Jump to content
2019 Temmuz'dan sonraki tüm içerik ve üyelikler silinmiştir. Lütfen yeni kayıt yapınız ×

Mehmet Ertekin

Üye
  • Toplam İleti

    25
  • Katılım

  • Son ziyaret

İletiler, Mehmet Ertekin tarafından oluşturuldu

  1. titreme ile ilgli kece degistikten sonra ayni sorun devam etti. tekrar servise gittim bu seferde guncelleme yaptilar. Yaklasik 35 gun hic titreme olmadi. bundan bir hafta once titreme silkeleme olayi yine basladi. Cuma gunune randevu aldim. Bu seferde otosan ile konusup ne yapacaklarina karar vereceklermis. Sorun cozulemedigi icin araci satamiyorum icim elvermiyor. malesef servislerin bircogu neyin ne oldugunu bile bilmiyor bilgisizlik had safada. Kavramayi degistirmemek icin ellerinden geleni yapiyorlar. Bu seferde sorun cozulmezse hukuki islemler icin avukat ile gorusecegim. Tavsiyem ufak bi titremede olsa cekinmeyin yapisin servisin yakasina.

    mrb

     

    aslında servisler bunun farkında ve birçoğu neden kaynaklandığını biliyor ,şu anda yapacakları sorunu tamamı ile çözmeyecek,çünkü tam bir çözüm yok bilinmiyor.

  2. arkadaşalr daha önce böyle bir konu dikkatimi çekti aradım bulamadım..

     

    araç 2 vitese geçtikten sonra titriyor.. neden olabilir

    merhaba sorununuzla ilgili bir çözüm bulabildinizmi.

    ben henüz bulamadım,fakat şu aralar zonguldak çok soğuk,6 derecenin altında ortalama 500 km yaptım hiç bir sorun yok,anlaşılan belli bir sıcaklığın üzerinde powershifte bir şeyler oluyor..

  3. Herkese selamlar. Bu konu ile ilgili bilgi ve tecrübesizliğimi sizlerle paylaşmak istiyorum. Güncellemeden 2.000 km sonra titreme sorunum tekrarlamaya başladı. Zeytinburnu Aydoğanlar servisine (aracı aldığım bayi) götürdüm 1.5 gün test sürüşü yaptılar, problem yok dediler. Araya Tatil ve bayram girince tekrar gidemedim. Uzun yolda herhangi problemi yok. Ama İstanbul trafiğine girince yine silkeleme ve teklemeleri başladı. Bu gün aracım 28.000 km tekrar servise gittim. Bu sefer Mahmutbey Çetaş servisine götürdüm. Araç ile test sürüşü yaptık ve bariz bir şekilde titremeler yaptı. Stop etti edecek derken toparladı. Uzman Servis yetkilisinin bana cevabı: ' Bu arıza değil, 2012 ve sonrası focus araçlarda ps şanzıman bu şekilde çalışıyor. 2014 modellerde de ps devam ettiğini ve bu şanzımanın karakteristik özelliği olduğunu söyledi.' Bunun arıza olduğunu kabul etmiyor. Hatta bunu Ford bile hata olarak kabul etmiyor. Powershift şanzımanın karakteristik özelliği olduğunu belirtiyorlar. Tüketici mahkemesine gitseniz bile nafile. Bundan öncede böyle idi bundan sonrada böyle diyorlar. Servisteki yetkili arkadaşı suçlayamam, çünkü bu arıza dolayısı ile 2-3 araç geldiğini, kendilerinin bunu ford'a bildirdiklerini söylediler. Aldıkları cevap şanzıman özelliği olmuş. Bunun üzerine yapacak birşey yok. Bu arıza değil özelliktir. Nedendir bilinmez, ps reklamları tv de gösterimi artmıştır. Özellik olarak vurgulamak istiyorlar. Şimdi biz ne yapacağız, bunu ya kabulleneceğiz yada hakkımızı arayacağız. Servisteki yetkili arkadaş güzel bir konuya parmak bastı "Abi aracı denemediniz mi?" dedi. Bende aracı aldığım dönemde otomatik vites Focus 3 test aracı olmadığını belirttim. Her bayide olmaya bilirmiş. 

