Jump to content
2019 Temmuz'dan sonraki tüm içerik ve üyelikler silinmiştir. Lütfen yeni kayıt yapınız ×

Yüksel Demirkan

Üye
  • Toplam İleti

    22
  • Katılım

  • Son ziyaret

Yüksel Demirkan Hakkında

İletişim - Sosyal

Profil Detayları

  • Şehir:
    İstanbul
  • Arabam:
    Focus
  • Meslek:
    Elektronik
  • Cinsiyet:
    Bay

Güncel Profil Ziyaretleri

938 profil görüntüleme

Yüksel Demirkan's Achievements

Explorer

Explorer (4/14)

  • First Post
  • Collaborator
  • Reacting Well
  • Conversation Starter
  • Week One Done

Recent Badges

8

Toplam Beğeni

  1. Selam Arkadaşlar, Yıllar önce Teyp tuşunu buldum. Bir kaç yıl sonra teybi modifiye ettim. Videoda son halini görebilirsiniz. Şimdi bu aralar Double teyp bakıyorum. https://www.youtube.com/watch?v=0yoXW3mD7mg
  2. Merhaba Servet Bey, Yeni bir tartışma konusu açma derdinde değilim. Başıma geldiği için paylaştım. 2012 Ağustos ayında 1 takım Lassa marka lastik ve kauçuk sibop taktırmıştım. Yaklaşık 4 ay sonra otobanda 120 Km hızla seyir halindeyken sağ ön lastiğin havası birden bire indi. Emniyet şeridine çekip durana kadar maalesef lastik yandı ve kullanılmaz hale geldi. Sebebini sorduğumda ise lastikte patlak olmadığını, sibopun yanında aşınma olması nedeniyle birden bire havanın indiğini söyledi. 1 Yıl sonra şehir içinde seyir halindeyken sol arka lastik birden indi. Yine sibop. Son olarak 1 hafta önce seyir halindeyken sağ arka indi. Yine sibop. Bunların hepsi seyir halindeyken oldu. Artık yolda her an sibop hava kaçıracak diye korkar oldum. Lastikçiler çelik sibopu önermekte. Evet çelik sibop daha ağır olabilir ama, balans ayarı ile dengelenir. Direnci kauçuğa göre daha fazladır. Yukarıda alıntı yaptığım AIG Sigorta (Anan reklam olmasın) 130 ülkede 100 yıldan fazla süredir hizmet vermekte olup, çelik sibop satışı yapmıyor. Bu tür bir firmanın yanıltıcı bilgi vereceğini düşünmüyorum.
  3. Her aracın lastiklerinde sibop bulunur. Lastiklerde yer alan bu parça aracınızın sızdırmazlığının en önemli garantisini veren parçadır. Ayrıca lastiklerinizden hava kaçmasını engelleyen en önemli parça sibop’dur. Her araç için bu denli önem arz eden bir parça olan sibop konusunda kesinlikle kaliteden ödün verilmemelidir. Lastiklerde çelik sibop modellerinin kullanımı da bu konudaki en önemli noktalardan birisidir. Kauçuk Sibop Modellerindeki Dezavantajlar Aracınız ile saatte 100 km hız ile seyir halinde iken, merkezkaç kuvvetini etkisi sayesinde sibop, tam dolu bir şişedeki 3,5 kilogramlık orana eşdeğer zorlayıcı bir kuvvete maruz kalmaktadır. Jantın ısınması ve soğuması da etkilenerek, sibop üzerindeki kauçuğun ömrü çok daha kısa olur ve çok daha erken yıpranmaya başlar. Kauçuk Sibop Sorunları Bu etmenler ve kuvvetler nedeni ile de sibop zaman içerisinde eskimeye başlar. Bu neden ile de lastik değişimleri sırasında kesinlikle sibop’ta değiştirilmelidir. Böylece aracın hem performans açısından hem de güvenliği açısından son derece önemli bir avantaj sağlanabilir. Sibop üzerindeki yıpranma veya lastik ile ortaya çıkan uyumsuzlukları güvenli sürüşü büyük ölçüde tehlikeye atar. Kauçuk Sibop Yerine Ne Kullanılmalı Bu durumda hayati riskler taşıyan kazaların yaşanmasına ve maliyetleri yüksek olan sorunların baş göstermesine neden olabilir. Bu yüzden aracınızın lastiklerini değiştirdiğiniz sırada değiştirmeniz önerilen sibop modelinin doğru şekilde seçilmesi önem arz eder. Özellikle de aracınızın yeni lastiklerine uyum sağlayacak sibop modellerinin tercih edilmesine dikkat edilmelidir. Lastiklerde Çelik Sibop Kullanın Böylece seyir halinde iken sibop kaynaklı olarak güvenlik risklerinin veya sibop kaynaklı olarak çeşitli daha büyük ve daha yüksek maliyetli arızaların yaşanmasının önüne geçebilirsiniz. Sibop modellerinde günümüzde oldukça geniş ve zengin bir çeşitlilik bulunur. Genel olarak araç sürücüleri maliyetinin daha düşük olması nedeni ile sibop modelleri arasında kauçuk modellere daha yoğun ilgi gösterir. Ancak kauçuk sibop modellerindeki yıpranmaların fazla olması