Jump to content
2019 Temmuz'dan sonraki tüm içerik ve üyelikler silinmiştir. Lütfen yeni kayıt yapınız ×

Emre Akaydın

Üye
  • Toplam İleti

    25
  • Katılım

  • Son ziyaret

Emre Akaydın Hakkında

Profil Detayları

  • Şehir:
    İstanbul
  • Arabam:
    '15 Focus 1.6 Ti-vct Titanium
  • Meslek:
    Öğretmen
  • Cinsiyet:
    Bay

Güncel Profil Ziyaretleri

Son ziyaretçiler bloğu devre dışı ve diğer kullanıcılara gösterilmiyor.

Emre Akaydın's Achievements

Explorer

Explorer (4/14)

  • One Year In
  • Collaborator
  • One Month Later
  • Week One Done
  • Dedicated Rare

Recent Badges

11

Toplam Beğeni

  1. Başlangıç olarak yine aynı yerle iletişime geçin afr ayarı gerekebilir.
  2. Bilinçsiz birine denk gelip o an arac başında olmazsak diye endişelerim var. En basitinden bazı yıkamacılar deponun o kısmını açıp su tutabiliyor , art niyetli olmayan bu davranis pahaliya mal olur . O yüzden değişmek masraflı da olsa en sağlıklısı.
  3. Merhabalar , Benim araçtakini sağolsun kırmışlar direk. Siparişini verdim yenisi için , merak ettiğim konu ise bu parçanın değişimi nasıl olduğu. Bu parça değişirken herhangi bir sensör vs var mı. İnternette bulamadım forumda da gözümden kaçtıysa affola. Araç benzinli ve 2015 model.
  4. Aslında ikisini kıyaslamak için çekmiştim fakat telefonlarda bulamadım muhtemelen yedeklemedigim bir dönemde kalmış, maalesef yok.
  5. Konuya şöyle bir ekleme yapayım. Sipariş verdiğim sensörler mk4 için gelince bende bunu farketmeyince tekrar sök tak yaptırıp tpms yi de tanıtmadım. Bir ara yaparım diye günler geldi geçti arıza lambası kendiliğinden söndü. Tabi bu süreçte bir kaç kez lambanın sönmesi için lastik basınç ayarını sıfırladım. Şu an da aktif çalışıyor hatta geçen günlerde lastiklerin birinde hava basıncının düştüğünün uyarısını verdi , doğru bir uyarıydı.
  6. Lastikçilerde var tanıtma için tpms cihazı veya kendiniz yapmak isterseniz yine bu cihaz gerekli elm cihazları bu noktada işe yaramıyor
  7. Ekonomik olması açısından yazılım yerine daha düşük devirli daha sakin kullanabilirsiniz. Örnek olarak aynı aracı kullanmamıza rağmen (yazılımsız olarak) sizden yaklaşık %30 daha az yakıt değerine sahibim🙂
  8. Sanırım güneş ışığı en büyük etken. Hem kendi aracım hemde dışarıda gördüğüm diğer araçlarda ya var ya da oluşmaya başlamış.
  9. Yeni başlık açmadan burayı tekrar canlandırmak daha yerinde olacaktır. 2019 sonrası veriler olmadığı için yazıldıysa da bilgim yok , o yüzden araçla ilgili görüşlerinizi alabilir miyiz @uğur özsabır.
  10. Evet vardı. Fakat ikinci resimdeki dikdörtgen damga ve QR kodu yoktu. 2018 üretimi de olunca direk iade ettim.
  11. Parçaları kendim temin ettim fakat güvenilir bir yer olmasını tavsiye ederim ki bana ilk gelen parca 2018 üretimiydi ve orjinal değildi sanırım. Sponsor firmadan temin edebilirsiniz. Parça + lastik sök tak + tpms okutma toplam 4100 e mal oldu. Ekledigim resimler araçtan çıkanlar koda dikkat ediniz.
  12. Hocam benim araçta 2015 model. Sensörlerden biri arıza verdi ki muhtemelen pili bitmiş. Ben takım halinde hepsini değiştim ama istersen lastikçilerde tpms cihazı ile hangisi arızalı diye bakıp sadece onu da değişebilirsin. Orjinallerin tanesi 900-1000 civarında . (Pil değişmiyor diye biliyorum)
  13. Gürkan Hocam sorun yok derken dizel benzinli ikisi de sorunsuz mu? Şanzımanları farklıydı sanırım.
  14. Işte ben de pillerin bu durumunu fazla kurcalayınca (ve bir kaç kişiyle görüşünce) sonuç olarak elime 2022 üretim sensör geldi. Fakat ev6t kodu yerine f2gt kodlu 2018 sonrası focuslar için 🤦‍♂️ . Böyle olduğunu sensörleri tanıtamayınca farkettim. İhtimal vermemekle birlikte tpms cihazını f2gt üzerinden tanıtmak mümkün mü?
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgi

Bu siteyi kullanarak, forum Gizlilik Politikasını kabul etmiş olursunuz.