Jump to content
2019 Temmuz'dan sonraki tüm içerik ve üyelikler silinmiştir. Lütfen yeni kayıt yapınız ×

Bedirhan Doğan

Üye
  • Toplam İleti

    364
  • Katılım

  • Son ziyaret

İletiler, Bedirhan Doğan tarafından oluşturuldu

  1. Herkese Merhaba. 

    Çok can sıkıcı bir durum yaşadık ve bilen kişilerden hukuki olarak yol göstermelerini istirham ediyorum. Konunun özeti şu:

    Yaklaşık bir ay önce babama 2014 c-max benzinli araç aldık. LPG taktırmak için ADANA POLAT OTOGAZI tercih ettik. Montajdan iki gün sonra LPG kiti çalışmamaya başladı. Babam tekrar götürdüğünde LPG ECU’sunun su aldığını görmüşler. Normalde asla su almayacak bir kutudur. Motor yıkama yapılsa bile kesinlikle su almaz. Bariz olarak ya montajda hata yapılmış ya da üretim hatası olduğu açık. Hiçbir kusuru kabul etmemişler. Buna rağmen hiçbirşey yapamayacaklarını söylemişler ve babamı kusurlu görüp 600 liraya yeni ECU satmışlar. Eskisinin de yetkili serviste onarılması durumunda takılıp 600 lirayı iade edeceklerini söylemişler. Bu çok büyük bir ayıptır ve babam mağdur olmuştur. Ben Batman’da görev yapıyorum. Şimdi bana kaça mal olursa olsun hukuki yollara başvurmaya hazırlanıyorum. Bu konuda bana yol gösterebilecek arkadaşlar var ise burda bana yazarlarsa çok mutlu olurum. Yazmak zahmetli olabilir, telefon numarası yazarsanız arayabilirim de. İlgilenen arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim. 

  2. 43 dakika önce, Serkan Gülhan yazdı:

    iyi geceler arkadaşlar

    Focus 3 e hem ön hem de arka kamera özelliği olan Viofo A129 Duo sipariş verdim. Yakında elime ulaşacak. Benim sıkıntım arka cama takılacak kameranın kablo döşenmesi. Eklediğim fotolarda kablo kırmızı çizgilerin olduğu yerden içeri gizleyerek geçmeyi planladım ama plastik parçalar o kadar döşemeye yerleştirilmiş ki kablo sıkıştırmanın imkanı yok.

    Benim sorum beyaz ile işaretlediğim kapak gibi duran yerlerde bu plastik kaplamalar sökülüp takılıyor mu?

    Eğer yapılabiliniyorsa bu kapakların sökülmesi nasıl (plastikler zarar görmeden) yapılabilir.

     

     Inked20181224_171800_resized_LI.jpg

    1.) Beyaz yuvarlak içine aldığınız parçanın altında vida var. Vidayı söküyoruz. 

    2.) koltukları yatırınca bağaj rafının siyah klipsleri var.  O klipsleri sökerek bagaj rafını kendimize doğru çekerek çıkarıyoruz. 

    3.) bagaj rafı çıkınca arka taraftaki parçaya ait vidayı da göreceğiz. Arka cama yakın olması lazım. O vidayı da söküyoruz. 

     

    Artık o iki adet beyaz parçayı sadece metal klipsler tutuyor. Nazikçe çıkarabilirsiniz. Kolay gelsin.

    • Teşekkür 1
  3. 58 dakika önce, Bahattin Ö yazdı:

    Elektirikciye gittim bunun switchleri tamir olmaz yeniside çok para dedi. Eskiden hatirliyorum arabayı istop Edip şoför kapısını açınca Radyo otomatik kapanirdi şimdi sadece sağ ön Kapıyı kapatınca kapanıyor.

    Tamir olur neden olmasın? Usta üşendiği için 

    56 dakika önce, Bahattin Ö yazdı:

    biraz ayıp etmiş. Sorun büyük ihtimalle kapı switchlerinde. Ve yine büyük ihtimalle paslanma veya kirlenme sonucu temas sorunu vardır diye düşünüyorum. Açılır temizlenir. Önce pas kir giderici, sonra balata spreyi ile tıkır tıkır yeniden çalışmaya başlar düşüncesindeyim. Eliniz yatkınsa kendiniz de halledebilirsiniz. 

  4. Herkese merhaba arkadaşlar. 

    1999 model Polo araç sahibiyim. Araç 20 yaşında olunca doğal olarak yağ sızıntıları mevcut. Özellikle yağ karter contasından sızdığını düşünüyorum. Piyasada yağ sızıntı önleyici katkılar var. Kullanan, tecrübesi olan veya bilgisi olan arkadaşların görüşlerini almak istiyorum. Yeni bir araç olsa bu tarz ürünlere itibar edecek bir adam değilim ama araç eski olunca kısa yoldan çözüm odaklı ekonomik yollar arıyorum. Sorumun özeti: Bu ürünün motor yağına veya motor contalarına bir zararı var mıdır?

