Jump to content
2019 Temmuz'dan sonraki tüm içerik ve üyelikler silinmiştir. Lütfen yeni kayıt yapınız ×

ufuk özdemir

Üye
  • Toplam İleti

    543
  • Katılım

  • Son ziyaret

  • Kazandığı Gün

    1

İletiler, ufuk özdemir tarafından oluşturuldu

  1. 22 dakika önce, Özer Aksu yazdı:

    Geçmiş olsun . Değişmesi gerekir göçükçüleri aşan bir hasar var . Sanırım marşpiyel kaynakla bağlı bizim focuslarda plastik aksam sökülmesi takılması 10 dk sürmüyor. Önerim Yetkili serviste yaptırın

    Sağolun.Focustakiler kapak heralde altında metal aksam olabilir yine.Ama darbeyi emer en azından.Servis kapıları indireceğiz koltuklar sökülecek diyor.Autoking kapılarınız sökülmeyecek dedi.Autokinge güvenmeyeyim mi bu konuda?

  2. 19 dakika önce, Hilmi Solak yazdı:

    Vw dururken skoda veya seat niye alırım diye düşündüm..

    Skodanın iç hacmi ve boyutları çok iyi ama her ikisi için de fiyat ilk tercih sebebi olur.Bu yüzden kodiaqın satmayacağını düşünüyorum nitekim ateca da satmıyor

    İyi fiyatla gelirse 1.6 dizel otomatikle gelirse o zaman tucsonun yerine oynayabilir..

    Ama suv sınıfında (c-d diye ayrılıyo galiba ama ben hepsi için yazıyorum) Duster,qasqhai ve tiguan uzun süre daha ilk 3 olacaktır bence..

     

     

     

    Kodiaqın satmadığını düşünmemelisiniz. Türkiye'ye gelenler dizel olmamasına rağmen daha yoldayken bitti.Her bayide 3-4 tane var hepsinde "Sahibimi buldum yolda görüşürüz" yazıyor. Eğer Karoq da Tiguandan ucuz olursa iyi satacak bence. 

  3. Tecrübemden bahsedeyim.Balatalarımı özel serviste  orijinal ürün olan motorcraft ile değiştirdim.Fakat 4000 km sonra ses ve frene bastığımda direksiyonun titremesi şikayetiyle servise gittim.Servise balatalarımı dışarıda değiştirdiğimi söylediğimde motorcraft markasında ticarilere taktıkları ucuz ve şahıs arabalarına taktıkları pahalı model olmak üzere 2 çeşit balata olduğundan bahsettiler.Özel servisin taktığı da bu ucuz olan aslında Focusun üzerinden çıkanla birebir aynı olmayan modelmiş.Ses bundan kaynaklanıyormuş ve bu balata daha sert olduğundan disklerime de zarar vermiş.Neyse balata+disk masrafı epey maliyetli olduğundan biraz daha bu şekilde kullanalım dedik.Zaten o şekilde de aracı sattık gitti.

  4. 3 dakika önce, Serkan Z. yazdı:

    Kapalıyken çok şiddetli yagmurda içeri sizintilar oluyor damla şeklinde ama aracın içine yani sizin üzerinize değil kendi tahliye kanalına damliyor. Oradan

    da dışarı yönlendirilmesi için oluşturulan sistemden dışarı tahliye oluyor. Usta sunroof açıkken tavanla araç kabini arasında kalan bu tahliye kanalına bir bardak su döktü ve bu su aracın on camurlugunun altından yola aktı. (Bu tahliye sistemi dört tekere de ulaşıyor ve aracın eğimine göre su sağdan ya da soldan önden veya arka bölümden dışarı akıyor.) Ustalar sistemin böyle çalıştığını söyledi. Aslında bu açıklamayla kafam rahat etmişti ama doğrulamak için başka servislere telefonla danıştim. Bazıları suyu içeride siz görmemeliydiniz deyince şüpheye düştüm. Aslında tecrübe eksikliğinden ve servis elemanlarina olası tüm problemlerle ilgili yeterince eğitim verilmemesinden kaynaklanıyor bence bütün mesele. 

     

    3 sene boyunca sunrooflu Focus araç kullandım; şu an ki aracım da açılabilir cam tavanlı. Focusta çok şiddetli yağmurlarda bile sunroof kapalıyken içeride damla görmedim.Bence bir sıkıntı var.Bence farklı bir servise gösterin ya da gittiğiniz servise bu problemin giderilmesi için ısrar edin.

    • Beğen 2
  5. Arkadaşlar uzun zaman sonra foruma yazıyorum.En son Golf 1.4 Tsi 150 Bg Dsg için kaparo vermiştim ama bizim bebeğin sadece arabasının bile Golf'ün bagajını iptal etmeye yetmesinden ötürü Octavia bizim kadraja giriverdi.2012 yılında HB Focusu 0 aldım.Yaşadığım bir takım olumsuzluktan sonra 2013 Sedan Titanium Focus aldım.Şimdi ise 2016 Octavia 1.6 Tdi DSG araç kullanıyorum.Bu 3 araç içerisinde Hb Focus için yol tutuşu Focus Sedana göre iyi diyebiliyorken Octavia için Sedan Focus'tan iyi diyemiyorum.Bagajı ağzına kadar dolu (Octavianın bagajı az çok biliyorsunuz) Octavia ile 2500 km yol yaptım fakat yol tutuş konusunda Focusa göre dezavantaj yaşamadım.Esp yandığını da daha görmedim.Bunda lastik ebatlarımın 225/45/17 olmasının etkisi de olabilir.Focusun Octaviadan bana daha hoş gelen yanı sürüş zevki iken Octavia malzeme kalitesi geniş hacim ve performans (Dsg) açısından daha önde.Fakat 100 bin liraya Octavia aldığımı söylediğimde neden Jetta ya da başka bir VW almadığımı soruyorlar.Hiç uzatmadan param yetmedi diyorum.Marka algısı zayıf gibi fakat yollarda algıda seçicilikten mi ne sürekli Octavia görür oldum.Yakın zamanda markaya olan ön yargı da ortadan kalkacak gibi.

  6. Dün ben de kullandım aracı.Aracın içine bindiğimde sanki dünyayla iletişimim kesildi.185 lik ben küçücük kaldım içinde.Koltukları Focustan sonra bariz rahat geldi.Sanki yolları yarıp gidecekmişim gibİ hissettim.Hemen bi uzun yol yapma isteği oluştu bende.Ekranı, malzeme kalitesini beğendim.Kasislerden geçerken çok tok geçiyor araba.Fakat aynı gün Vw Ccnin de test sürüşünü yaptım.Dsgnin vites geçişleri Mondeodan çok daha iyi.Ayrıca kullandığım Mondeonun ortalama yakıt tüketimi 17 lt görünüyordu.Çok korkutucu bir tüketim.elbette test aracı olmasının etkisi var ama şehiriçinde 10 litrenin altına düşmez gibi geliyor bana.Bu aracın şehiriçi yakıt tüketimi 8 litre felan olsa (en azından fabrika verisi) ciddi ciddi düşünebilirim.Fakat  yılda 25000 km yapan bana biraz çok gelir yakıt masrafı.Bu arada satış temsilcisi nisan ayında %3lük bir zam geleceğini söyledi haberiniz ola.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgi

Bu siteyi kullanarak, forum Gizlilik Politikasını kabul etmiş olursunuz.