     

    Sonuç: Ford Direk Hattını aradım. Cevap bekliyorum. Olmadı Almanya Ford a mail atacağım. Dediğim gibi arıza değil özellik. Herkes arızalı ürettiği ürüne özellik derse yanmışız....

    mrb.

    ford direk hattını aramanızda bir şeyleri değiştirmeyecek,ben defalarca aradım,geri dönüş oldu fakat servisin dediklerinin birebir aynısı...

  4. arkadaşalr daha önce böyle bir konu dikkatimi çekti aradım bulamadım..

     

    araç 2 vitese geçtikten sonra titriyor.. neden olabilir

    mrb. anladığım kadarı ile aracınız powershift otomatik vites,bende aynı araçtan kullanıyorum,aynı sorun bendede mevcut,bazen hiçbir şey yok,bazen kalkarken ve 1. vitesten 2. vitese geçerken titreme yapıyor,bununla ilgili bir kaç servise gittim,normal olduğunu söylediler fakat kendileri test sürüşü sırasında bu probleme rastlayamadılar.peki siz bu şikayetinizle ilgili servis hizmeti aldınızmı.

  5. tüm arkadaşların ps vites sorunlarını okudum aynı sorun yakalaşık 10 gündür bendede var kalkışta titreme ayrıca yankı yapan biyerden geçtiğimde sanzımanın vites değiştirirken mekanik sesini duyuyorum bende enkısa zamanda tan otoya gidicem inşallah güncelleştirmeyle çözülür sonucu sizlerle paylaşırım iyi günler

    merhaba yankı yapan bir yerden geçerken vites geçiş seslerini duymanız normal,(ayrıca düşük süratte stabilize yolda şıngırtı seside geliyor).aynı sorun benim aracımdada var tan otoya bir kaç defa bu sebepten dolayı aracımı getirdim,şanzımanın karekteristik özelliği olduğunu ,çözümünün olmadığını söylediler,fakat kugada kullanılan p/s lerde bu sorun yok.

  6. tabiri caizse kıl bir kullanıcıyım,problemleri bu kadar görmem ya bundan  yada bu araçtan evvel otomatik bmw kullanmamdanmıdır bilmiyorum,biraz evvel bir arkadaşımla görüştüm,oda 2013 vw tsi dsg şanzımanlı bir araç satın almış,aracıyla yanıma yanaşırken durma esnasında araçtan benim sorunuma benzer sesler geliyordu,sordum memnunmusun diye gayet memnunum dedi,sesin farkında değil bende hiç söylemedim. 

  7. mrb.aracım focus değil ama powershift kullanıcısıyım,benzer sorunları bende yaşıyorum ,sorunumla ilgili şikayetler için yetkili servise gittim araç iki gün serviste kaldı,sonucunda karekteristik özelliği olduğunu söylediler.otosana mail attım,onlarda servisin verdiği cevabın tekrarını verdi.

    bu arada farklı ilde başka bir servise gittim,orada focus 3 ün kavramasını değiştirmişler araç 25000 km de idi.

  8. En başta yokuş yukarı D pozisyonunda beklerken yahut çok kısa mesafe frene basıp çekerek ilerlemelerde manuel şanzımanlı bir araçta ki gibi kavrama ünitesinin devreye girdiğini ve kavramanın aşındığını (kuru tipler) yahut kavrama yağının oldukça ısındığını (ıslak tip) bilerek hareket etmekte ve bu tür hareketlerin aşırısından kaçınmanın iyi olduğunu bilmekte yarar var; Özetle; D pozisyonunda gaz kullanarak motor gücü ve kavrama sayesinde yokuşta hareketsiz kalmaya çalışmak yerine frene basıp bekleyin. Yine sıkışık trafikte kısa mesafe ilerlemelerde çok sık durup kalkmak yerine yavaş ve daha az durup kalkarak ilerleyebiliyorsanız bu daha sağlıklıdır.

