıktı ve viraj lastiklerini yağladı.Bu şekilde bir hafta on gün kullanmamı söyledi.Bu süreden sonra ses tekrar ederse rotilleri değştirecez dedi..İki gündür kullanıyorum ses kesildi. İnşallah sorun budur..Sesin arkaya yansımasını hala kafam almıyor!! Gelişmleri buradan payşalcağım...tekrar teşekkür ederim
  5. Focus 2011 MK2 HB, arka soldan kasislerde veya araç esnediğinde HIRT-HIRT diye bi ses çıkartıyor.Düz yolda hızlı giderkene ses yok. 30-50 km/h giderken ses meydana çıkıyor. 3 tane tamirci gezdim amortisör değişti ,süspansiyonlardaki burç ve yaylar kontrol edildi. Ses hala devam ediyor.Araç harakentsizken sallandığında ses çıkmıyor.Tecrubesi olan varsa lütfen yardım rica ediyorum.
  6. Önce bagaj açma butonunu (tuşunu) kontrol etmenizi veya ettirmenizi tavsiye ederim.Kumandadan çalışıyor ise mekanizması sağlamdır.
  7. Arkadaşlar benim problem bagaj açma butonunda çıktı.Buton bozulmuş ve bazen basık olmadığı halde iletime geçip kapı mekanizmasını devreye sokuyor ve kapı kendiliğinden açılıyor.Butonu değiştirince problem çözüldü. Teşekkürler.
  8. İşi kendim yapmayı denedim ve oldu..Evet butonun bulunduğu parçayı tek başına sökmek çok zor.Oyüzden arka kapı döşemesini önce söküp sonra arkadan somunlar ile tuturulmuş komple çıta sökülüyor.(plaka aydınlatmalarının olduğu çıta) Son olarak çıta üzerinde bulunan buton plastiği sökülüp rahat bi yerde içindeki mikro butonu değiştirdim.Mikro buton bozulmuştu ve piyasada çok ucuza bulunabilen buton alıp lehimleyerek değştirdim. 140 liradan yırttık :-) :-) Teşekkürler.
  9. Merhaba arkadaşlar. Benin Focusun 2011 Hb Bagaj kapısını ,kapı üzerindeki açma butondan açamıyorum ama kumandadan açılıyor.Büyük ihtimalle kapıdaki butonda veya kablolarda bi problem var,fakat nasıl sökülececğini bilmiyorum. Plaka aydınlatmalrı ve açma butonu tek parça üstünde .Nasıl söküldüğünü bilen arkadaş varmı aceba?
  10. Yedek anahatarım yok fakat dediğiniz gibi kilitleme mekanaizması sviçlerini kontrol edecem...Yardımlarınız için çok teşekkür ederim.
  11. Tam anlayamadım..!!! Sviç dediğiniz ,bagaj kapısı kilit mekanizmasının içinde sviçler mi var? Kilit mekanizmasımı değişiyor. Teşekkür ederim.
  12. Merhaba arkadaşlar. Benim Focusun (2011 Makyajlı kasa TDCI HB) bagaj kapı kilidi kendiliğinden bazen açılıyor.Kapıyı sonuna kadar açtığımda kilit mekanizmasından bazen sesler geliyor. Kablolarda bi temassızlık sorunu olabilirir diye düşündüm ve şase ile kapı arasındaki bağlantıları elle oynattım fakat bi sonuca varamadım.Ara ara açılmaya devam ediyor. Bu konuda tecrubesi veya bilgisi olan arkadaş varmıdır aceba?
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgi

Bu siteyi kullanarak, forum Gizlilik Politikasını kabul etmiş olursunuz.