Jump to content
2019 Temmuz'dan sonraki tüm içerik ve üyelikler silinmiştir. Lütfen yeni kayıt yapınız ×

Rohat Şimşek

Üye
  • Toplam İleti

    54
  • Katılım

  • Son ziyaret

İletiler, Rohat Şimşek tarafından oluşturuldu

  1. Erkan hocam daha önce de bu konuyu özelden görüşmüştük kusura bakmayın yoğunluktan foruma giremiyorum.

    Benim araçta da aynı sıkıntı var P konumuna geçiş sertliğine alıştım diyebilirim. Arızanın devamı niteliğinde midir bilmemekle beraber bu aralar şanzumanla ilgili yeni sıkıntılar başladı vites geçişlerinde ses yapmaya başladı (manuel araçlarda vites tam geçmeyince dişlilerin sürtme sesi yada daha çok geri vitese takarken duyulan ses gibi )

    Şu an çalıştığımız yer ford servisinin bitişiği, çalışanlarla akraba olduk diyebilirim sabah aracı bırakıyorum akşam alıyorum ama çözüm yok neden kaynaklanıyor bulamıyorlar maalesef. Olurda yanlışlıkla sorunu çözerlerse paylaşırım :-)

    • Beğen 1
  2. Kapak kısmı çok önemli değil gibi aramızda mühendis vardır, 3D yazıcı merkezlerinde taranıp hatta çıktı alınabilir bence...

    Bu iş çok science fiction demeyin ahanda link http://www.3dortgen.com/iletisim.shtm

    Sadece bunun için değil herşeyi yaptırabilirsiniz aklınızda bulunsun, batıda kartonla model yapıp bununla parça üretimi yapıyorlar. Sponsorumuz cin fikirli çıkarsa sizden alınan kalıpla enjeksiyon kalıbı ürettirip, enjeksiyonla üretim yaptırtabilir. İlk master biraz pahalı çıkabilir ama sonrası 3 kuruş. İyi bir iş fikri daha geldi aklıma, ah ah bide mühendis olaydım iyiydi :(

    Ben inşaat mühendisiyim Volkan hocam bu iş daha çok makine mühendisinin işi, yarın rölevesini çıkarmam gereken bir yer var. Perşembe CNC tezgahı olan makine mühendisi arkadaşın yanına uğrarım, en azından bu fikri değerlendirmek lazım..

    Tabi bu yorumdan sonra kafamda çok daha orjinal fikirler oluştu, heyecan yapmadan olanakları gözden geçirmekte fayda var :-)

    • Beğen 1
  3. güzel bir tasarım olmuş tebrikler daha nice güzel işler yapmanızı dilerim.

    Güzel temennileriniz için çok teşekkür ederim Osman hocam..

    En yakın zamana seri üstetime geçilip temin etmek istiyoruuuz :)

    Hocam uygun renkte kumaş ve bununla uğraşabilecek bir döşemeci bulabilirsem toplu sipariş alır yaptırır gönderirdim ama döşemeciler uğraşmak istemiyor detay fazla, çok zaman alır uğraşamam diyor. Bulabilirsem elbette yardımcı olurum..

  4. @Rohat Şimşek, İç çekimler için teşekkürler. İlk mesaja ekledim resimleri....

    Rica ediyorum. Teşekkürler abi..

    Sizin arka bölümde USB olduğu için o bölgeyi açık bıraktınız sanırım benim usb torpidoda o nedenle yaparsam o bölgede kapalı olacak. Benim asıl sormak istediğim arnavut kaldırımı gibi parke döşemeli yollardan geçerken kolçak sarsılıp ses yapma olayı oluyor mu ?

    Evet hocam USB girişi için açık bıraktım siz kapatabilirsiniz. Kolçağın alt kısmıda kumaş kaplı olduğundan ses yapmıyor..

    Rohat eline sağlık içi de dışı da güzel olmuş.. seri üretime geçmeli diğer şehirlere ihraacat yapmalısın. :) style paket e kolçak koymayan ford utansın..bu resimleri ford a yollamalı...

    Teşekkür ederim abi. Ben aracı şehirdışından getirdim serviste navigasyonu görünce şaşkına döndüler istisnasız bütün çalışanlar teker teker fotoğraf çekti :-) Sanırım kolçak için de aynısı yaşanır bu sebeple servise girmeden kolçağı çıkarmayı düşünüyorum :-)

    Mesleği bırakıp kolçak işiyle uğraşsam mı dediğim olmuyor değil :-)

    • Beğen 1
  5. Telefonla alelacele çektim umarım anlaşılabilinir..

     

    Yapacak olan arkadaşlar için dikkat etmelerini istediğim 1-2 nokta var. En azından benimkine göre daha kaliteli durması açısından tavsiyem...  :)

     

    1. İç kısımda kumaşı sabitlemek için mecburi zımba teli kullanılacak, mümkün mertebe zımba aralıklarının eşit ve tek doğrultuda olmasına dikkat edin..