  5. Furkan Bey bence yağ temizliğine gerek yok ama illa ki temizlensin diyorsanız önce ucuz bir yağ koyup bir kaç km gezdikten sonra döküp asıl yağ koyun derim ama yine de hem bütçeye hem çevreye yazık olur. Temizleyici katkılar hakkında yorum yapamam ama mazot ile temizliğe sakın bulaşmayın. Şanzıman yağını da değiştirirseniz elbette iyi olur ama bana göre ona da gerek yok. 

    • Beğen 1
  6. 13 saat önce, sinan yücel yazdı:

     

    Demek istediğim her ülkenin kendine has bir tasarımı ve ekolü var. Bknz. Fransız, japon, kore vs.. markalarına tasarımda hatlar kendilerine has şekillerde. Detaya girmiyorum malum hepimiz piyasa araçlarını biliyoruz. Mühensilerin hangi milletten olduğu hiç önemli değil. Hiç bir marka karakteristik yapısından vazgeçmiyor. Ford bu konuda zayıf gerçekten korelilerin dahi gerisinde, fransızlarda geçeli çok oldu. Fakat en azından japonlardan ve çin markalarından önde.

    Yanlış bilmiyorsam Aston Martin’i de Ford tasarlamıştı bir zamanlar. Ayrıca Mustang diye bir efsane var ki onu da yine Ford yapıyor ?

    Korelilerin bir Mustang’i var mı?

  7. 2 saat önce, Doğan Kurban yazdı:

    Bir zararı olmadığını söylüyorlar ama ben de önce kontağı açıp sonra debriyaj ve marş yapıyorum. Araç zaten hazır değilse marşa hemen güç vermiyor.Gerektiğğinde 1 sn kadar bekletiyor.

     

    1 saat önce, Ozan Kar yazdı:

    hiç bir zararı yok, kullanım kılavuzunda da yazıyordu yanlış hatırlamıyorsam. Doğan abinin dediği gibi zaten gerekirse kendi bekliyor.

    -35 derecede Power tuşuna basınca yaklaşık  10 saniye ısıtma yapıp öyle marşa bastığını bilirim. Bence araç kendi sağlığı için gerekeni muntazam bir şekilde yapıyor. 

    • Beğen 4
  8. 22 saat önce, Bahattin Arık yazdı:

    İlk başta benzinle çalışıyor bir bağlantı kuramadım 

    Üstadım şöyle izah edeyim:

    lpg regülatöründeki diyafram zamanla deforme olup yırtılmış olabilir. Bu durumda motor stop ettiğinde regülatör  içinde kalan lpg gazı bu yırtılan diyaframdan emme manifolduna kadar ilerler. Siz ilk marşa bastığınızda emme manifolduna kadar ilerlemiş olan gaz bir miktar boğma yapacağı için motor geç çalışır. 

    --10 dakika sonra eklendi--

    LPG tegülatöründen emme manifoldunun hava filtresine en yakın olan yerine bir hortum bağlantısı vardır. Bu hortumun vazifesi emme manifoldundaki hava basıncını lpg regülatöründeki diyaframa iletmektir. Diyaframın diğer tarafında ısınarak buharlaşmış lpg vardır. Regülatörün görevi de lpg enjektelerine gönderilecek olan lpg’yi emme manifoldundaki bu basınca göre ayarlamaktır. Bildiğim kadarıyla diyaframın yırtık olmasının motorun çalışmasına olumsuz bir etkisinin olmamasıyla beraber sadece ilk çalışmada sizin yaşadığınız geç çalışma/boğulma sorununa sebep olduğudur. 

    • Beğen 1
  9. Mozotu yakmadan eksozdan atar diye tahmin ediyorum. Sadece tahmin tabi. Yorum yapıyorum. Bu yorumu da yanma odasında mazotun yanabileceği kadar ısı oluşmamasına dayanarak yapıyorum. Çünkü benzin molekilleri hep bir anda değil de buji kıvılcımından sonra molekülden moleküle sırayla yanıyor, parlama usulu yani. Mazotta ise sıkışan hava yeteri kadar ısınınca enjektörün gönderdiği mazottaki moleküllerin hepsi aynı anda yanıyor buna da patlama usulu deniyor. Ama çok ciddi sorun olacak olsaydı ilk 10 km’de farkedilirdi herhalde. Yanlış birşey yazdıysam üstatlar düzeltsinler. 

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgi

Bu siteyi kullanarak, forum Gizlilik Politikasını kabul etmiş olursunuz.