     

    Bir diğeri çok seri ve agresif hızlanma yada yavaşlama konusundaki karar değişikliklerinde mümkün olduğunca stabil kalmak bütün otomatik şanzımanlar için sıhhatli bir kullanım şekli olsa da bu tip semitronic lerde şanzıman kontrol ünitesinin (şanzıman mekatronik ünitesi diye de anılır) sıhhatli açısından daha bir önemli diye düşünüyorum. yani ralli pilotu gibi çok seri dip gaz-fren şeklinde kullanımlardan bence bu tip şanzımanlarda biraz daha kaçınmalı... Özetle dip gaz yapmaktan korkmayın ancak yapmışsanız en azından bir kaç saniye kararınızı değiştirmeyecekseniz yapmanızı tavsiye ediyorum  :) Yada ani fren sonrası frenden ayağınızı çektikten en azından 1-2 saniye sonra gerekiyorsa gaza yüklenin... :)

     

    Bunlar dışında diğer tüm otomatik araçları kullanırken dikkat edilmesi gereken temel kuralları bilmek yeterli... (Aynı anda fren-gaz pedalına basılmaması v.s. gibi)

    vermiş olduğunuz bilgiler için teşekkür ederim.

  9. Tam otomatik şanzıman mantığı ile kullanmazsanız bence DSG de PowerShift te iyidir... Ama Klasik otomatik şanzımanlardan biraz farklı davranılması gerektiğini bilmek gerekiyor uzun km ler sorunsuz kullanabilmek için...

    peki nelere dikkat etmem gerekiyor.

  10. yorumlarınız teşekkür,

    şikayetim ile otosan a mail attım,servisin vermiş olduğu cevaptan tatmin oladığım yönünde,bugün geri dönüş yaptılar,onlarda servisin vermiş olduğu cevabı tekrarladılar.(şanzımanın karekteristik özelliği)

     

    aracı satın alırken çok araştırdım,ilk başta aklımdan geçen fiesta idi,biraz daha büyük olsun  diye b-max aldım,farklı illerde bulunan iki bayiye sordum,powershift bütün ford larda aynımı diye,her iki bayide aynı olduğunu söyledi.maalesef aynı değilmiş;fiesta/b-max/focus bu modellerde kuru tip,kuga diğer üst segmentteki araçlarda kullanılanlar yine aynı isimde fakat yapı itibari ile farklı,kuru tip/ıslak tip gibi,yani birebir dsg nin aynısı diyebiliriz.

     

    bu hata hem bana hemde satışı yapan kişiye aittir.

     

    benim hatam;bu tip forumlardan detaylı bir şekilde araştırmamam. :cnvr:

  11. Biraz açmanız lazım nasıl bir ses?

    özellikle düşük süratte yapıyor,arnavut kaldırımı,bozuk satıhlarda  şıngırtı sesi

    birde;örneğin düz yolda 40 km süratte ,firene basmadan yavaşlayıp ,tekrar hızlanmak istediğimde vites küçültmeyi unutuyor,hırıltı şeklinde bir ses çıkıyor,çok kısa bir süreliğine ayağımı gazdan çekip tekrar hafifçe bastığımda hırıltı sesi kayboluyor.

  12. merhaba aranıza yeni katıldım.

    bir ay önce b-max p/s titanium modelini satın aldım,araçtan genel olarak memnunum,bundan önce otomatik olarak 99 model bmw 5.20 kullanıyordum,vites geçişlerini hissettirmesi bakımından hemen hemen aynı diyebilirim,fakat şöyle bir durum söz konusu;düşük süratte seyir halinde iken vites geçiş seslerini duyuyorsunuz,birde yine düşük süratte arnavut kaldırımı gibi yollarda şıngırtı sesi geliyor.

    bununla ilgili aracı satın almış olduğum yetkili servise gittim,aracımın iki gün kalması gerektiğini söylediler,bu sırada talebim üzerine emanet araç verdiler,testin sonucunda mekanikten çevrilme bir şanzıman olduğunu ve bu şanzımanın karekteristik özelliği olduğunu söylediler.powershift şanzımanlı araç kullanan varsa buna benzer problem yaşıyormusunuz.

     

    cevaplarınız ve görüşleriniz için şimdiden teşekkür ederim.

     

     

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgi

Bu siteyi kullanarak, forum Gizlilik Politikasını kabul etmiş olursunuz.