    2. Fotoğraflardan belli oluyor ancak kolçağın ileri-geri hareketini önlemek için arka kısımda bir çıkıntı yapmıştım işe yarıyor ancak, dişin kalınlığını deneme yoluyla ayarlayabilirsiniz 8-18 mm'de farklılık yaşanacaktır..

    3. Emeğinize sağlık..  :)

     

    ctp4.jpg

     

    3tpu.jpg

     

    mls5.jpg

    • Beğen 5
  6. Dünden beri hesabımı açamıyordum kusura bakmayın geciken yorumlar için ...

    Aldın başına belayı Sayın Şimşek.

    Yarın kapına dayanır; "göreceğiz...biz de isteriz...bunu bana ver,kendine bir tane daha yap..." deriz.

    Hazır mısın?

    Yapışırız yakana ha! :)

    Canınız sağolsun bana yeter derim hocam herzaman beklerim.. :-)

    Rohat arkadaşımızın yaptığı kadar sağlam olmayacağına garanti verebilirim..ben 77 kiloyum bana 6 ay dayanamadı plastik parçaları kırıldı..174 lira edecek bir ürün değil...style plus paketinin rengine uyumlu da değil..

    Kesinlikle katılıyorum hocam önceki aracımda plastik olandan kullandım sağlam bir yanı yok hele ki ben 95 kiloyum :-D bu gayet sağlam..

    s.a abicim aynı kolçağı yaptım :D daha kaplatmadım ama koltukların kumaşı renginde kumaş arayışı içersindeyim yarın tanıdık bi yere gideceğim inşallah bulurum aynı rengi. kaplama olmadan bi kullandım harbiden çok rahat oluyo ve cuk diye oturdu menteşede alacağım yarın. birde bi sorum var döşemenin tamamının arasında sünger kullandınız mı yoksa sadece kol koyma yerinde mi kullandınız.

    birde içten görüntüsünü zahmet olmazsa istiyorum :D

    http://imageshack.com/a/img268/7253/28dm.jpg

    resmi yüklemeyi umarım becerebilmişimdir:)

    Ömer kardeşim tebrik ediyorum iyi olmuş :-) elbetteki el yapımı olduğu için benim, senin ve yapacak olan diğer arkadaşların kesiminde ve montajında farklılık olacaktır. Kumaş kaplarsan döşemenin kendisi zaten süngerli oluyor ancak üst kısıma (kolun dayanacağı kısıma) ekstra 1 cm'lik sünger kaplarsan daha rahat olur ve keskin hatlar kaybolur, deri kaplarsan 2 cm'lik sünger kaplamanı öneririm böylece detaylar göze çarpmaz...

    • Beğen 2
  7. @Rohat Şimşek, Bunun iç kısmının görsellerini de eklersen yapmak isteyenlere fikir vermesi açısından çok iyi olur...

    Diyarbakırlı üye bulamazken böyle birşeyin hemşehrimden çıkması mutlu etti beni :)

    Tabi ki yarın gündüz gözüyle farklı açılardan fotoğraf çekip paylaşırım.

    Diyarbakırlı üye olduğunu bende bilmiyordum Ahmet abi belki daha fazla vardır, benim gibi çok fazla paylaşımda bulunmuyordur :-). Ayrıca tekrar teşekkür ederim abi. Saygılar..

    • Beğen 2
  8. kalıpların ölçülerini alabilir miyim. bu arada isteyen olursa tahtaları ücretsiz temin ederim

    Hocam kalıbın belli bir ölçüsü yok tamamıyla araca göre kesim yaptım. Zaten alt kısım orta konsolun kavisine göre çizilip kesildi kol dayanacak olan üst kısmı ise kendi oturuş şeklime göre ayarladım sonuç olarak ilk fotoğraftaki kalıp ortaya çıktı..

    Vallahi elinize saglik, gercekten emek vermissiniz.

    Cok profesyonel degil elbette ama ben begendim fotodan..

    Teşekkür ederim Alperen Hocam. Gerçekten yorucuydu neyseki 3 günlük iznim vardı o sırada ancak bu kadar oldu. Fazlasıyla amatör bir çalışma oldu. Daha titiz çalışılırsa çok daha orjinal birşey çıkacağına eminim..

    • Beğen 1
  9. Titanium dışındaki Focus 3 sahiplerine umarım bu konuyu açarak yardımcı olmuşumdur diyerek aracıma yaptığım kolçağı anlatabildiğim kadarıyla paylaşmak isterim..

     

    Aslında Focus için birçok kolçak satılmakta Ford'un yeni kataloğundaki de dahil olmak üzere bir türlü hiçbirine ısınamadım(zevkler ve renkler tartışılmadan elbette...). :fikir: Bende taslağını kendimce oluşturduğum kolçağı yapmaya karar verdim. Kısaca kullanılan malzemeler ve uygulama adımlarını anlatmak isterim. Tabi birçok arkadaşımız "kardeşim bununla da uğraşılmaz ki" diyebilir  :pist: olsun ben uğraştım  :)

     

    Biraz acemiliğime geldi kolçak yapmanın heyecanından her adımda fotoğraf çekmeyi unuttum affola.. 