sürüş güvenliğini tehlikeye atar. Çelik Sibop Daha Güvenli Lastik değişimleri sırasında sibop modeli seçimlerinizi de kesinlikle çelik sibop modellerinin tercih edilmesi gerekir. Lastiklerde çelik sibop kullanımı ile daha uzun süreli kullanım ve daha güvenli sürüş imkanına kavuşabilirsiniz. Ayrıca aracınızın performansında ve yol tutuşunda da hissedilir ölçüde olumlu etkiler görülür. Lastiğiniz için en uygun sibop seçim önerilerimizi dikkate almayı unutmayın. Alıntıdır. Kaynak: https://www.aig.com.tr/blog/lastiklerde-neden-celik-sibop-kullanilmali Amacım reklam yapmak değil, bilgilendirmektir.
  4. Merhaba Arkadaşlar, 2003 Gri Focus 1 Sedan aracım var. Üzerindeki sac jantlar ile farklı tarihlerde 3 sibopun yıpranması sonucu sorun yaşadım. Birinde otoyolda olmam nedeniyle durana kadar lastik yandı. Bu nedenle alışım jant ve çelik sibop ile değiştirmek istiyorum. Bir kaç araştırma ile Kormetal KM444 model janta odaklandım. 4x108 14" ve ET35 değerlerine sahip 4 jant, 4 Çelik Sibop, Montaj ve Balans 640 TL. Jant orta Ford Logoyu sormadım. Daha önce Kormetal Jant kullananlardan veya konu hakkında bilgisi olanlardan yorumlarını rica ederim. Almak istediğim jant; http://jant.kormetal.com/jantdetay.aspx?wheelid=94
  5. Bende 2003 model olup 130.000 KM'de olanı var. Chia değil. Temizlerinin fiyatı 25,26 civarı. Sizdeki benim araca göre Km olarak bir az fazla ama, temiz ise 25-28 arası uygundur. Zaten 24'ün aşağısı vuruk, dökük, çürük, değişini çok veya km'si 220.000'den fazla olanlar. İnternette bu aracın ilanı varsa bir inceleyelim.
  6. 50. Saniyede çıkarılan parçanın iç kısmında oluk var. Bu olukta bir kaç çatlak vardı, onarıldı. Aynı parçada tırnaklar kırık. Aşağıdaki parçadan iki tane alsam sorun düzelir mi? https://www.akgurticaret.com/default.asp?git=9&urun=2282#. 55. Saniyede Filtrenin üstünde siyah ızgara var, bende yok. Yaptığım geçici kapak ile 3 yıl kullandım. Kapak, filrenin üstünü tamamen kapatıyor, yanlardan hava giriyor. Bana göre iyi üflüyor ama, acaba havayı yeterli almıyor olabilir mi?
  7. Merhaba, 2003 Model Benzinli Focus 1 aracım var. 2012 Yılında bakımda polen filtresi de değişti. Bir hafta sonra arabayı yıkadığımda sağ koltuk altında su biriktiğini gördüm. Sileceklerin altındaki plastikleri söktüğümde Polen Filtresinin üstünde her hangi bir kapak yoktu. Geçici bir kapak taktım ve bu güne kadar en ufak su sızması yapmadı. Klimanın soğutması, soğuk veya sıcak hava üflemesi gayet iyi durumdadır. Bir tamirciye sorduğumda Polen Filtre değişiminde camcıya gidip macun çektirmen gerekli dedi. Her filtre değişiminde camcıya gitmek bana mantıklı gelmedi. Acaba bu aracın Polen Filtresi üstünde bir kapak olması gerekli mi? Kapak varsa resmi veya nereden tedarik edilebileceği hakkında yardımlarınızı rica ederim.
  8. Okeyde bir per yapmışsınız.
  9. 1 Km sonra resim çekseydin...
  10. Arabayı bagajdan ibaret görenlere Skoda Octavia modellerinin incelemesini tavsiye ederim. Benim Focus'un bagajı 490 Lt, Octavia ise 588 Lt. Ayrıca bagajı oldukça kullanışlı.
  11. Geri vites sorunu bendede vardı. Geriye takıldığında bazen dişli sesleri geliyordu. Bezende araç geride tam hareket edecekken birden boşa geçmiş gibi yapıyordu. 2 Ay önce debriyaj balatasını değiştirirken sorunun nedeni fark edildi. Vites tellerinin motora geldiği yerde beyaz renkli bir plastik içerisinde siyah contaya benzer yumuşak plastikte aşınma vardı. Bu parça, motor üzerinde şanzıman kapağı içindedir. Tellerin bağlandığı beyaz plastik parça grubu beraberinde. 10 TL'ye paket halinde yedek parçacıdan aldılar. Değiştikten sonra sorun düzeldi.
  12. Teybin tamamı değil, sadece bir tuşu gerekliydi.
  13. Merhaba Arkadaşlar, Focus 1 5000 RDS Teyp için ek resimde işaretli olan kaset geri sarma tuşu arıyorum. Teypte kaset dinleyeceğim yok, fakat görsellik için tuşu arıyorum. Elinde olan varsa veya tuşu bulabileceğim yeri önerecek var mı?
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgi

Bu siteyi kullanarak, forum Gizlilik Politikasını kabul etmiş olursunuz.