     

    Malzemeler

    - Mukavva(kalıp için)

    - 8 mm yada 18 mm sunta veya mdf

    - Ahşap testere, Dekupaj kullanmanızı tavsiye ederim daha rahat kesilir

    - Mobilya arkalık (kontrplak)

    - Döşeme için kumaş veya deri (zevkinize göre) 

    - Sandık menteşe ve Vastas (kolçakta kademe oluşturabilmek için)

    - 1 tutam sevgi  :)  

     

    Uygulama şekli 

    1. Mukkavvayı ara konsolun eğimine göre kesip, üst yüzeyinin şeklini kendi isteğimize göre kesip hazırlıyoruz. Benim gibi eğri kesmeyin ama  :wacko:

     

    tvsx.jpg

     

    2. Bu kalıba uygun 2 adet suntayı çizip kesiyoruz ve bir tanesini el frenine rahat ulaşabilmek için ön kısımdan 10-15 cm geriden ikiye bölüyoruz.

     

    lz09.jpg

     

    Resimde gördüğümüz gibi el frenine göre kolçakta boşluk (kert) oluşturuyoruz.

     

    3. Konsolun genişliğine göre ara parçaları kesiyoruz ve kolçağın iskeletini oluşturuyoruz. Birleştirme aşamasında tutkal, çivi, döşeme zımbası, veya saniyelik dediğimiz güçlü yapıştırıcı kullanabilirsiniz..

     

    4. Kolçağın alt kısmını arkalık yada kontrplak ile kapatıyoruz çakmak girişi ve usb için kert oluşturuyoruz . Kapak sorununu ise iki parça sunta keserek çözdüm açıyı kolçağın üst kısmına göre ayarlayıp araya ufak bir tahta parçasını yapıştırıp çivileyerek sabitledim. 

     

    5. Son olarak kolçağın döşemesini yapıp menteşeleri takıyoruz. Ben ekstra olarak küllük için yer oluşturdum ama "SİGARA SAĞLIĞA ZARARLIDIR" bence siz yapmayın.

     

    Sabitleme konusu size kalmış ben vidalamadım arka tarafa bir çıkma yapıp arkadaki cebe oturttum hem alttaki cepleri kullanabiliyorum hemde istediğimde çıkarabiliyorum..

     

    Ve son hali (Döşeme rengi pek tutmadı ama oldu)  :) />

     

    p6sh.jpg

     

    ctp4.jpg

     

    3tpu.jpg

     

    mls5.jpg

     

    Kullanımı gerçekten çok rahat oldu. Tavsiye ederim..

     

    "Sürç-i lisan ettiysek affola" 

    • Beğen 17
  10. merhabalar.

    1 aylık sedan focus style powersihft kullanıcısıyım. öncelikle performans ve konfor olarak çok iyi. ben yılda yaklaşık 30 bin km yi rahat ulaşan biriyim. şu anki yakıt ortalamam 10 lt-12 lt /100km de değişiyor. yani oldukça fazla. astra dizel otomatik ve micra lpgli otomatik kullandım. micraya atiker lpg taktırdım ve çok memnundum. inanın lpg de gittiği de anlaşılmıyordu ve benzin den gaza geçerken en ufak bir devir düşmesi titreme olmuyordu. tahimni olarak ta 30 kuruş yakıyordu lpg de. tabi benzin ortalaması 8-9 lt den aşağı düşmüyor. motor küçük olması inanın az yaktırmıyor. o yüzden focus alırken çok korkmadım :)

    burdaki yorumları okuyarak bir sonuca vardım diyebilirim. o da yakın zamanda aracıma brc marka kit taktıracağım. burada ana bayi var o yüzden kafam daha rahat olacaktır.

    neden lpg taktırmalıyım. çünkü gerçekten de tüketim gideri çok azalıyor. yılda 30 bin km için bir hesap yapayım.

    ortalma 10 lt benzin tüketsem 30 binde 3000 lt benzin yapar o da 15.000 tl

    ortalama 12 lt lpg tüketsiem 30 binde 3600 lt lpg yapar o da 10.800

    benzin 5 tl lpg 3 tl hesapladım. bir de tabi lpg yi lukolilden kartım nedeniyle %3 indirimli alıyorum. normal indirimde var. ve şu an 2,67 tl ye geliyor lpg. bu indirimi saymıyorum.

    aracımda garanti yok. aracı aldığım kişi yılllık bakımını 2,5 ay geciktirmiş. bende gittim zaten 15 bin bakımın arkadaşıma yaptırdım. garanti sorunum ortadan kalktı :)

    burda da powershift kullananlar herhangi bir sorunla karşılaşmadığı görüyorum.

    Şimdiden Lpg'niz hayırlı olsun diyelim :-) . Kazasız belasız olsun.

    Kullandıkça yorumlarınızı bekliyoruz..

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgi

Bu siteyi kullanarak, forum Gizlilik Politikasını kabul etmiş olursunuz.